Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 339
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Аз лежах в болница и се оказа, че са черва. Имах си и контракции но те си минаха от магнезия. Но от червата ме болеше ужасно и постоянно с усилване известно време след ядене. С добър пробиотик се оправих. Но първо отхвърлиха плацента, шийка и бъбреци като проблем и то не остана друго.
Ако не ходите лесно и редовно също може да усилва болките, а при мен рязко се "спече" положението, с извинение Simple Smile

# 661
Здравейте!Записвам се и аз в  темата с термин 25 юли.Миналата  седмица бях на преглед и се оказа,че чакаме момиче.Интересното беше,че на първата фетална докторът предположи 90%,че е момче и се изненадах доста приятно,даже не можех да повярвам 😁.От вчера насам имам и аз болки ниско долу от дясно и от ляво.Не знам дали е нормално и мисля да пиша на доктора.От днес започнах да пия и витамини за бременни.Коремът ми издава някакви странни звуци,все едно ми къркорят червата и бълбукат.Чудя се дали това може да е бебето.17+2 съм

# 662
И аз съм на магнезий от 15-та седмица. Втвърдяваше ми се корема при най-малкото усилие, сега нещата се подобриха. Пак си правя дълги разходки, чистя, готвя, пазарувам и нямам проблеми.
Явно тази бременност ще съм все притеснена. Днес тревогата ми е, че още не усещам бебето (17г.с. предна плацента). Знам, че е нормално все още, обаче наитина нямам чувството, че съм бременна. Само леко преяла. Даже ми е гузно, че не съм в офиса, но всички ми казват да се пазя. Нямам търпение до петък да видя дали всичко е наред.

# 663
Рано е още Simple Smile поне до 19та седмица дочакай Simple Smile
И аз съм на магнезий от 15-та седмица. Втвърдяваше ми се корема при най-малкото усилие, сега нещата се подобриха. Пак си правя дълги разходки, чистя, готвя, пазарувам и нямам проблеми.
Явно тази бременност ще съм все притеснена. Днес тревогата ми е, че още не усещам бебето (17г.с. предна плацента). Знам, че е нормално все още, обаче наитина нямам чувството, че съм бременна. Само леко преяла. Даже ми е гузно, че не съм в офиса, но всички ми казват да се пазя. Нямам търпение до петък да видя дали всичко е наред.

# 664
Радвам се, че споделихте, че тъкмо днес ми се случи доста болезнена случка и разсъждавах колко да се притеснявам. И аз си мисля, че е от червата, защото ми се е случвало яко да ме прережат и преди бременността, но днес стоях на четири крака и плаках (най-вече от страх), докато ми мине. Беше някакъв спазъм, които се случи сутринта, когато исках да ида до тоалетна и отмина за 10тина минути...бях готова да се отправя към спешното. Но тъй като болката изчезна, за сега само се наблюдавам. Така или иначе ще го коментирам с АГ, въпросът стои дали още днес да я безпокоя.

# 665
Радвам се, че споделихте, че тъкмо днес ми се случи доста болезнена случка и разсъждавах колко да се притеснявам. И аз си мисля, че е от червата, защото ми се е случвало яко да ме прережат и преди бременността, но днес стоях на четири крака и плаках (най-вече от страх), докато ми мине. Беше някакъв спазъм, които се случи сутринта, когато исках да ида до тоалетна и отмина за 10тина минути...бях готова да се отправя към спешното. Но тъй като болката изчезна, за сега само се наблюдавам. Така или иначе ще го коментирам с АГ, въпросът стои дали още днес да я безпокоя.

Аз бях същата! Ревах около 30 Мин, при всяко движение на левия крак беше ужас. Отидох до спешното и още преди да ми бият Но-Шпа,болката беше изчезнала.

# 666
Здравейте момичета, и вас да питам едно въпросче. Моят резултат по ранния бхс излезна. Докторът каза, че са идеални, вероятностите са над 10000 и едното е над 6000 вероятност. Но ме притесни една цифра, за която ми казаха че пак е в норми но там чакаше и друга жена и тя уж била с подобни резултати но на нея са били казали, че това е маалко под идеалния коефициент освен ако бебето не е момченце, че ако било така попринцип стойността е била по ниска. Та въпросът ми е може ли да кажете вашите коефициенти и после и полът на бебето ви ако се знае вече.Уж докторът каза че е в нормите но аз нали да се притеснявам за всичко което чувам от всеки 😔 Става въпрос за Free bCG (бета-хорионгонадотропин)MoM  - моят е 0,63
Според вас как е?

