Египет /Тема 12/

• 52 753
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,

Успяхме все пак да организираме почивката, чрез Абакс и на 23.04 заминаваме. Исках да попитам дали вече има промени, касаещи Ковид сертификатите за връщането  в България. Четох някъде из коментирате, че вече не изисквали ПСР или негативен бърз тест като се върнем, това остава ли или все пак трябва да покажем такива? Ние обмисляхме да си останем в карантина и да направим тест след 72 часа, но ще се радвам, ако това вече не е в сила, понеже на 1.05 сме канени и на кръщене 😂.
Също така исках да попитам хората, които са пътували от София в деня на полета ли си правихте бърз тест или предната вечер?
Благодаря предварително.

Ние също ще пътуваме на 23.04, за неваксинираните трябва PCR или бърз тест при влизане в Египет. За връщане в България не трябват сертификати и тестове, няма нужда от карантина.
Нашия полет е в 8:30, т.е 6:30 трябва да сме на летището и ако теста се прави на същия ден трябва да отидем още по-рано, затова приятеля ми ще си направи бързия тест в петък след работа (на летището лабораторията Кандиларов е денонощна).

# 451
Здравейте,

Успяхме все пак да организираме почивката, чрез Абакс и на 23.04 заминаваме. Исках да попитам дали вече има промени, касаещи Ковид сертификатите за връщането  в България. Четох някъде из коментирате, че вече не изисквали ПСР или негативен бърз тест като се върнем, това остава ли или все пак трябва да покажем такива? Ние обмисляхме да си останем в карантина и да направим тест след 72 часа, но ще се радвам, ако това вече не е в сила, понеже на 1.05 сме канени и на кръщене 😂.
Също така исках да попитам хората, които са пътували от София в деня на полета ли си правихте бърз тест или предната вечер?
Благодаря предварително.

Ние също ще пътуваме на 23.04, за неваксинираните трябва PCR или бърз тест при влизане в Египет. За връщане в България не трябват сертификати и тестове, няма нужда от карантина.
Нашия полет е в 8:30, т.е 6:30 трябва да сме на летището и ако теста се прави на същия ден трябва да отидем още по-рано, затова приятеля ми ще си направи бързия тест в петък след работа (на летището лабораторията Кандиларов е денонощна).

Много Ви благодаря! Нашият е в 8:00, та и ние обмисляме да отидем в петък вечерта, защото не ми се и рискува в събота сутринта, да не се случи някакъв гаф.
Радвам се, че няма да се наложи да сме в карантина- супер новина.
Пожелавам да си изкарате чудесно и още веднъж благодаря за информацията! 🌹☺

# 452
Здравейте. И аз имам няколко въпроса, понеже за пръв път ще пътувам до Египет.

- Може ли да си взема DSLR камера с мен? Искам да си направя хубави снимки и се чудех дали не правят проблеми при влизане в Египет, както е със техника, която е по-сериозна за видеозаснемане и дроновете. Знам, че прибират дронове на влизане.
- Ако снимам с нея на пирамидите, ще трябва ли да давам бакшиши, ако случайно заснема някоя камила? 😄
- Шалове от тук или там да си взема ? Там къде се продават и имате ли представа горе долу на какви цени са ?
- ПСР теста най-добре е предполагам да се направи предишния ден сутринта ?

# 453
  • Beyond the Frontiers
Здравейте. И аз имам няколко въпроса, понеже за пръв път ще пътувам до Египет.

- Може ли да си взема DSLR камера с мен? Искам да си направя хубави снимки и се чудех дали не правят проблеми при влизане в Египет, както е със техника, която е по-сериозна за видеозаснемане и дроновете. Знам, че прибират дронове на влизане.
- Ако снимам с нея на пирамидите, ще трябва ли да давам бакшиши, ако случайно заснема някоя камила? 😄
- Шалове от тук или там да си взема ? Там къде се продават и имате ли представа горе долу на какви цени са ?
- ПСР теста най-добре е предполагам да се направи предишния ден сутринта ?
1 - можете. Аз пътувам винаги с такава, защото искам качествени снимки на хотелите, които посещавам. Дронове - изисква се разрешително.
2 - не. Просто вие си снимайте и не я давайте на друг. Ще ви предлагат те да ви снимат или да ви заведат на хубаво място....там ще очакват бакшиш. За снимки в музея обаче се плаща такса, когато сте с камера или фотоапарат.
3 - вие си знаете...Цената варира, но арафатките са от 1 долар нагоре.
4 - срокът за тестовете е 72 часа. Предвид, че са празници, проверете работното време на лабораторията, защото трябва да имате резултата на хартия с техен печат.

