Египет /Тема 12/

• 52 749
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
На летището в Кайро изобщо не ни поискаха декларациите и отрицателните  тестове.Подадох ги на пропуска, но само паспорта и визата гледаха- тях ми ги върнаха.
Провериха в София на летището дали ги имаме и тава беше.
Днес в Асуан беше 39 градуса....но в момента по Нил е дори хладно

# 481
  • Варна
Същото беше и при нас - във Варна провериха имаме ли тестове. В Хургада на летището само визите, представителя после ни предупреди да приготвим за хотела копие от паспорта, здравната декларация, тестовете.  Абсолютно нищо не ни поискаха, само дето направих по 3 копия от всичко..

# 482
  • в 1001-та нощ
При нас тестове искаха само в хотела.

# 483
  • Beyond the Frontiers
Факт е, че не ги искат.
Но все още има такава официална заповед. Така че, който пътува, задължително трябва да се погрижи за това...Достатъчно е на един да поискат...Ако някой няма нужните тестове/ваксини и му откажат влизане в Египет, гори с цялата сума по почивката си и нищо не го спасява...А пък ако вече е на място в Египет, връщането си е за негова сметка.

# 484
И ние от вчера сме в Шарм. Всичко е много хубаво, но се събудих цялата нахапана от комари Sad Станали са едни мехури, сърбят много…  Ще пробвам довечера преди сън да се напръскам с Аутан, дано помогне.

# 485
  • в 1001-та нощ
Попитайте за репелент.

# 486
Здравейте , знаете ли дали има промяна в изискванията за влизане в Египет ?

# 487
Здравейте, началото на юни обмисляме да почиваме в Хургада, с 2 деца на 4 и 12 години. Голямото иска пързалки да гледа риби, малкото си пада по бебешки басейни и пясък, морето го влече, ама малко го е шубе.
Гледам за хотели, ама много се обърках вече. Наши познати ми препоръчаха grand waterworld makadi, но са били преди корона там, сега чета доста лоши отзиви. Пързалките обаче много допаднаха на голямото. Другите препоръки са ни Desert Rose, Steigenberger Aqua Magic, Jaz Bluemarine и Jaz Aquamarine. Последните два хотела обаче май нямат хубав плаж.
Кой хотел би съчетал донякъде желанията и на двете деца? Приемам и други предложения, това ще ние първата по-хубава почивка с малкият и ми се иска да и се наслядя.

# 488
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, началото на юни обмисляме да почиваме в Хургада, с 2 деца на 4 и 12 години. Голямото иска пързалки да гледа риби, малкото си пада по бебешки басейни и пясък, морето го влече, ама малко го е шубе.
Гледам за хотели, ама много се обърках вече. Наши познати ми препоръчаха grand waterworld makadi, но са били преди корона там, сега чета доста лоши отзиви. Пързалките обаче много допаднаха на голямото. Другите препоръки са ни Desert Rose, Steigenberger Aqua Magic, Jaz Bluemarine и Jaz Aquamarine. Последните два хотела обаче май нямат хубав плаж.
Кой хотел би съчетал донякъде желанията и на двете деца? Приемам и други предложения, това ще ние първата по-хубава почивка с малкият и ми се иска да и се наслядя.
От България няма чартъри през юни. Последна дата е в края на месец май.

Иначе Jaz Aquamarin и Jaz Blumarine реално делят една територия и услуги - вчера се прибрах от там. Плюсът е, че са читави от към хигиена, храна, зелена и голяма територия, сериозен брой басейни - включително такива подходящи за деца, 3 аквапарка (т.е. съоръжения с 3-4 пързалки) на различни места в комплекса. Минус - въпреки, че е пясъчен, плажът не става за плуване, защото е супер плитко и има приливи и отливи - във вашия случай с малкото дете може и да е плюс това.
Desert rose също е добър, като тук плажът е много добър, лагуната дава опция за спокойно плуване. Пясъчен, много голям плаж. Аквапаркът е един. Минус - само супериор стаите са ремонтирани. Другите са с малко по-стари като стил обзавеждане. Размерът е един. Почивала съм в него миналата година.
Категорично Steigenberger Aqua Magic ще е най-луксозен и нивото ще е много добро. Но е втора линия. Ползва територията и плажа - един от най-добрите пясъчни в Хургада, на Steigenberger Audau Beach, а тя не е малка въобще, т.е. има си ходене до плажа. От трите хотела, той е и най-централно разположен.

