Фенове на тениса - тема 7

• 32 503
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ето и запис ако някой има желание и е пропуснал.
Страхотен солиден Григор!
https://ok.ru/video/4123281263164

# 151
Да ни е честит испанският полуфинал. Уви, днешните четвъртфинали бяха много слаби като качество с малоумни грешки и от четиримата. Тайбрекът между Надал и Кирьос беше пълна пародия, а Нори и Алкарас не спряха да се пробиват, британецът не е бил толкова зле и на финала в Акапулко. Дано другите два са на по-високо ниво, че днес будувах напразно.

# 152
Надал - Алкараз се пада довечера, мисля, в удобно време. Дали Алкараз има шанс да победи?
Рублев ми се струва висока топка за Гришо. Нашият не играе чак толкова добре миналите мачове, та да го бие, но да видим.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 09:49 от Анонимен

# 153
  • София
за Карлос Алкарас.

Какво мислите за играта му и за това до какви висоти може да стигне?
Знам, че всякакви прогнози са относителни и субективни, но сякаш най-накрая наистина виждаме един млад тенисист, който има абсолютно всички в репертоара си, за да направи една велика кариера.
Директно на въпроса, според вас Алкарас има ли потенциала да счупи рекордите на Джокович, Надал и Федерер в дългосрочен план?
И виждате ли някакви слабости в играта му?
Аз лично го гледам много внимателно още откакто изгря и не съм пропуснал негов мач, така че поне за качествата смело мога да си изкажа мнението.
Не, не, все още съм си фен на Рафа Надал и тук не говорим за фенщина, а реална преценка на играта.
Ако утре Надал бъде победен (от което се опасявам за съжаление) ще го приема тежко.
И така за Карлос:
Аз лично не виждам слабо място в неговия репертоар.
Сервис - на много добро ниво. Не е уау, но е достатъчен да си прави комбинацията и да е ефективен.
Ретур - страхотен. Има потенциала да задмине Джокович.
Бързина/обхват - все едно гледам Надал в ранните му години
Защита - вижте горното. Все още има какво да се желае, той е по-скоро нападателен играч, но се защитава по един невероятен начин.
Форхенд и бекхенд - ами тук ми е голямото притеснение за бъдещите му опоненти. Момчето е еднакво опасно и от двете страни. Във форхенда има и сила и топ спин, бекхенда наподобява много този на Ноле.
Къси топки и разнообразна игра - и това го има. Късите му топки са на световно ниво и почти никога не бърка. Прилага и слайс когато се налага.
Физическа подготовка - говорим за испанец. Няма какво да се каже повече. Вижте го как кипи от енергия.
Психика/шампионски инстинкт - тук все още е една голяма неизвестна. И тук ще се отговори на големия въпрос, той ли ще е следващото голямо нещо.

https://www.atptour.com/en/players/carlos-alcaraz/a0e2/overview

# 154
Аз често споменавам в тази тема, че Алкараз ми е любимец и го следя с огромен интерес (от над 1.5 години). Само него гледах снощи (и откъслечно Кириос-Надал). Има огромен потенциал. Съгласен съм, че като защита напомня на Новак, а като демараж - на младия Надал.

За утре - не знам дали чисто психически е готов да бие идола си. Помниш ли на Мастърса в Париж как водеше 5-0 срещу Гастон и допусна обрат до 5-7? Публиката му изигра много лоша шега. Тоест чисто физически е на ниво да го бие, но не знам дали психически е на същото ниво.

Така или иначе той е едва на 18 и е въпрос на месеци да започне да побеждава всички подред, включително Биг 3. Не знам дали ще стигне 21+ титли от Шлема, но, ако има някой, който може да го направи (от новите), на мен ми изглежда, че е той.

