Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 359
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
На мен в началото ми казаха, че съм с предна плацента, от последния преглед вече съм със задна. Усещам бебето от 15 седмица, с първата бременност от 14 седмица. Според мен няма как да се обърка бебето с газове, поне на мен ми е странно. Все пак и преди да забременеем сме имали газове и знаем какво е усещането. Сега по календар съм 18+5, но отговаря на 19+5 седмица.
Тук май не се разписах след последния преглед от вторник. Потвърдиха ми пола 100% момче. Имах притеснения след прекарания Ковид, но ми казаха, че всичко е наред. В началото на март ми е феталната, макар че прегледа, който ми правиха сега си беше чиста ФМ. Всичко гледаха и мериха. Назначиха ми изследвания и днес се бях засилила да ги правя, но се оказа, че лабораторията не работи и ги отложих за следващата седмица.

# 586
Значи се подготвям още към 2 седмици да не усещам, даже и след сладко нищо не усещам 😁

# 587
Аз съм 17+2 г.с и усещам как си изпъва гръбнака по корема ми чат пат. Усещам също и как плува на моменти, когато съм полегнала. Това е от почти седмица. И аз съм със задна плацента.
Предната бременност също бях със задна, но го усетих чак в 20+...Иначе за сладкото мога да кажа от личен опит, че при предната бременност, но към 6-7 месец, ставаше по-активен от него.

# 588
Дами знаете ли докога мога да вдигам детето? Корема ми вече расте, а тоя звяр тежи близо 10 кила. Не иска да стои сам в стаята(дере  се от рев) и го мъкна навсякъде. На всичкото отгоре и зъбите го дразнят и е невъзможен.

Ами нямаш избор Grinning моето е на 11 месеца, вдигам я поне по 10 пъти на ден, защото щъка навсякъде. Смяна на памперс, хранене в столчето, да я сложа в количката, миене на дупето, всичко това включва вдигане на бебето и е неизбежно. Иначе да я нося на ръце - не иска, изобщо не се задържа на едно място, а и като цяло е спокойно дете, играе си и се занимава сама, а сега като е хубаво времето сме по цял ден навън.
Дано всичко е наред до края, защото аз съм по цял ден сама с нея, а предполагам и ти и ще е трудно, ако не трябва да вдигаме тежко…

# 589
Момичета, вие какви изследвания пускате за ЖК? Аз от инвитро клиниката пусках  всеки месец ПКК, кръвосъсирване, от време на време  желязо , Б12 и Д3 и урина и TSH  за контрола. Следящият ме гинеколог каза,че не е необдходимо нещо за момента, но аз искам да сверя часовника, дали не изпускам нещо?

# 590
  • Замък сред облаците
НЗОК предвижда ето тези изследвания и прегледи: https://www.nhif.bg/get_file?uuid=ffa843f6-0757-430f-b0f2-ce83f6 … amp;groupId=10139

# 591
Момичета, някой да е чувал нещо или да има опит с предишна бременност с една артерия в пъпната връв? При 4ма лекари бях, един по каса, един на частно, един от фаталната и един за още едно мнение, всички казаха да не се притеснявам, защото всичко останало от ФМ и пренаталния тест е Ок и че вече се случвало много по-често от преди. Но как да спра да се притеснявам, страх ме е да се зарадвам на бременността.

# 592
  • гр.Пловдив
Момичета, вие какви изследвания пускате за ЖК? Аз от инвитро клиниката пусках  всеки месец ПКК, кръвосъсирване, от време на време  желязо , Б12 и Д3 и урина и TSH  за контрола. Следящият ме гинеколог каза,че не е необдходимо нещо за момента, но аз искам да сверя часовника, дали не изпускам нещо?

Микробиологията е страшно важно изследване, поне според мен, на мен тов ами костваше забавяне на амниоцентезата, в рамките на 1 месец се оказах с 3 различни микробиологии..

