Пазаруване от HМ, тема 56

• 47 243
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
На нас ни връщат парите по банков път, не през Еконт. Съвсем различно е.

# 601
Ами то и аз се зачудих, като занеса пратка в Еконт, откъде куриерите ще знаят на каква стойност връщам, че да я подават към НАП.

# 602
  • Варна
Това, че НАП не са в час не значи, че дължим данък за върнати дрехи Laughing

# 603
Много са в час, даже, скоро току виж ни таксуват за въздуха, който дишаме.
Всички наложени платежи се отчитат там, и разни хора по ФБ се оплакват, че ги търсят за дължан данък, защото няма как да се докаже употребявани вещи ли са пратили или са препродали нещо.

# 604
Здравейте, тази тема подходяща ли е за публикуване на покупки от H&M, които желаем да продадем или да разменим? Ако не, в коя група може да се направи това?

# 605
  • София
Ето това е темата за размени на неуспешни покупки:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1091125

# 606
Всички наложени платежи се отчитат там, и разни хора по ФБ се оплакват, че ги търсят за дължан данък, защото няма как да се докаже употребявани вещи ли са пратили или са препродали нещо.

А наложени връщания има ли? Аз от Еконт 1 ст. не съм получила. Как ще ми сложат данък?
Имам ПИК, ще видя, но предварително ми е ясно, че няма.

# 607
Дори и да има задължение, може да се сложи отметка за отказ и толкова.
Тези платежни май са насочени при търговия с цел печалба по интернет.

# 608
Последният нал.пл., който получих за продадена играчка, е 8 лв. Сега ме зачудихте,аз ще бъда ли погната за тези 8 лв. втора употреба играчка. Наистина,  не съм си давала сметка, като продавам и изпращам чрез куриер дет.игри, пъзели, парфюми, ... То и от това да се пазя и боя...малеее, в к'ва стриктна държава сме. Ще ида в Зинзибар, там как са продажбите и данъците....

# 609
  • Варна
Това е съвсем друго. Едва ли и в най-откачените си представи някой от НАП може да си въобрази, че продаваме нещо на ХМ. и тук въобще не става дума за продажба, а за върната стока. Така че печалба не формулираме дори и при най-свободно боравене с терминологията hahaha

# 610
Последният нал.пл., който получих за продадена играчка, е 8 лв. Сега ме зачудихте,аз ще бъда ли погната за тези 8 лв. втора употреба играчка. Наистина,  не съм си давала сметка, като продавам и изпращам чрез куриер дет.игри, пъзели, парфюми, ... То и от това да се пазя и боя...малеее, в к'ва стриктна държава сме. Ще ида в Зинзибар, там как са продажбите и данъците....

Да, в приложение 5 ще излязат тези 8 лева.
Влезте с ПИК и махнете сумата от декларацията.

# 611
Благодаря за отговора. Всъщност, обърках темите , по- късно видях, че съм постнала в тази за НМ.
Още м съм се възползвала от тези 20 %, трябват ми черни тийн маратонки, всичките ни от НМ са бяло с бежово.

# 612
Никакви задължения към НАП нямам, току що проверих. Simple Smile

# 613
В профила си имам 5 лв ваучер и 20% отстъпка. Обаче не мога да ги ползвам и 2те наведнъж. При вас така ли е?

Редактирам се - МОЖЕ да се ползват и 2та кода. От крайната сума се приспадат 5-те лева. Иначе с 20% намаля всичко в кошницата. Simple Smile

# 614
В профила си имам 5 лв ваучер и 20% отстъпка. Обаче не мога да ги ползвам и 2те наведнъж. При вас така ли е?

Редактирам се - МОЖЕ да се ползват и 2та кода. От крайната сума се приспадат 5-те лева. Иначе с 20% намаля всичко в кошницата. Simple Smile
Намаля ли намалените артикули?

Общи условия

Активация на акаунт