Египет /Тема 12/

• 52 735
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • В средата на времето
Galactic Voyager, не съм ок с това, че дефакто пропиляхме единия ден в Кайро, а кацнахме съвсем навреме. В програмата си пишеше - първи ден посещени еди къде си, втори ден еди къде си. Не е моя приумица или каприз извън предложеното. Да, посетихме всичко написано в програмата, но специално за Кайро можеше да не е толкова натагадък.

# 511
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager, не съм ок с това, че дефакто пропиляхме единия ден в Кайро, а кацнахме съвсем навреме. В програмата си пишеше - първи ден посещени еди къде си, втори ден еди къде си. Не е моя приумица или каприз извън предложеното. Да, посетихме всичко написано в програмата, но специално за Кайро можеше да не е толкова натагадък.
Да, това е ваше лично мнение и усещане.
Но туроператорът има право да променя програмата, стига да я изпълни. И няма нищо некоректно.  Има опция за допълнителни екскурзии и първия ден, по желание.

# 512
  • На планетата Земя
Без да давам оценки дали е правилно или не, но:

бъдете сигурни, че независимо от това дали музеят ще се изпълни единия ден, пирамидите другия, или всичко ще е в един ден, времето за това и в двата случая ще е едно и също и ще се стори на туриста малко и натагадък. Просто в тази схема с толкова хора, с тази организация това е, което се получава. Мисля, че е хубаво хората да го осъзнават, когато се записват на масови екскурзии.
На частно и поединично е съвсем друго - имахме щастието да го изпитаме един цял ден в Саккара, Дахшур, Мемфис, обяд, транспорт.

# 513
Хора , четете си договорите . Агенциите имат пълното право да променят както часа на полета, така и програмата. Ако това не Ви устройва трябва да пътувате самостоятелно.

# 514
Часовете на полетите НЕ се определят от туроператора. В предварителната оферта винаги ясно си пише, че това е предварителна информация. Часовете се подават от авиокомпаниите, които го съгласуват със съответните летища.
Така че да. Нито е странно, нито е необичайно да има промяна.
Имам туристи по почти всички техни полети в последния месец. Часовете са +/- 1 час от предварително обявените.

Предвид, че следя и Емералд, Онекс, Тез тур, категорично при всички тях има промени в часовете.

Такава промяна от +/- час-два е в рамките на допустимото, просто не съм очаквала сутрешния полет да се смени за късно следобед и цялата програма, предвидена за първия ден да се ''добави'' към нещата, предвидени за втория ден.
Прочела съм си договора, просто се почувствах леко излъгана, затова питах дали е практика или инцидентен случай.
Иначе съм абсолютно наясно, че когато са организирани екскурзиите се губи много време за ''стиковане'' на групата и времето за разглеждане на важните неща е по-малко, отколкото ти се иска. Точно затова Луксор ще го направим индивидуално, надявам се да е всичко според очакванията ни.
Galactic Voyager, как мина вашето посещение в Луксор? (знам, че и вие бяхте индивидуално с Канари Тур)

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 16:38 от *Мариана*

# 515
А какви са тези индивидуални екскурзии, а все пак с агенция?
Аз не бих се осмелила да тръгна самостоятелно по забележителности точно в Египет. Из Европа е друго.

# 516
  • На планетата Земя
Ами такива разни изпитани, изпробвани агенции.
Ние направихме нашето индивидуално пътешествие в деня с екскурзия по избор до Александрия.

# 517
  • Beyond the Frontiers
*Мариана*, дала съм отзив - https://m.bg-mamma.com/?topic=1406809.465
Факт е, че нашите гидове дават много по-подробна и богата информация. Беседите определено са по-добри...Но в моя случай си беше перфектно, защото посетих и други места. Аз съм доволна.

Ползвах Canary и за Ориндж бей. Младежът беше нон стоп до нас и ни обслужваше персонално. Екскурзията е супер: гмуркане на две места, плаж 2 часа на Гифтун, обяд на яхтата, возене с банан и надуваемо кресло...За всеки по нещо.

