Египет /Тема 12/

• 52 739
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Нашите, и двамата, се нагълтваха, едното щеше и да се удави. Не са имали проблеми със стомасите, пу-пу.

# 496
  • в 1001-та нощ
На моите деца нищо не им стана от посещението на аквапарка (Desert Rose). Не съм ги питала дали гълтат вода - ще попитам довечера. Аз имах лек стомашен дискомфорт след екскурзията с корабче и предполагам е от водата, с която се правеше кафе на място - нес кафе и гореща вода с неясен произход. Другите напитки бяха бутилирани (сок, кола, фанта). Не беше нещо сериозно - взех пробиотик и 1 бр. Лопедиум, които си носих от София и всичко приключи. Никой друг от семейството нямаше стомашни проблеми през целия престой. Има доста аптеки около комплексите, ако се наложи нещо да се купи.

# 497
А от България има ли само екскурзии до Кайро с разглеждане на пирамидите или само до Луксор с директен полет?

# 498
  • в 1001-та нощ
И аз се интересувам. Планирам следващото посещение да е изцяло с опознавателна цел. В Кайро, екскурзията с корабче, пирамиди, Луксор - колкото дни е нужно.

# 499
  • София
За опознавателна екскурзия е най-добре круиз по р. Нил. Кацане в Кайро, после полет до Асуан и круиз. Връщането е през Хургада обаче и автобус от Луксор до Хургада преди това.

# 500
  • София
Здравейте! Тъй като ни пропадна пътуването на 22.04 за Шарм, сега търся хотел от 22.05. Щяхме да сме в Royal Albatros Moderna, но за съжаление го няма като опция за края на май...
Гледам Хургада вече, че там има повече опции за тази дата. За сега съм харесала Jaz Aquamarine и Gravity Hotel & Aqua Park. Ще се радвам на мнения за тях или предложение за друг хотел. Благодаря 😊

# 501
Здравейте ,
риболова в морето с въдица все още ли е забранен ?

Отново да помоля някого от форума който ще пътува и ще се завръща във Варна преди 14-05 да ми продаде карта с остатък интернет или да ми закупи нова от там - мога да дам пари предварително. Всъщност може и от друго място да не е от Варна , но трябва да ползваме куриери

# 502
Здравейте,
В-с към някой завърнал се - гледат ли с колко дози е ваксинационния сертификат? Въобще тези изисквания на EU за изтичането след 270 дни важат ли за Египет или просто им показвам някакъв, какъвто и да е сертификат … имам 2 дози, но съм без бустер и се чудя дали да пускам тест или само със сертфиката да играя.
Благодаря на отзовалите се!

# 503
  • Beyond the Frontiers
Един въпрос и от мен - моите деца постоянно се нагълтват с вода, когато сме на аквапарк. В тази връзка - не е ли опасно по тези хотели с аквапаркове. Водата там съм чувала, че не трябва да се пие.. Замислям почивка, но съм с резерви...
То, от който и да е басейн, ако пият, ще се .... И от морето също... Така че дали БГ или Египет, точно в това отношение мисля няма разлика.
А водата в басейните е с толкова химикали...

Здравейте,
В-с към някой завърнал се - гледат ли с колко дози е ваксинационния сертификат? Въобще тези изисквания на EU за изтичането след 270 дни важат ли за Египет или просто им показвам някакъв, какъвто и да е сертификат … имам 2 дози, но съм без бустер и се чудя дали да пускам тест или само със сертфиката да играя.
Благодаря на отзовалите се!
Страница по-напред съм написала, вече нищо не гледат. Няма изискване за бустер, срок и т.н. Просто да имате сертификат.

Здравейте! Тъй като ни пропадна пътуването на 22.04 за Шарм, сега търся хотел от 22.05. Щяхме да сме в Royal Albatros Moderna, но за съжаление го няма като опция за края на май...
Гледам Хургада вече, че там има повече опции за тази дата. За сега съм харесала Jaz Aquamarine и Gravity Hotel & Aqua Park. Ще се радвам на мнения за тях или предложение за друг хотел. Благодаря 😊
Цитираната от вас дата ще е последна за чартърите до Египет въобще за тази пролет. Съответно имате вариат Хургада или Шарм с Абакс.
Тъй като съм почивала и в двата посочени хотела - твърдо Джаз е класи нагоре. Гравити Хургада има пясъчен плаж, тип лагуна и става за къпане, както е и малко по-централен. Иначе храна, обслужване, басейни, аква атракции, стаи, територия - категорично Джаз е по-добър.