В момента съм в Хургада. Нито декларацията ми викаха, нито QR код, нито тестовете някой погледна. Маски вече не носят...
Талончетата за визите ни ги раздадоха в самолета и като ги попълнихме предварително, процедурата с визите беше супер бърза.
4

# 454
  • София
В Музея в Кайро може да се снима свободно без да се плаща. Информация от 09 април. Забранено е снимането само в залата на "Тутанкамон"

# 455
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Това май важи само за телефони, барабенка.
За камери се плаща навсякъде.
Последно ходих в цитаделата, не в музея, но таблата са еднакви.

# 456
  • В средата на времето
Мъжът ми снима в музея в Кайро с фотоапарат dslr и без светкавица, с изключение на залата със съкровищата от гробницата на Тутанкамон,където не позволяват никакви снимки, дори и с телефон. Не платихме допълнително за снимане с фотоапарат. На 27.03 бяхме там. Евентуално е възможно правилата да са променливи.

# 457
  • Варна
За визата само в брой ли се плаща?

# 458
  • Beyond the Frontiers
Промени винаги са възможни. Но и контролът не е бил кой знае какъв...
Утре че чекна в Луксор правилата.

# 459
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мъжът ми снима в музея в Кайро с фотоапарат dslr и без светкавица, с изключение на залата със съкровищата от гробницата на Тутанкамон,където не позволяват никакви снимки, дори и с телефон. Не платихме допълнително за снимане с фотоапарат. На 27.03 бяхме там. Евентуално е възможно правилата да са променливи.

по-скоро не са ви видели или не им се е занимавало.
Wink залата позната ли ви е?

Скрит текст:
докато бяхме там една жена беше изведена навън, заедно с фотоапарата. приятелката ѝ гледа извеждането Wink

# 460
  • София
В музея и ние снимахме с фотоапарат, нямаше никакъв проблем. Само при залата на Тутанкамон имаше човек, който изрично предупреждаваше, че вътре не се снима. Иначе в целия музей си снимахме свободно.

# 461
  • София-Лагера
Здравейте ,пътуваме за Шарм Ел Шейх на 8 .05 .Ще бъда с две голями деца 27 и 16 г.
Харесах и резирвирах Jaz Mirabel Beach 5.
Интересува ме ,какви екскурзии можем да направим?
Всичко друго ми стана ясно:smile:
Доколкото разбрах там на място е най-добре .Лично аз искам разходка с лодка до някой остров.
Някой бил ли е в този хотел?

# 462
Здравейте!
На 23ти Април летим за Египет.
Бих искала да си купя картуш, бихте ли ми дали съвет от къде мога да си го купя? Както и препоръки за други сувенири - от къде е най-добре да се пазарува- пазари, магазини, пирамидите...
Ще кацнем в Кайро, после ще сме Хургада, като ще направим екскурзия и до Луксор.

# 463
Здравейте ,ние ще пътуваме от Варна до Кайро на 14.05
Двама възрастни ( с бустерни дози ) ,голямото дете на 15 с две ваксини и малкото на 8 без ваксини
За малкото дете трябва ако да се прави тест ,какъв и кога ?

Има ли други от групата който ще се върнат във Варна преди 14-05 ? Да помоля някой да се свърже с мен .Ще помлял да ми продадат тяхните карти за интернет в Египет или да ми купят от там
Благодаря ви

# 464
Здравейте ,ние ще пътуваме от Варна до Кайро на 14.05
Двама възрастни ( с бустерни дози ) ,голямото дете на 15 с две ваксини и малкото на 8 без ваксини
За малкото дете трябва ако да се прави тест ,какъв и кога ?

Има ли други от групата който ще се върнат във Варна преди 14-05 ? Да помоля някой да се свърже с мен .Ще помлял да ми продадат тяхните карти за интернет в Египет или да ми купят от там
Благодаря ви
С кой туроператор сте?

Общи условия

Активация на акаунт