Има хора, които искат да знаят всяка точка от програмата и съответно държат всичко да си мине абсолютно, както е посочено...Така че разбирам недоволството. Но това е субективно усещане, а не некоректно поведение на фирмата.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 19:58 от Galactic Voyager

# 518
А ние извадихме голям късмет, че агенцията не спази първоначалната си програма.
По програма трябваше да излетим за Кайро в 8 часа, същия ден да посетим музея и пирамидите, а на следващия ден рано сутринта да отлетим за Асуан. Кацнахме в Кайро навреме преди 10.30 часа, но докато успеем да се измъкнем от летището и да се настаним в автобусите вече минаваше 12 часа. Пътувахме дълго от летището до музея, влязохме в него около 14 часа и го разгледахме за 2-3 часа. Пристигнахме в хотела в Гиза след 18.30 часа.
Сега осъзнавам, че ако трябваше в същия ден да посетим и пирамидите, щеше да бъде само "притичване" около тях набързо. Изобщо не ми се мисли, ако в същия този ден се включат и посещенията на фабриките за парфюми и памук, от които не вярвам някоя агенция да се откаже.
Ние имахме късмет, че полета ни за Асуан всъщност се оказа на другия ден в 18.30 часа. Така прекарахме половин ден на пирамидите. Имаше време който желае да влезе вътре и в двете пирамиди, после повече от 30 минути разходка с камили (или файтон) около пирамидите. След това правихме снимки на място с прекрасна гледка към всички пирамиди. Имахме възможност спокойно да се насладим на преживяването край пирамидите и да си тръгнем доволни. Е, вярно, че след това леко "претупахме" сфинкса за 20 мин. и пропиляхме много време във фабриките, но поне на пирамидите имахме програма максимум.
Лично мое мнение е, че в един и същи ден да излетиш от София и да разгледаш и музея и пирамидите не е добра идея.

# 519
Знаете ли на коя агенция беше почивката със  “счупения” самолет за Пловдив?

# 520
# 521
Здравейте, бг дами. Приключи нашата първа, за сега,  почивка в Египет. Програмата ни бе Хургада - Кайро, програма на Абакс и съдействие от Galactic Voyager. Специални благодарности за нея - внимателна, информирана, отзивчива и добър професионалист. Дано имаме възможност отново да почиваме чрез агенцията , с която работи. В Хургада - хотела който избрахме бе Desеrt Rose - реновирана стая. Много популярен хотел за нас, българите - 2 автобуса се изсипахме в хотела Simple Smile. За радост, нямаше тази често срещана българска черта, да се демонстрира лошо възпитание, а и поради голямата територия не се усещаше особено нашето присъствие. Хотела, знаете по-добре от мен - това е класика за нашия туристически пазар, но на нас ни хареса. Прекрасна и поддържана територия, реновирана стая и пясъчен плаж с недълбоко море.  Почивайки за първи път в Египет се стреснахме от някои неща, като очакването да оставяме бакшиш или да се пазарим с търговците. Но...следващия път ще сме подготвени за този аспект от действителността. Всичко ни хареса и се надяваме да не ни е последната почивка там. Единствено се изнервих от търговците около пирамидите в Кайро - не сме срещали такава наглост и нахалство. Но, както казах, за следващия път ще знаем какво да очакваме. С положителни впечатления сме и от представителите на Абакс в Хургада , и най-вече от Валентина. Много добър професионалист и интересен събеседник. Като заключение мога да кажа, че ни хареса всичко - хотел, плаж, обслужване и почивката като цяло. Бихме се върнали пак - дано имаме тази възможност.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 16:40 от pemi

# 522
Pemi ,  тъй като и ние другата седмица ще сме в същият хотел, бихте ли споделили как е храната ? И дали вече температурите са много високи или е поносимо?

# 523
Pemi ,  тъй като и ние другата седмица ще сме в същият хотел, бихте ли споделили как е храната ? И дали вече температурите са много високи или е поносимо?

Ресторанта е голям - с обща част, в която са витрините с храната и няколко зали за хранене. Ние избирахме залата "само за възрастни" за да ни е по-тихо. Има голяма външна част, а там са и скарите. Храната не е толкова разнообразна, ако не сте склонни /като нас/ да опитвате всички техни специалитети. Но винаги има телешко, пилешко и риба. Имат хубави плодове - най-често опитвахме мандарините им, банани и пъпеши. Ако сте ходили в Турция ще усетите разликата - не е така пищно всичко. Но винаги в ресторанта има нещо ново за опитване. На ала карти не сме ходили. На плажа един път предложиха скара и салати за обед. Съвсем близо до плажа има бар , в който може да хапнете пици и хамбургери. Всички са много любезни и усмихнати, когато и ти си приветлив. Времето бе топло и особено на плажа се радвахме на лекия бриз. Когато посетихме пирамидите и сфинкса, времето бе поносимо, но ние бяхме там преди обед. През м. май със сигурност ще е по-топло от средата на април. Бъдете позитивно настроени и всичко ще е ок. Simple Smile

# 524
Pemi , много благодаря за подробната информация . Ние миналата година пак бяхме в Хургада , но в друг хотел , който за жалост тази година нашите агенции  не го предлагат . В него всичко беше на много високо ниво , а храната беше много разнообразна и супер вкусна. За това исках да разбера в този , който ще сме сега как стоят нещата.Още веднъж благодаря за отзива !

Общи условия

Активация на акаунт