Египет /Тема 12/

• 52 835
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, някой пътуващ на 9 април, тук в групата, дали има?
Организирам пътуване на моя колежка със семейството й, която не е пътувала и доста се притеснява.
Програмата им е кацане в Кайро и след това Хургада в Desert Rose.
На летището в Кайро от къде могат да си купят карта за интернет? Или направо от хотела в Кайро?
Моля за мнения

# 301
  • На планетата Земя
Не, въобще не се чака толкова много. Ако все пак видите, че има дълги опашки, можете да се делите (ясно е, че за паспортите все пак ще трябва да сте всички). А и колкото и да се чака, нали сте група, ще трябва всички да са готови, за да продължите по програмата.

На летището няма да могат да си купят карта. Чартърите кацат на терминал, на който няма такива магазини.

# 302
  • В средата на времето
Опашка за визите имаше на гишето на банката. Иначе като влезеш в терминала на Кайро, в ляво и дясно стоят едни мъже пoд надпис Еxclusive Service или нещо такова пишеше, където много бързо получаваш виза, но срещу 27 долара. Висенето на летището (визи и паспортна) ни отне към 2 часа, като ние взехме от "бързите" визи. Така или иначе, ако сте организирана група, ще изчакат всички да излязат от летището, преди да се продължи.

Кaty71, ние карти за и-нет си взехме от МОЛ-а в Кайро, който е много близо до Movenpick Hotel. На Orange (местен оператор) са. Доволна съм от връзката. В момента сме на кораба и скоростта е повече от добра.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 11:50 от Izida

# 303
Здравейте,
С приятеля ми планираме почивка в Египет последната седмица на Април. Получих оферти от 3 ТА, като най-много ми хареса тази на mynewtravel на 23.04 с 1 нощувка в Кайро и 6 в Хургада, в цената вече си беше включена екскурзията до пирамидите и музея, плюс трансфер от Кайро до Хургада.
Обмисляме да изберем хотела Desert Rose, ако някой се е върнал наскоро от Египет и е посетил този хотел, дали може да даде малко повече отзиви? Навсякъде чета, че е хубав, включително и в руските форуми, но ми се иска мнение от по-скоро. Ние сме без деца, тоест не търсим кой знае колко развлечения в хотела.  Благодаря предварително!

# 304
  • в 1001-та нощ
Ние ще сме в него другата седмица - ще споделя пресни отзиви. Преди години моите родители почиваха там + екскурзии и бяха доволни.

# 305
Ние много бързо се навихме, без да гледаме какво ще е времето. Като гледам много духа, а децата се готвят за плаж. В събота летим. Та, това ми е драмата сега.

# 306
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
С приятеля ми планираме почивка в Египет последната седмица на Април. Получих оферти от 3 ТА, като най-много ми хареса тази на mynewtravel на 23.04 с 1 нощувка в Кайро и 6 в Хургада, в цената вече си беше включена екскурзията до пирамидите и музея, плюс трансфер от Кайро до Хургада.
Обмисляме да изберем хотела Desert Rose, ако някой се е върнал наскоро от Египет и е посетил този хотел, дали може да даде малко повече отзиви? Навсякъде чета, че е хубав, включително и в руските форуми, но ми се иска мнение от по-скоро. Ние сме без деца, тоест не търсим кой знае колко развлечения в хотела.  Благодаря предварително!

Хотелът е спрян за продажба за целия април. Първа дата с налични места е 30.04., 7.05.
Програмата е или на Емералд - вече нямат места на полета за дата 23.04. Или на Абакс - проверено преди 5 минути - хотелът е спрян от продажба. Места във вариант Кайро и Хургада за 23.04 имат само Абакс вече - http://www.abax.bg/?cat=1001
Информацията ми е абсолютно прясна, защото тъкмо търся за мои клиенти места в този хотел.

# 307
Ние много бързо се навихме, без да гледаме какво ще е времето. Като гледам много духа, а децата се готвят за плаж. В събота летим. Та, това ми е драмата сега.
И ние сме така - приготвили сме се ексклузивно за плаж Trollface и малко шнорхелинг, ще си носим оборудването. Нямаме възможност за екскурзии на дълги разстояния, ако харесаме нещо на местно ниво ще го мислим. Но идеята ни е основно да си почиваме на топло Nature Sunny

# 308
  • Beyond the Frontiers
И ние сме така - приготвили сме се ексклузивно за плаж Trollface и малко шнорхелинг, ще си носим оборудването. Нямаме възможност за екскурзии на дълги разстояния, ако харесаме нещо на местно ниво ще го мислим. Но идеята ни е основно да си почиваме на топло Nature Sunny
Аз резервирах за 17.04, че имам рожденик....много си мисля и до Абу Дабаб да ги замъкна. Да плуваме с костенурките...
Лускор вече е ясен.

# 309
За Desert Rose няма места и в booking , Дали е запълнен целия капацитет. Явно ще ни бъде тесничко.

# 310
  • Beyond the Frontiers
За Desert Rose няма места и в booking , Дали е запълнен целия капацитет. Явно ще ни бъде тесничко.

Работят на 50% от заетостта.

# 311
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вече не духа. температурите рязко се вдигнаха и от 20 вчера вече са 35 днес.
Simple Smile не съм на морето, там може би си има от тези постоянните морски бризове.

# 312
  • в 1001-та нощ
От хотела дават ли кърпи за плаж или трябва да си носим от тук? За Desert Rose питам или по принцип как е прието?

# 313
  • Beyond the Frontiers
От хотела дават ли кърпи за плаж или трябва да си носим от тук? За Desert Rose питам или по принцип как е прието?
Дават. При настаняване имате едни карти за кърпи. На плажа има будка, в която ги раздават и ви взимат картата. Връщате хавлията и си я получавате обратно и така, колкото пъти решите...

Почти няма 5 звезден хотел, които да не дава хавлии заплаж там.

# 314
Здравейте,
Обмисляме да изберем хотела Desert Rose, ако някой се е върнал наскоро от Египет и е посетил този хотел, дали може да даде малко повече отзиви? Навсякъде чета, че е хубав, включително и в руските форуми, но ми се иска мнение от по-скоро. Ние сме без деца, тоест не търсим кой знае колко развлечения в хотела.  Благодаря предварително!

Хотелът е спрян за продажба за целия април. Първа дата с налични места е 30.04., 7.05.
Програмата е или на Емералд - вече нямат места на полета за дата 23.04. Или на Абакс - проверено преди 5 минути - хотелът е спрян от продажба. Места във вариант Кайро и Хургада за 23.04 имат само Абакс вече - http://www.abax.bg/?cat=1001
Информацията ми е абсолютно прясна, защото тъкмо търся за мои клиенти места в този хотел.

Оо, разбирам.
Явно за една вечер са се запазили свободните места, ами ще си изберем някой друг хотел за тази дата в такъв случай. Всъщност аз съм объркала името на ТА, става въпрос за my way travel, там ме убедиха, че имат места за 23.04. Но ще им се обадя утре, за да потвърдя. Благодаря Ви.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 22:52 от Mihaelapash

Общи условия

Активация на акаунт