Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 490
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Честито на новите мами! Да са живи и здрави бебенцата!

Нас утре ни изписват ❤
Нямам търпение

# 196
Аз от няколко дни слагам Макмирор профилактично, изписано от АГ и се филмирам да не би покрай самата глобула, която изтича, да пропусна и нещо друго я тапа, я води.. Но всички казват, че не може да се сбърка, та на това разчитам. Отделно една приятелка фармацевт ми каза, че Макмирор действал и на шийката, като помага за омекването й, та отчасти и затова някои лекари го изписвали, не знам колко е вярно.

# 197
Благородно завиждам на мамите родили сега, аз вече изгарям от нетърпение и дори страх, искам всичко да е зад гърба ми и да съм гушнала бебето! Малко извън темата- купих си боя за коса, корените ми са бая пораснали и вече на нищо не прилича,  а искам поне малко да изглеждам човек на снимките в деня на изписването, сега се чудя дали ще ме хване цвета, въпреки,че в 5ти месец се бях боядисала заради една сватба и изглеждах добре

# 198
По повод боядисването ,аз генетично съм предразположена към ранно побеляване и се боядисвах всеки месец.
Но от както разбрах ,че съм бременна реших да ползвам био и натурална боя-нещо като къна е,има я в различни цветове. Е , не става точно цвета,но беше някакво временно решение.
През декември всичко беше Ок,но при последното боядисване преди 10 дни не мехвана въобще.  Явно в 9 месец не се получи

# 199
Аз се намазах с боя и седя в момента с нея.
Фризьора ми каза, че след раждането от хормоните нямало да ме хване едно 45 дни.

Yanna_r, обясниха ли ти защо ти  е Макмирор?
Дадоха ми рецепта още преди 20 дни, не го почнах, безумно ми се видя докато отсъства доктора да се тъпча, превантивно, събираше се почти месец време. Пуснах микробиология и е Ок.
 На прегледа тия дни ще разбера дали всичко е наред.

# 200
Да се присъединя към предишните 2 коментара - аз съм изкуствена блондинка, с доста тъмна естествена коса. Всеки месец се изрусявам на фризьор и като цяло през цялата бременност нямах никакви проблеми - хващаше ме, израстваше ми нормално косата, никаква промяна.
Сега януари обаче, накаря на 8-ми, началото на 9-ти - първото боядисване не ми хвана. Стана една доста по-тъмна и оранжевееща в корена. Фризьорката се кълнеше, че не е променяла нищо и всеки път една и съща формула смесва. Разбрахме се да отида втори път да го поправим цвета - ходих преди седмица, пак мазахме - пак същата работа - много малко подобрение.

Същото ми се случи и с гел лака - никога не съм имала проблем с това лакът да ми се отвори, надигне, да пада или нещо подобно. Последните два пъти гелът ми издържа по 4 дена буквално, на 5-я си го свалям сама на цели люспи, без дори да ми се нарани нокътя, той просто се надига.

И за боядисването, спокойно - Ася Демирева беше обяснявала, че химикалите, които влизат през порите на главата са доста по-малко като количество отколкото това, което влиза през ноктите, но всички масово си лакират ноктите докато са бременни Simple Smile

# 201
Щефи, каза, че го изписва, за да предотвратим инфекция в последния момент, защото при такава, тъканите стават не толкова еластични и по-късливи. Аз в началото на месеца пусках микробиология и беше чиста, но пък в същото време усещах някакъв неприятен сърбеж в цялата област и реших, че е по-добре все пак да го слагам. А и по принцип чакам за нормално и не ми се ще да ми стават "късливи" тъканите 😁

# 202
Честити бебешори! Колко февруарки се появиха този месец, само моят бебок държи да влезем в новия месец явно Joy
Макмирор, че и още някакви глобули слагах, че и таблетки две изпих антимикотични превантивно още миналият месец след чиста микробиология, но съмнения за кандида(имах и все още си имам течение). Изписват ги за създаване на стерилна среда при нормално раждане.

От хормоналните промени може да се измени и структурата на косъма, цветът, вси-чко и го казвам съвсем сериозно. Преди години(ех,младост) имах желание да ставам фризьорка, че и на курс ходих. Набиваха ни яко в главите, че бременни и постпартум се боядисват само и единствено след тестов кичур, защото една и съща боя може да оксидира по съвсем различен начин и реално можеш да изгориш на някой косата със същите продукти, които е ползвал години наред.

# 203
Днес с планово секцие се роди първородния ми син Даниел 3980 гр 53 см 🥰🥰

# 204
Честит да е Даниел. Да е здрав и много щастлив! Бързо възстановяване и скоро всички в къщи! Blue Heart

# 205
Честит да е Даниел.Да е здрав!Бързо възстановяване!

# 206
Моят малчо днес и през нощта ще е под наблюдение при тях, заради ранните седмици, в които се роди. Имал лелко завишен хемоглобин и понижена кръвна захар, но ми казаха да не се притеснявам. Мислят, че е от закъснение с рязането на пъпната връв. Опитвам се да запазя спокойствие наистина и да стимулирам кърмата, докато не е при мен още.

# 207
Честит да е Даниел 💙 На мама бързо възстановяване 😊

# 208
Честит да е Даниел! 💙
Да расте жив и здрав и много да ви радва!

# 209
  • Пловдив
Честит да ти е Даниел, Виктория! Да е здрав и щастлив, а не теб бързо възстановяване! Blue Heart

Есенна, утре вече ще си е при теб и ще си се гушкате, не се притеснявай Blush С помпа ли си или на ръка ще стимулираш кърмата? А тя тръгна ли поне малко или още не е?

Общи условия

Активация на акаунт