Фенове на тениса - тема 7

• 32 538
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Мачът Алкараз-Качманович е бил близо 3 часа, ще си го пусна утре на спокойствие, за да не гледам само части.  Алкараз дава сериозна заявка за този сезон. Брад Гилбърт го спряга и като играча, който има шанс да спре Джокович от спечелване на ГШ титла, като не уточнява коя точно. На мен ми звучи по-скоро като пожелателно мислене, отколкото като обективна перспектива, все пак ГШ играят 3 от 5 сета, но интрига да има! Горкия Рафа съвсем ли го отписаха на РГ?! Защото на Уимби не вярвам Алкараз да бие Джоко, а на USO няма да участва засега.

# 196
Ако има един човек от новото поколение, който може да спре Джокович на РГ, то това е Алкараз. За втори път среща Циципас и го отупва на хард, а клеят му е по-силен. Предвид че Циципас затрудни Джокович на финала миналата година, не е невъзможно Алкараз да вземе превес в един такъв мач.

Ако играят Джокович и Алкараз на РГ ще съм в пълен конфликт със себе си. Харесвам ги и двамата.

Тези дни си мислех, че Алкараз малко ми напомня на младия Федерер. Фед със сигурност е най-популярният тенисист в историята и успя да генерира огромен интерес към спорта. Струва ми се, че Алкараз в момента прави нещо подобно - следя го с огромен интерес и публиката го подкрепя здраво.

# 197
  • София
Медведев е аут за месец-два. Има опасност да пропусне дори Ролан Гарос.
Най-вероятно ще се подложи на операция от херния, която го мъчи от известно време насам.

# 198
Жалко за Медведев, да се оправя бързо и да се завръща. Рафа се очертава да играе в Мадрид, Рим, ако възстановяването протича добре. Дано!

Hope4C, със сигурност Алкараз играе много вдъхновен тенис в момента и би имал най-добри шансове от новото поколение. Но мачове 2 от 3 сета не могат да се сравняват с 3 от 5 при ГШ според мен, където е много трудно да победиш ветераните(Big3) дори и да играеш тениса на живота си. А и победи на Алкараз над Циципас не знам дали означават предимство и над Джокович, защото са различни match-ups като стил на игра, по признавам, че не съм специалист. Затова си мисля, че основният конкурент на Джокович на РГ си остава Рафа, въпреки контузията. Ще ми е интересно, обаче, какво би се случило при един сблъсък Джокович- Алкараз на някой от подготвителните турнири на клей. Там като нищо Алкараз може да победи в 2 от 3. Той е просто on fire в момента, очаквам да грабне титлата в Маями.

# 199
Алкарас утре трябва да няма ден и сервисът му да е ужасен, за да има какъвто и да е шанс Каспър. След вчерашната игра срещу Серундоло не виждам как дори до тайбрек може да стигне.

# 200
  • София
Швьонтек буквално унищожи Осака!
Изобщо има ли някой, който да победи Ига?
А идва клея, където е стихията и!

Simple Smile

# 201
Швьонтек буквално унищожи Осака!
Изобщо има ли някой, който да победи Ига?
А идва клея, където е стихията и!

Simple Smile

Мале, вторият сет...Осака пак ще е психически травмирана за дълго време. Ига е направо чудовище. Хвърчат гевреци на поразия. Спечели всички три WTA 1000 турнири от началото на годината. А предстои клей сезонът, който ѝ е силата. Другите дами най-добре да отидат на почивка до Уимбълдън.

# 202
  • София
Ига ще чупи рекорди май. Simple Smile
Дано само е здрава.

Я, кой е това?

# 203
Да му е честита първата титла от сериите Мастърс на Карлос! Дано се опази от контузии и не се влияе от хайпа, чакат го големи успехи за в бъдеще.

# 204
  • София
Мдам, първата от много такива според мен.
Най-младия шампион в историята на Маями и най-младия шампион за 21 век.
Вече номер 2 в рейса.
И има 2 години и половина време да бие рекорда на Хюит за най-млад номер 1 в света.

Много солидна игра като цяло срещу съперник в топ форма като Рууд.
От играта на Карлос лъха сигурност и увереност в едно. Имаш усещането, че може да се върне в сета/мача от всякакъв резултат и ситуация. Подобно усещане навяваше Надал като малък и знаем после какво стана.

# 205
Много се радвам!!! Тепърва идва клей, който е най-силен за Карлос. В отсъствието на Надал в първите няколко Мастърса е съвсем възможно да вдигне още няколко АТР 1000 титли. Днес игра добре, не чак толкова добре колкото в някои от миналите мачове, но все пак е на 18 и беше на прага на първата си толкова голяма титла. Като започна да говори, още си личеше колко е притеснен. Дано се съхрани и да ни зарадва с още много, много титли. Simple Smile

# 206
  • София
И аз да се включа като голям тенис фен на Ел Матадоре. Чакам поредното му завръщане, но до тогава да видим какво се случва.

Доста благоприятна среда за Алкарас да обърне добрата си игра в трофеи. Мафиотите са в бокса по различни причини, руснаците с оглед събитията също не са на фокус, Данчо дори направи операция. Циципас няма нищо общо с играта му до Ролан Гарос 21.

Още миналата година му следях резултатите и Карлос не спира да прогресира. Другият такъв е Оже-Алиасим, който също направи много добър турнир в Мелбърн. Малкият да трупа победи на останалите турнири и ще видим къде ще е в Париж. Определено не го искам в схемата на дедо Надал.

Определено чакаме заръщането и на Ноле, за да качи нивото на турнирите.

# 207
  • София
Затова си мисля, че основният конкурент на Джокович на РГ си остава Рафа, въпреки контузията. Ще ми е интересно, обаче, какво би се случило при един сблъсък Джокович- Алкараз на някой от подготвителните турнири на клей. Там като нищо Алкараз може да победи в 2 от 3. Той е просто on fire в момента, очаквам да грабне титлата в Маями.

Аз изобщо не го виждам Джокович, като претендент за РГ.
Както се видя в Дубай без игрова практика не става.

# 208
Сезонът на клей тепърва започва. Има време Ноле да натрупа някаква игрова практика - Монте Карло, Барселона, Рим, Мадрид и Белград. Вече не мога да проследя ковид политиките на всички държави по трасето, т.е. нямам идея къде ще има възможност да играе.

Така виждам нещата - Фед е неофициален пенсионер (😕), Надал е на ремонт, Джокович е в принудителна ваканция. Дори да се върнат, на тези годинки им трябва повече време да влязат в ритъм. Тоест, в следващите месеци ще има вакуум и съответно шанс за следващите поколения да натрупат титли.

# 209
  • София
За Шлемовете никога не ги отписвайте. Останалите турнири отдавна не ги интересуват. Рафа имаше точно 3 мача преди Мелбърн и видяхме какво направи. Подготовката им е изцяло насочени за Мейджърите. Доказаха се и счупиха всевъзможни рекорди.
Роджър ще се опита да се върне за Уимбълдън, но феновете му трябва да имат търпение. Единственият турнир, на който е заявил участие, е Лейвър Къп през есента.

Общи условия

Активация на акаунт