Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 467
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Честит да е Тодор, а на теб бързо възстановяване.💙 Дано при всички ни мине леко.

# 181
Честити бебчета!
Разхождайте се колкото можете, особено ако искате естествено раждане. Аз с първата бременност много ходих, въпреки че преносвах вече пътувах до съседен град на разходка Grinning Главата на бебето беше в малкия таз и усещах на моменти дискомфорт, като започне много да мърда. АГ също препоръчва много разходки.

# 182
Аз сега вече съм във филм. Моят термин по ПМЦ е 02.03, а по пункция е 26.02. И като гледам Есенна как роди с термин 01.03, кой знае моят бебок коя дата ще си избере. Stuck Out Tongue Winking EyeBlushBlue Heart В багажът само помпата трябва да сложа, иначе е готов и да взема да подредя бебешкия скрин.

Би ли споделила, след като стерилизираш помпата, как мислиш да я съхраняваш? Между другото, една приятелка, която роди миналата година, горещо ми препоръчва да си взема стерилизатор за болницата .

Иначе бебетата сами си решават, аз днес влизам в 38ма седмица и нямам никакви индикации, даже не сме говорили с лекаря кога да е дата на секциото.

Нали и ти си при Вецев? На мен ми каза, че другата седмица, когато съм в 37, ще видим дали се намества и ако не се, тогава ще решим дата за секцио, защото като е косо няма да може да се роди естествено. Между другото каза, че имам повече контракции, защото матката се опитва да го намести.
Иначе и аз чакам раждането от известно време, но реално никога не знаеш дали ще родиш по-рано или ще преносиш, така че всеки ден съм в очакване и багажа си ми е готов попринцип, че да не се шашкам излишно, ако нещо стане случайно.

# 183
Знам, така е и на мен акушерката последния път ми каза да се движа и да си ходя, но аз наистина на моменти буквално усещам движенията долу и е наистина доста некомфортно. Имам чувството, че главата е … знаете какво имам предвид … затова не знам дали разходките няма да я бутнат още по-надолу 🤦♀

# 184
Няма на къде по- надолу да отиде, ако отиде по надолу ще родиш Grinning Много е странно усещането, все едно всеки момент ще излезе бебето. Ако няма болка всичко е наред.

# 185
Буги - ти имаш ли го това чувство, че всеки момент ще зе подаде нещо отдолу 😱
Като имаш физическа активност има ли промяна?

# 186
Еха честита радост, Есенна! Blue Heart
Да е здрав, щастлив и спокоен малкия Тодор. На теб бързо възстановяване и да си се прибирате в къщи!

# 187
Имам го, да. Аз не съм особено активна, заради болки в тазобедрените стави и болезнени контракции. Трябва да родя планово секцио и за това се пазя максимално, да не тръгне по- рано и да стане спешно секцио. Няма значение колко съм активна като започне да шава и го усещам. Вчера слизай до магазина и още в асансьора го усетих. Днес сутринта приготвях дъщеря ми за ясла и я закарах, но не съм го усетила. За това не мисля, че е свързано с активността.

# 188
SimD23, при Вецев съм Simple Smile. Днес ще го видя, сигурно ще спомене кога ще е секциото Joy Пък може малката да е решила да ме изненада и да се е обърнала в правилна позиция. Стискам палци и при теб да се наместят нещата Simple Smile

# 189
На мен акушерките при последното посещение ми казаха да се движа, защото това помагало на бебето да слезе надолу. Ама то е надолу. Аз до преди 1-2 седмици бях по-активна, излизах почти всеки ден за по час/два, но сега хем ми е по-некомфортно, хем тежи, а и това усещане, че всеки момент може нещо да се подаде отдолу, ми е стресиращо. Отделно, аз при мен съм забелязала, че след разходка, бебето започва да натиска по мехура още повече, става болезнено и имам чувството, че трябва да си опъна палатка в тоалетната. Та затова ми беше интересно дали някоя от вас също има такива усещания.

