Египет /Тема 12/

• 52 752
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • На планетата Земя
Токущо беше премиерата на новия български документален филм за Древен Египет. Изключително качествено направен, увлекателен, опознавателен, всичката основна информация, нужна на един пътешественик в Египет.

https://fb.watch/cw4vQAcXK-/

# 466
Има ли смисл от местна карта за интернет и ако да, какъв размер да бде? Ползвам А1 и се колебая за роуминг и цена на МБ в Египет, която се води Зона 2.

# 467
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
туристическа карта на водафон е 250 египетски пари (25 наши) и е 200 вътрешни минути, 20 международни и много интернет Simple Smile
важи точно един месец и се анулира независимо дали са свършени минутите или не

# 468
  • Beyond the Frontiers
Обещаната информация: премахнали са таксата за фотоапарати. Останало е само изискването да не е със светкавица на определени места.
Здравейте ,ние ще пътуваме от Варна до Кайро на 14.05
Двама възрастни ( с бустерни дози ) ,голямото дете на 15 с две ваксини и малкото на 8 без ваксини
За малкото дете трябва ако да се прави тест ,какъв и кога ?

Има ли други от групата който ще се върнат във Варна преди 14-05 ? Да помоля някой да се свърже с мен .Ще помлял да ми продадат тяхните карти за интернет в Египет или да ми купят от там
Благодаря ви
С кой туроператор сте?
От Варна полета е един - на Абакс.

За дете до 12 не правите нищо.

Здравейте!
На 23ти Април летим за Египет.
Бих искала да си купя картуш, бихте ли ми дали съвет от къде мога да си го купя? Както и препоръки за други сувенири - от къде е най-добре да се пазарува- пазари, магазини, пирамидите...
Ще кацнем в Кайро, после ще сме Хургада, като ще направим екскурзия и до Луксор.

По темата има доста писано. Погледнете предни страници.
Картуш съм купувала в Луксор с цена от 10 евро нагоре, и в Хургада от магазин Клеопатра от 6 евро нагоре. Иначе ги има навсякъде.

Има ли смисл от местна карта за интернет и ако да, какъв размер да бде? Ползвам А1 и се колебая за роуминг и цена на МБ в Египет, която се води Зона 2.
А1 ми искат 26 лв. на МБ.
Взех карта с 18 GB за 8 евро на Orange от летище Хургада. Не съм се оглеждала, просто там нямаше опашка...

# 469
Двама възрастни ( с бустерни дози ) ,голямото дете на 15 с две ваксини и малкото на 8 без ваксини

Има ли други от групата който ще се върнат във Варна преди 14-05 ? Да помоля някой да се свърже с мен .Ще помлял да ми продадат тяхните карти за интернет в Египет или да ми купят от там
Благодаря ви

За деца до 12 г. не се изисква тест.

# 470
Здравейте, планираме екскурзия в Шарм ел Шейх с Абакс за края на този месец, като искаме да резервираме възможно най - скоро, докато има места все още. Между хотелите, които те предлагат сме се насочили към Jaz Belvedere, а търсим хубав хотел, чист, с добра храна, хубав плаж със ситен пясък и кристална вода. Въпросът ми е - този хотел предлага ли всичко изброено, а ако има някой по- подходящ, ще се радвам да чуя мнението на по - компетентните Simple Smile
Благодаря предварително!
За дата 1.05 вече няма места в самолета на Абакс - информация от днес. Има още за 24.04, 17.04, 8.05, 15.05.
Иначе Jaz Belvedere е с един от най-хубавите пясъчни плажове. И силно го препоръчват всички. Посетила съм всички от веригата Джаз и Иберотел (които са с един мениджмънт) в Хургада, не видях никъде разлика в нивото и качеството. Почивала съм в Джаз Оазис, Джаз Гранд Марса, Иберотел Коста Маре.

За картите: риск да ни излъжат има винаги. Предпочитам да си я взема на летище от фирмения щанд. Не съм имала проблем, а ми е супер, супер важно, защото работата не спира. Има карти с Х + Х гигабайти, като свърши първия пакет, трябва да набереш един номер...получават се SMSи с инструкции. Активирах го.

Пресни снимки от Charmillion club

Привет!
Какво ви е мнението за Charmillion Club ?
Да се самоцитирам. Галактик тъй като мернах, че се пуснала снимки, може ли и мнение за горепосочения хотел.

