Египет /Тема 12/

• 52 820
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • в 1001-та нощ
Лелеее, аз се притеснявах дали няма да е хладно Rolling Eyes

# 346
  • Варна
Отворих да гледам програмите на Абакс за есента от Варна.
Виждам, че има дати вече, но Варна и Пловдив са отбелязани само за април, а тук четох, че и за есента имат пуснати от Варна.
Как да разбера за кои дати щом не е отбелязано?
Като изберете програма през коя агенция резервирате, защото те не продават директно на клиенти.

# 347
Днес пристигнахме.. Водата в морето е доста студена и има 2-3 ентусиаста вътре. Времето е топло иначе и сме про басейните.

# 348
  • Beyond the Frontiers
Виждам, че има дати вече, но Варна и Пловдив са отбелязани само за април, а тук четох, че и за есента имат пуснати от Варна.
Като изберете програма през коя агенция резервирате, защото те не продават директно на клиенти.
На сайта на Абакс има отделно описани в ляво програми с тръгване от Варна. Когато отворите и изберете хотел, в таблицата изрично си пише, коя дата е от Варна.
Най-много дати има по програмите Кайро и Хургада. Но като цяло са 5-6 за сезон, а не всяка седмица, както от София.
Колкото до агенцията, ако си имате такава, с която пътувате редовно, просто ги попитайте.

# 349
  • Варна
На сайта на Абакс има отделно описани в ляво програми с тръгване от Варна. Когато отворите и изберете хотел, в таблицата изрично си пише, коя дата е от Варна.
Най-много дати има по програмите Кайро и Хургада. Но като цяло са 5-6 за сезон, а не всяка седмица, както от София.
Колкото до агенцията, ако си имате такава, с която пътувате редовно, просто ги попитайте.

Точно това, че само за април има обявено от Варна, а в темата чета, че вече и есенни има от тук.
Аз иначе точно Кайро или Хургада обмислям, защото търсим хубав хотел с аквапарк и обиколките няма да са много, а като за първо пътуване в Египет всичко ще ни е ново и интересно и вярвам, че навсякъде има какво да видим.

Ето:

# 350
  • София
Днес пристигнахме.. Водата в морето е доста студена и има 2-3 ентусиаста вътре. Времето е топло иначе и сме про басейните.

В хургада или шарлм?

# 351
Хургада.
Отговорих, защото ставаше въпрос за този град.

# 352
  • София
Здравейте, в началото на май пътуваме за Хургада. Ваксинирала съм се на 01.10. Дали сертификатът ми ще е валиден тогава?
И още нещо - решили сме да ползваме допълнителни екскурзии от местни агенции. Дали да резервираме предварително он лайн и коя бихте препоръчали или да търсим на място/питаме на рецепцияата на хотела.
Дали има sandsnowboarding около Хургада (оставам с впечетление, че се предлага само около Кайро) и струва ли си за хора, които карат добре сноуборд?

# 353
  • София
Здравейте, в началото на май пътуваме за Хургада. Ваксинирала съм се на 01.10. Дали сертификатът ми ще е валиден тогава?
И още нещо - решили сме да ползваме допълнителни екскурзии от местни агенции. Дали да резервираме предварително он лайн и коя бихте препоръчали или да търсим на място/питаме на рецепцияата на хотела.
Дали има sandsnowboarding около Хургада (оставам с впечетление, че се предлага само около Кайро) и струва ли си за хора, които карат добре сноуборд?
Значи не ви трябва предварително резервиране на доп. Екскурзии. По цял ден из хотелите вървят представители на местни фирми и предлагат. Пазарете се с всички, днес от трима различни получихме различни оферти за едно и също, най-високата беше 1000 евро, най - ниската 550, 13 човека сме. В Хургада сме в момента.

# 354
  • София
Нашето пътуване по стъпките на фараоните е на 20.04
Но още не казват дали ще има увеличаване на горивните такси и не сме превели останалата сума по резервацията.
Знае ли се вече каква ще е цената?
От тур оператора ме успокояват че всичко ще е ок....но след 2020 имам право да се притеснявам

# 355
Здравейте! Насочили сме се към почивка в Египет - Steigenberger Aldau Beach Hotel. Намирам го само с Емералд за 14 май за 3400-3900 (за двама) в зависимост от типа стая.
Дали може някое по-скорошно мнение? Препоръка за стая? Видях, че в Тема 10 Galactic Voyager казва, че ще качи мнение, но не го намирам - може ли да ми го споделите? Може ли да се ползват другите съоръжения (басейни, барове на плажа) на хотелите от същата верига, понеже виждам , че са един до друг?
За уточнение, ние сме двойка, която обича тишината и спокойствието.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 23:14 от Mecha

# 356
Но още не казват дали ще има увеличаване на горивните такси и не сме превели останалата сума по резервацията.
От тур оператора ме успокояват че всичко ще е ок....но след 2020 имам право да се притеснявам
Ние пътуваме на 23.04.Горивната ни такса е 27 евро на човек.

# 357
  • София
Благодаря
днес получих отговор и от тур оператора- няма увеличение на горивната такса и при нас е 27 евро

# 358
Здравейте! Насочили сме се към почивка в Египет - Steigenberger Aldau Beach Hotel. Намирам го само с Емералд за 14 май за 3400-3900 (за двама) в зависимост от типа стая.
Дали може някое по-скорошно мнение? Препоръка за стая? Видях, че в Тема 10 Galactic Voyager казва, че ще качи мнение, но не го намирам - може ли да ми го споделите? Може ли да се ползват другите съоръжения (басейни, барове на плажа) на хотелите от същата верига, понеже виждам , че са един до друг?
Бяхме в този хотел октомври месец. Едната ни стая беше Superior, а другата Deluxe. Нямаше голяма разлика, освен в размера. Стаите са хубави, можете да избирете по-тиха. Наличностите са големи.  AI влкючва много развлечения и от другите хотели - безплатни уроци по голф, гмуркане, безплатни кану и др. всеки ден по определено време. Ползва се един плаж, можете да ползвате всички барове и басейни. Щом обичате тишината и спокойствието, смятам че много ще ви хареса басейна на покрива. Той е само за възрастни, има си бар към него и е много спокойно. Като цяло хотела е много добър.

# 359
  • Beyond the Frontiers
Тази дата мисля даже вече от седмица няма места...

Хотелът си е чудесен. Доста голяма територия, но в същото време централно разположен. Внимавайте с типа стаи, има едни който са към улицата. Дели територия с PURE LIFE, който е само за възрастни и по-нов като база.
И тъй като и аз го търсих - да само Емералд имат цени за него тази година. Защо не погледнете и Риксос във Шарм, за 15.05 е много намалена цената и влизате в бюджет.
За Щайгенбергер като минус - мебелировката е вече малко остаряла като стил. Иначе като обслужване и храна, няма забележки.

Общи условия

Активация на акаунт