# 489
От България няма чартъри през юни. Последна дата е в края на месец май.

Иначе Jaz Aquamarin и Jaz Blumarine реално делят една територия и услуги - вчера се прибрах от там. Плюсът е, че са читави от към хигиена, храна, зелена и голяма територия, сериозен брой басейни - включително такива подходящи за деца, 3 аквапарка (т.е. съоръжения с 3-4 пързалки) на различни места в комплекса. Минус - въпреки, че е пясъчен, плажът не става за плуване, защото е супер плитко и има приливи и отливи - във вашия случай с малкото дете може и да е плюс това.
Desert rose също е добър, като тук плажът е много добър, лагуната дава опция за спокойно плуване. Пясъчен, много голям плаж. Аквапаркът е един. Минус - само супериор стаите са ремонтирани. Другите са с малко по-стари като стил обзавеждане. Размерът е един. Почивала съм в него миналата година.
Категорично Steigenberger Aqua Magic ще е най-луксозен и нивото ще е много добро. Но е втора линия. Ползва територията и плажа - един от най-добрите пясъчни в Хургада, на Steigenberger Audau Beach, а тя не е малка въобще, т.е. има си ходене до плажа. От трите хотела, той е и най-централно разположен.

Благодаря много. Няма да летя от България, има полети от тук.

Да разбирам ли, че ако имам стая в Bluemarine мога да ползвам ресторанти, басейните и пързалките на Aquamarine и обратното? Има известна разлика в цената, ако ползват еднакви съоражения, явно стаите в единия хотел са по-добри.

Засега Steigenberger ми харесва много, но това с ходенето на плажа ме притеснява. Розата големият не я хареса толкова, на мен лагуната много ми хареса.

# 490
  • в 1001-та нощ
По запитването за децата - ние бяхме в такава ситуация и Desert Rose ни устройва. Малкият предпочиташе на плажа, големият на пързалките. Очаквам да Ви допадне. Не коментирам другите хотели, тъй като не съм била там Simple Smile

# 491
  • Beyond the Frontiers
Sawson, в България се продава само Jaz Aquamarin, така че признавам не съм питала за другия. Но реално територията е една, няма ограда. Ресторантите също са общи. Блумарин е малко по-назад просто. Единият аквапарк е точно между него и Аквамарин...
Поискайте си AI concept за хотела, там ще е упоменато всичко.
П.П. сега погледнах, един е концептът, значи ползват всичко общо. Ако помага ето карта и информация...сори но тук няма как да ги кача по друг начин:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 07:49 от Galactic Voyager

# 492
Galactic, да си побутна пак питането, понеже се пренасочих от Щайгенбергер към Риксос по твоя препоръка Simple Smile много се чудехме между двата Риксоса. Средата на май избрахме Риксос Шарм (стария), защото е за възрастни и изглежда много по зелен, с повече дървета и сенки. Въпросът ми е, въпреки че ще сме в Шарм всичко в Сийгейт ли можем да ползваме - ресторанти, спа и т.н? Понеже видяхме в нета и снимки на менюта с цени… ако сме ол инклузив не се ли включват всички ресторанти?
Благодаря предварително!

# 493
В събота се прибрах от Хургада.
1. Ако сте в  Desert Rose не се мъчете в тези жеги да пиете питието си без лед. Леда се прави от минерална вода.
2. Ходих на екскурзия до Луксор с ramzestour,  перфектна организация.  Екскурзоводи на руски и английски. Цена без долината на царета- 40 долара, с долината 50.
3. Desert Rose- много добър
4. Емералд- много добри.

# 494
Един въпрос и от мен - моите деца постоянно се нагълтват с вода, когато сме на аквапарк. В тази връзка - не е ли опасно по тези хотели с аквапаркове. Водата там съм чувала, че не трябва да се пие.. Замислям почивка, но съм с резерви...

Общи условия

Активация на акаунт