Последната от които чиста, но на мен ми продължават оплакванията и в сряда пак ще ходя най-вероятно при кожен дерматолог...АГ знае единствено Полижинакс, Флуомизин или Макмирор по 1 курсче и ако имам още оплаквания да ги въртя и продължавам...?!

Какво е това чудо незнам, не съм имала такива неща с предишната си бременност, сега ми омръзнаха тези воднисти течения, сърбежи примесени с течове от извара и ежедневните превръзки. /извинявам се за описанието/.. А пък микрото и посявките останали стерилни.. Rage Thinking
Frowning1

# 593
Raffaellа, на ранната ФМ докторът ми каза, че едното бебе е с една пъпна артерия. Попитах го дали е проблем и той отговори,че само по себе си не е, ако няма други отклонения. Резултатът от БХС и ранната ФМ не показаха нищо друго, така че се надявам наистина всичко да е наред. Очаквам  на втората ФМ още информация по случая.

# 594
Raffaellа, на ранната ФМ докторът ми каза, че едното бебе е с една пъпна артерия. Попитах го дали е проблем и той отговори,че само по себе си не е, ако няма други отклонения. Резултатът от БХС и ранната ФМ не показаха нищо друго, така че се надявам наистина всичко да е наред. Очаквам  на втората ФМ още информация по случая.

И на мен точно това ми казаха. Затова реших да направя и пренатален, други отклонения няма, но все още го мисля....... Заредила съм се с няколко въпроса за следващата фетална, дано отговорите успеят да ме успокоят, не искам да съм на тръгни до раждането.

# 595
  • Замък сред облаците
Рафаела, каквото съм чувала по въпроса, ако си расте нормално за седмиците не би трябвало да е проблем.

# 596
За сега расте няколко дни по-напред, дано така да си остане, че филмираната му майка да е спокойна Heart Благодаря Flowers Hibiscus

# 597

Микробиологията е страшно важно изследване, поне според мен, на мен тов ами костваше забавяне на амниоцентезата, в рамките на 1 месец се оказах с 3 различни микробиологии..

Последната от които чиста, но на мен ми продължават оплакванията и в сряда пак ще ходя най-вероятно при кожен дерматолог...АГ знае единствено Полижинакс, Флуомизин или Макмирор по 1 курсче и ако имам още оплаквания да ги въртя и продължавам...?!

Какво е това чудо незнам, не съм имала такива неща с предишната си бременност, сега ми омръзнаха тези воднисти течения, сърбежи примесени с течове от извара и ежедневните превръзки. /извинявам се за описанието/.. А пък микрото и посявките останали стерилни.. Rage Thinking
Frowning1

Да микробиологията е ясна, заедно с цитонамазката. За второто имах правена точно преди да забременея и следящият ми лекар каза че не иска да взима нова и да се пипа шийката по време на бременност.

Беше ставало дума и изледванията от TORCH  панела/ Rubeolla, CMV, HSV2  и Токсоплазмоза/,аз все пак реших да си ги пусна, при все се че за 3 години обикаляне по репродуктивни лекари никой не ми ги беше изследвал. АГ-то каза,че ги назначават само при определени показания, но сега поне имам представа срещу какво имам/ нямам антитела. Някоя от вас пускала ли е скоро такива?

# 598
  • Замък сред облаците
Аз пусках при предната неуспешна Б, сега мисля да пускам преди следващия преглед в началото на март, че те са с 6 месеца давност така или иначе и те като васермана.

# 599
Привет дами! Как се движите с килограмите? Аз леко съм притеснена. Забременях 52 кг, а в момента съм 53.600. Днес влизам в 17 г.с. и на последния преглед бебето си вървеше добре според седмиците. Сега съм на преглед чак на 18-ти. Разбира се ще говоря с АГ, но все пак да направя някаква съпоставка с вас. Иначе си хапвам каквото ми се яде, но предимно обичам салати и тестени неща. Grinning Чудя се просто дали е нормално на този етап да нямам и 2 кг качени.Thinking

Общи условия

Активация на акаунт