# 190
Честит да е Тодор! Да е здрав и благословен! Есенна да се възстановиш бързо и да се прибирате вкъщи! ❤😇😊

Ади и при мен се получава понякога така. Днес примерно го усещам много ниско долу и все едно ще се покаже всеки момент. Кофти е чувството, особено като трябва да свършиш нещо вкъщи и ти е некомфортно ходенето, ама още малко има. Така се успокоявам аз. 😅

# 191
Моничка, точно!

Аз онзи ден такъв натиск усетих, че дори извиках. Питах акушерка и лекар, уж казват, че в този период това било напълно нормално ама определено има дискомфорт.
Аз затова и спрях с физическата активност, защото точно забелязвах, че като се прибера вкъщи, взема душ и седна да почивам, се започваше най-много и натиска е най-силен, затова си мисля, че при мен специално, движението има доста общо.
Моя позната, която роди в петък, точно на термин, се опитваше да предизвика раждане още 2 седмици преди това, защото й бяха казали, че няма да я оставят да преноси и ако бебето не тръгне само, ще я вкарат за индукция. Тя опита какво ли не - секс, ананас, скачаше на топка, ходеше, пи чай от малинови листа - еми не и не. Но пък в четвъртък получи “блъд шоу” (това е като падне кръв от влагалището), тя си мислеше че са й изтекли водите и бегом към болницата. Оказа се, че не са ама имаше 1см разкритие. Приеха я, сложиха й песари и на другия ден роди, та така се случи че точно на термин. Ама като цяло да родиш точно на датата, си е рядкост.

# 192
Аз се чувствам добре, имам следродилни контракции, гледам да пия повечко вода и да си хапвам, но още нямам апетит.
Иначе как протече раждането ще сложа в скрит текст, защото не всеки иска да чете:
Скрит текст:
Вчера направих основно почистване вкъщи с помощта на майка ми и по моя идея само. 
В 18:00 усетих леки менструални болки, нерегулярни. Ту ме болеше, ту не. Казах си, че ще мине и не обърнах внимание. Бяхме на гости с детето, вечеряхме после къпах баткото, взех си и аз душ, обаче болките не спираха изобщо. Усетих, че са на някакъв интервал, но не беше кратък. Пих но шпа и си легнах. Бях решила, че ще ми мине, за днес имах планове, а и беше рано (като дни и месеци) за раждане. Легнах, обаче не се повлияваха тия болки от нищо, щувствах се все едно ще ми дойде. Засякох ги и бяха на 6 минути за по около 30тина секунди. Станах до тоалетната и усетих как тапата пада, ама наистина като тапа, а бельото ми е в кръв. Подготвих багажа и тръгнахме за болницата. На 20.01 бях на гинекологичен преглед и имах 2см разкритие и си викам "Е, колко ли ще ми е разкритието?". Е, познайте.. приеха ме със 7см разкритие. Болките си бяха менструални и търпими. Аз исках да лежа, но докторът (Цонев в МД-Варна) и дума не даде да стане и ми донесе една топка на нея да си стоя или да се разхождам. Приеха ме в 1:30, родих в 6:00. До 9 сантиметра стигнахме на магия, буквално. Абсолютно поносими болки, но от 9 до 10 беше мъка. Околоплодните води не бяха изтекли и ги спукаха. И тук започнаха силните контракции, но на 3тата по - силна имах напъни. Със слушане на акушерката и лекаря, родих с 1 напън и само 1 шев вътрешен. Със спокойствие и правилно дишане се минава лесно през контракциите.
И двамата сме добре сега, аз си почивам, а той е при неонатолозите за изследвания, за дето е роден в 36г.с.

# 193
А ние вече си имаме количка Simple Smile поръчахме я от озон малко на сляпо, че имаше намаление. Много съм доволна, сега си играем да сгъваме/разгъваме.
Ако някоя ще излиза тепърва и е в София, внимавайте, че е много заледено.
Есенна магия, звучи идеално раждането. Само дано скоро пуснат бебето да си е при теб. Звучи страхотно, че са те окуражили да не лежиш, а си могла да се движиш.

# 194
Честити нови бебчета !
Да са здрави и късметлии Виктор ,Мая ,Тодор!
Бързо  възстановяване на мамите!
Моят термин е след няколко дни, да видим бебчо кога ще реши да се появи. Явно ще е февруари
Утре съм на тонове,ултразвук и евентуално преглед за разкритие.

Общи условия

Активация на акаунт