# 471
  • Beyond the Frontiers
strela, брат ми беше в този хотел с компания. Още не съм успяла да говоря с него подробно.
Като цяло бяха доволни, но те не се  спряха...

# 472

Благодаря ви
С кой туроператор сте?

Мисля че е Абакс , но през друга фирма

# 473
  • София
И ние сме вече в Кайро от вчера....днес летим за Асуан и после круиз.
Времето в Кайро е прекрасно за разходки и разглеждане .....
Някак съм малко разочарована...очаквах пирамидите да са по- внушителни

# 474
  • Beyond the Frontiers
И ние сме вече в Кайро от вчера....днес летим за Асуан и после круиз.
Времето в Кайро е прекрасно за разходки и разглеждане .....
Някак съм малко разочарована...очаквах пирамидите да са по- внушителни

Ами помислете, кога и как са строени, после за мащабите им...

# 475
  • София
Не ме разбрахте правилно...преживяването е невероятно и не съжалявам, но малко съм зле с мащабите и по телевизията винаги са ми изглеждали по големи.
Не че са малки де....
До тях изглеждаш като мравчица....

# 476
  • Beyond the Frontiers
Защото често се пита за местни фирми ще дам отзив: ползвах Канари турс, причината не беше по-ниската цена (всъщност платих даже повече), а моето желание да посетя и допълнителни обекти, плюс да не съм в голяма група. Класическата част беше Карнак, колосите на Мнемнон, Долината на Царете, Храма на Хатшепсут. Като освен 3-те гробници, включени в цената на входа за долината, доплатихме за гробницата на Тутанкамон и Рамзес 5-6 - последната си струва много, тази на Тутанкамон е съвсем малка, но мумията е вътре. По него съвет влезнахме в гробницата на Рамзес 1-ви, 3-ти и 9-ти.
По препоръка на местния гид посетихме храма на Луксор, който е доста по-малък от Карнак, но има повече запазени статуи и още един плюс много малко туристи. От него започва и алеята на Сфинксовете, която доста помпозно откриха преди 2-3 месеца...3 км. ми се видяха множко на 32 градусовата жега...така че само ги погледнахме.
Гидът, който ни води се казва Хамед, в момента често води групи на Емералд в Луксор. От 2 години учи български и има лиценз за екскурзовод с български, руски и английски. Бих казала, че се справя доста добре.
Разбира се такъв тип индивидуална екскурзия позволява доста по-бързо движение и по-важното личен контакт с местен жител. Лично на мен ми беше много интересно и полезно. Той ни заведе в обикновен магазин за подправки в неговия квартал и ни подбра и препоръча най-различни неща...Като се прибера ще пробвам и дам отзив.
Като организация и качество смятам, че беше напълно ОК всичко.

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 18:43 от Galactic Voyager

# 477
Галактик, ти много ни наклони везните и вече от Щайгенбергер се преместихме на Риксос в Шарм. Като знаем, че са два, но повече ни блазни adults only. Имам въпрос. Можем ли да ползваме спа, ресторанти на Сийгейт без допълнително заплащане,  въпреки че ще сме в другия? Ол инклузива включва ли всички ресторанти или само основния, защото видяхме снимки на и менюта с цени по ресторантите?
Изобщо, ако може и някакво ставнение на двата хотела от някой ходил наскоро, много ще съм благодарна Simple Smile

# 478
  • Варна
В последния ден два въпроса - аз съм приготвила USD,  нужно ли е да купувам египетска валута оттук? В Тавекс даже няма курс обявен.
Ваксинираните носят европейския документ с qr кода само, нали?  Този от his.bg.  Мъжът ми е с две дози, но на документа пише завършена ваксинация.

# 479
  • в 1001-та нощ
Ваксинираните носят европейския документ с qr кода само, нали?  Този от his.bg.  Мъжът ми е с две дози, но на документа пише завършена ваксинация.

Да

В последния ден два въпроса - аз съм приготвила USD,  нужно ли е да купувам египетска валута оттук? В Тавекс даже няма курс обявен.

Аз теглих от банкомата на хотела, а мъжът ми беше взел от тук от Тавекс.

Общи условия

Активация на акаунт