# 155
  • София
Има огромен потенциал Алкараз. Но това изобщо не е достатъчно в дългосрочен план.  Нищо не се знае- тенисът както видяхме не е само спорт. Има безкрайно много други фактори, които могат да се отразят на резултата. Като добавим психическа издръжливост, травми и личен живот - вероятността да задминеш съществуващите рекорди  става още по- малко вероятно. Както пък и по стечение на обстоятелствата може да постигнеш всичко и повече дори. Ако Алкараз остане сам с тези си качества и няма достоен отпор- нищо чудно да успее. Все пак голямата тройка обра шлемове, но един на друг си пречеха за надмощие. При Алкараз ако и той дългосрочно е на ниво, може да няма такава конкуренция.
Браво на Гришо.

# 156
  • София
Да, факт. Голямата тройка се самоизядоха. Един на друг не знам си колко пъти си попречиха. Всеки един от тях ако беше сам с лекота щеше да има 30+ ГШ титли.

Утре е Алкарас и Рафа, днес са другите два 1/4 финала.
Успех на Григор! Има рядък шанс за финал на петия ГШ турнир...

# 157
Алкараз ми прави впечатление със страхотен атлетизъм, движение. Голям, голям форхенд. Като започне агресивно да диктува с форхенда и кортът става негов. Другите удари също са добре развити и изпипани, което, в допълнение към първите качества, прави играта му вариативна и атрактивна. 
Няма опит с много изиграни мачове, но това се коригира лесно. Като цяло дава сериозна заявка да доминира в бъдеще.
Не мисля, че Биг 3 са приключили с рекордите и съм по-скоро скептична, че някой скоро може да ги достигне и надмине, но аз така си мислех и за Сампрас след 14-та ГШ титла, а пък какво стана.. Рано е да се каже според мен.
Аз се надявам на победа за Алкараз днес. Искам втори Федерер def. Сампрас момент като на Wimby. Къде другаде, ако не на хард корт(най-малко любим на Надал).

# 158
Много труден, но и много сладък успех за Тейлър Фриц. Надявам се на финала да елиминира глупостите и да даде най-доброто от себе си, за да гледаме хубав и равностоен финал. Мога само да го поздравя за железните нерви, защото отсреща имаше напълно обезумял съперник, който се самонарани и му трябваше още малко да си удари главата в ракета в стил Южни. След малко започва испанското дерби, а там подобни изпълнения няма да гледаме, а само красив, атрактивен и оспорван мач, достовен за финал. Успех и на двамата и нека по-добрият победи.

# 159
Вторият мач едвам се гледа. Духа някакъв безумен вятър, хвърчат кърпи, торбички, салфетки. Топката се мести след отскока, не лети по правите, а с една кривяща траектория. На заден фон се вижда пясъчна буря. 😑

# 160
Мда, абсурден беше този вятър, но в края на втория сет утихна и гледахме гладиаторска битка в третия такава, каквато всички очаквахме. Браво и на двамата, този мач ще се помни още дълги години.

# 161
  • София
Ох, не можах да оцелея за втория мач. 😪  Поведението на Рубльов бешепросто потресаващо. Заслужена победа за Фриц.

# 162
  • София
Изключителен мач между Надал и Алкарас. За тези, които не са го гледали, да си пуснат само третия сет.
Нямам думи просто. Simple Smile
Това беше извънземно ниво и от двамата. +3 часа зверска битка. Дано Рафа издържи физически на финала, че ще има по-малко от 24 ч. за възстановяване след тази епична битка. Ако Нада е добре, то Фриц няма никакъв шанс на финала.

За първия полуфинал съм изненадан донякъде. Рубльов за пореден път разочарова на голям турнир, а поведението му на корта беше отвратително.

# 163
Браво на Надал. Трябваше да прибегне до цялото си майсторство, за да победи (което е свидетелство за таланта на Алкараз). Също условията му помогнаха - Рафа е свикнал да играе на вятър.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 10:42 от Анонимен

# 164
  • София
Току-що изгледах запис, наистина извънземен тенис!

Общи условия

Активация на акаунт