Пазаруване от HМ, тема 56

• 47 256
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Феникс, а ако не знаеш, че имаш 15 минути време? Ако съм в магазина, за да разглеждам и избирам, абсолютно няма шанс да ми стигнат 15 мин. 😅

# 586
Е на опашката като дойде твоят ред може да се активира- или буквално като си вече на каса и ти маркират нещата. А условията ги пише в купона/ваучер, но вече го нямам за да снимам. Но пък съм го качила назад, намерих си снимката
Скрит текст:

# 587
Феникс...ееее, много стресиращо...чак и да ти отброява 15 минути след активирането...😅😆🤣 Не стига че 20-те процента са "мега" далавера при някои техни цени...🤪
Мен ме интересува като се връщат чанти дават ли нещо сега при сканиране на приложението? Поне някакви точки?🙂

Ще се дават по 20 точки на торба, но последният път като ходих все още не сканираха. Чакали нещо си за директно сканиране… не разбрах точно

# 588
Феникс, просто си мисля, че щеше да е много по-лесно, ако ваучерът изчезваше след като е бил употребен...без тези 15 минути. 🙂
Яна, мерси. Сигурно някакво устройство чакат...

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 16:00 от dolce miele

# 589
На касата ми го активира самия служител обикновено, така правех във Франция. Драма няма.

# 590
То така трябва, на касата.

# 591
  • have faith and be patient ..
здравейте , току що поличих инфо за връщани стоки по интернет ... та се водят като приход в нап ,и се дължат данъци върху този въпросен данък , следователно текът и лихви ... който има пик в нап да си провери задълженията , дали е вярно или само слух не знам , аз нямам пик

# 592
  • Сливен
Аз имам Пик за НАП къде да ги търся тези евентуални задължения

# 593
Това са глупости, както и за продажбите на стари вещи.
Някои, получили големи суми по Еконт и Спиди чрез продажба на лични вещи, ги търсят, но това за пръв път го чувам - да дължиш данък за върната стока.

# 594
Какъв данък? Нали са ни върнали парите? Може би за други неща се отнася, не за онлайн пазаруване.

# 595
здравейте , току що поличих инфо за връщани стоки по интернет ... та се водят като приход в нап ,и се дължат данъци върху този въпросен данък , следователно текът и лихви ... който има пик в нап да си провери задълженията , дали е вярно или само слух не знам , аз нямам пик

Това, за което говориш е приложение 5 на данъчната декларация по чл.50, която всеки от нас трябва да подава всяка година.
Там излизат данни за изпращане на пратки с наложен платеж. Съответно ако сте изпращала лични вещи, може да ги махнете от данъчната декларация. Ако не са лични вещи, като потвърдите декларацията, трябва да платите данък върху сумата.

Онлайн пазаруването и връщането на стока към даден магазин нямат отношение към данъчната декларация.

# 596

-Чух, получих инфо, нямам пик..... Това е несериозно... ПИК-а е безплатен между другото!

# 597
Момичета, какво се случва с бебешката секция напоследък... тъкмо харесам някакви неща за бебка, сложа ги в любими малко да помисля какъв размер да поръчам и т.н. и на следващия ден като вляза да си ги поръчам и всичко изчерпано ама не просто размерът, който искам ами всички размери! Flushed А дрешката е в секция Най-нови и е пусната буквално преди 24 часа... как така всички размери се изчерпват за 24 часа... по 2 бройки ли произвеждат Grinning И дали има шанс пак да заредят от нещо, което се е изчерпало във всички размери?

# 598
  • have faith and be patient ..

-Чух, получих инфо, нямам пик..... Това е несериозно... ПИК-а е безплатен между другото!

и да имам пик аз нямам върнати стоки , но чета че доста момичета връщат получени стоки .. счетоводителка ми сподели за нейните синове ,че се оказва че имат задължения от върнати стоки по интеренет ,ако ти се струва несериозно просто подмини ..

# 599
Проблемът за данък върху суми за върнати стоки е констатиран отдавна, имаше го в новините преди месец.

https://www.segabg.com/category-consult/populnenata-nap-danuchna … he-da-se-korigira

Общи условия

Активация на акаунт