А от България има ли само екскурзии до Кайро с разглеждане на пирамидите или само до Луксор с директен полет?
Не. Няма само Кайро, няма и само Луксор. Оптимален вариант е круиз. От време на време Абакс пускат едни обиколни програми, които са по-различни - 3 нощувки в Кайро, 3 нощувки в Луксор, 1 в Хургада, но за сега няма дати за есента още.
Има и круиз по Нил със 7 нощувки на кораб, което също е ново - Премио го правят с полета на Абакс, но нямам отзиви, дали е било добре.

# 504
  • На планетата Земя
А защо Вие сами не си купите от там карта, съвсем лесно е, а и няма да притеснявате чужди хора с този ангажимент.

# 505
  • София

Няколко поста по нагоре е обяснено за kazz.

# 506
Момичета, има ли други, при които 4 дни преди полета агенцията променя полета от сутрин на късно следобед?
Ние летим на 30.04, първоначално полета беше обявен за 09:00 (все още в сайта им е така). Днес от агенцията ни изпратиха потвърдените полети : 15:30 вместо 09:00. В сайта на Абакс програмата е в първия ден да се посети музея в Кайро, а на втория - пирамидите и в късния следобед - трансфер към Хургада. При промяната на полетите излиза, че няма да се прави нищо през първия ден, а на следващия на бегом пирамиди, музей, трансфер… никак не обичам да бързам и да нямаме време да се наслаждаваме на забележителностите.

# 507
  • София
Момичета, има ли други, при които 4 дни преди полета агенцията променя полета от сутрин на късно следобед?
Ние летим на 30.04, първоначално полета беше обявен за 09:00 (все още в сайта им е така). Днес от агенцията ни изпратиха потвърдените полети : 15:30 вместо 09:00. В сайта на Абакс програмата е в първия ден да се посети музея в Кайро, а на втория - пирамидите и в късния следобед - трансфер към Хургада. При промяната на полетите излиза, че няма да се прави нищо през първия ден, а на следващия на бегом пирамиди, музей, трансфер… никак не обичам да бързам и да нямаме време да се наслаждаваме на забележителностите.
Редовно го правят това. Малко хора ще искат да купят с късен полет, затова обявяват един час, а реално става друг. И понеже в договора пише, че имат право да променят часа - нищо не може да се направи.

# 508
  • В средата на времето
Ние направихме в един ден пирамидите и музея и не е ок, а имаше време първия ден да посетим поне едното от двете, защото летяхме рано сутринта. В това отношение не съм доволна от организацията.

# 509
  • Beyond the Frontiers
Часовете на полетите НЕ се определят от туроператора. В предварителната оферта винаги ясно си пише, че това е предварителна информация. Часовете се подават от авиокомпаниите, които го съгласуват със съответните летища.
Така че да. Нито е странно, нито е необичайно да има промяна. Програмите се пишат месеци преди датите на пътуване. Часовете на полета са всяка седмица различни и се потвърждават 7 дена преди отпътуване.

Няма нищо некоректно или странно, ако програмата се смени. Вие ще посетите всички обекти, както е посочено.

Редовно го правят това. Малко хора ще искат да купят с късен полет, затова обявяват един час, а реално става друг. И понеже в договора пише, че имат право да променят часа - нищо не може да се направи.
Това категорично НЕ е вярно. Имам туристи по почти всички техни полети в последния месец. Часовете са +/- 1 час от предварително обявените.

Предвид, че следя и Емералд, Онекс, Тез тур, категорично при всички тях има промени в часовете.

Ние направихме в един ден пирамидите и музея и не е ок, а имаше време първия ден да посетим поне едното от двете, защото летяхме рано сутринта. В това отношение не съм доволна от организацията.
А ако полета беше закъснял....какво правите?
Когато сте група си има определена организация и изисквания. Не е иди ми, дойде ми... Да не говорим, че не сме само български туристи, а тези обекти си имат капацитет и работно време...

Да споделя нещо, което се оказа супер успешно...пътувах с деца, реших да взема екшън камера (sjcam икономичен, добър вариант алтернатива на go pro)...сега преглеждам клиповете. Че са тотал щета...факт. Обаче двете деца са се забавлявали супер...Снимали са се в басейните..., в пързалките..., в морето... Физиономии, пози...забавлявали са се. А мама лежи и си чете. Та супер инвестиция Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 21:45 от Galactic Voyager

Общи условия

Активация на акаунт