# 667
  • Замък сред облаците
Аз се отчитам от втората фетална морфология днес. Господинът отговаря на 20+0, макар че по програма на УЗто ми излиза че трябва да съм 20+4, но пък главата му расте като за 21+2 😄 по ПРМ моето приложение дава, че съм 20+5, а пък иначе съм и с два дни по-късна О.... схващате картинката. Др Атанасова ме увери, че е в рамките на нормата.
Не се спря да мърда през целия преглед, аз нищо не усетих, но др Атанасова обясни, че с тази предна дълга плацента по цялата коремна стена просто е нормално да омекотява движението. Гледахме как й би главички по едно време, нищо не помръдна като усещане в мен - въздушна възглавница го играе.
Всички органи 6, ще се видим между 28-30 седмица пак за късната фетална.

# 668
Galq-94, аз имам ниски стойности и за PAPP-A 0.58 MoM, и за free-bCG 0.45. Тези резултати са гледани от три различни лекари и всички казаха, че са наред. При първите два прегледа след БХС не знаехме пола, но не са коментирали по въпроса дали биха били такива резултатите, ако е момче. Вече се знае иначе, че очаквам момче.

АА, честито за добрите показания! Да си расте все така човекът Simple Smile Ние с теб сме с един термин, но моята фетална ще е в понеделник. Ох, всеки преглед се чака с такова нетърпение!

# 669
Много ти благодаря. При нас имаше и съмнение че ще е момче но докторът не ми каза на сто процента на ФМ. Дано да няма проблем. Успокоихте ме. И дано и ние да имаме живо и здраво момченце 😊. Имаме си едно прекрасно момиченце вече. Но все пак живи и здрави да са ни.

Galq-94, аз имам ниски стойности и за PAPP-A 0.58 MoM, и за free-bCG 0.45. Тези резултати са гледани от три различни лекари и всички казаха, че са наред. При първите два прегледа след БХС не знаехме пола, но не са коментирали по въпроса дали биха били такива резултатите, ако е момче. Вече се знае иначе, че очаквам момче.

АА, честито за добрите показания! Да си расте все така човекът Simple Smile Ние с теб сме с един термин, но моята фетална ще е в понеделник. Ох, всеки преглед се чака с такова нетърпение!

# 670
Здравейте, не съм се включвала от първата тема, но ви чета и преживявам нещата с вас. Blush
Знам, че е рано, но от няколко дни ми се върти в главата, насочили ли сте се в коя болница ще раждате? Тъй като аз много държа малкото човече да е постоянно при мен(дори нощем), а не да ми го носят на 3 часа за кърмене примерно, можете ли да ми препоръчате болници в които практиката е такава, няма значение в кой град са? Благодаря ви предварително!

# 671
В държавните болници, доколкото знам - или поне в Шейново и Тина Киркова - обаче като разпитвах може да се окаже че ще искаш да ти го носят през три часа, защото ще си много изтощена вероятно. Но е хубаво да имаш опцията
Здравейте, не съм се включвала от първата тема, но ви чета и преживявам нещата с вас. Blush
Знам, че е рано, но от няколко дни ми се върти в главата, насочили ли сте се в коя болница ще раждате? Тъй като аз много държа малкото човече да е постоянно при мен(дори нощем), а не да ми го носят на 3 часа за кърмене примерно, можете ли да ми препоръчате болници в които практиката е такава, няма значение в кой град са? Благодаря ви предварително!

# 672
  • София
Да, аз бях в Шейново и подписах една декларация , че не искам да го взимат. Та, взимаха го за малко, но сутрешно къпане, преглед и Т.н. През останалото време и нощем си беше с мен. Родих секцио и това го поисках на втората вечер, първата бях в реанимация ли интензивно ли нз как се казва.

# 673
В Селена ги дават когато ги искате.

# 674
Аз преглеждах информацията за МД София, на 12 етаж новородените са с майките, пак ги взимали само за преглед, подмяна. Доколкото разбрах, в Шейново оставят за няколко минути новороденото след раждането върху гърдите на майката и може да засуче преди да го отнесат, а в МД май няма такава практика. Ако някой има наблюдения, моля са сподели.

Общи условия

Активация на акаунт