Познай коя е книгата - тема 17

• 20 580
  • 460
  •   1
Отговори
# 345
хепи, пеп-си позна книгата, редно е тя да пусне новата загадка.
Съжалявам, не знаех че има някакъв ред.
Да Стефи, това е книгата.

# 346
happy doc, да, има правила:
Който познае пуска новата загадка. Изчаква се някакъв разумен срок, мисля, че беше 24 часа. Ако позналият не може да пусне, тогава друг пуска.
Също така, ако 24 часа от пускането на загадката няма познал, се пуска нов откъс или се дават жокери. Ако отново няма познал, се казва коя е книгата и редът се предоставя на друг.
Цитирам по памет. Правилата ги има на първа страница.

# 347
Тя темата беше замряла толкова време, така че който иска нека да пуска откъси е моето скромно мнение.

# 348
Ако Пеп_си не се включи, предлагам Стефи като последна познала да пусне новата загадка.

# 349
Добре, неудобно ми е, но е много забавна играта😀. Ето новата загадка:

Изведнъж като че ме удря мълния. На
перилата на ферибота е застанал непринудено висок, тъмнокафяв, много красив екзотичен мъж
и гледа с тъмните си очи към нас, единствените бели в тази навалица. Боже мой, мисля си аз, колко е красив, такова нещо не съм виждала никога досега.
Покрит е само с къса червена кърпа около бедрата, но за сметка на това носи доста
украшения. На челото му, върху пъстри перли, е закрепено голямо седефено копче, което блести
ярко. Дългите червени коси са сплетени на тънки плитчици, а лицето му е украсено с рисувани
 знаци, стигащи до гърдите. Върху тях висят кръстосани две дълги верижки от цветни перли, а на
китките носи няколко гривни. Лицето му е така симетрично красиво, че човек почти би могъл да
го вземе за жена. Но стойката, гордият поглед и яките мускули издават мъжа. Аз вече не мога да
отвърна погледа си от него. Застанал така на фона на залязващото слънце, той прилича на бог.

# 350
Това не е ли "Бялата масайка" или нещо подобно?

# 351
Ей, Динчо позна: Бялята масайка от Корине Хофман. Твой ред е да пуснеш откъс.

Тази книга навремето ми беше направила много силно впечатление, тъй като е по истински случай: да живееш в най-уредената страна в света и от любов към този черен като катран мъж да зарежеш всичко - удобства, бизнес, семейство, приятеля си и да отидеш да го последваш в джунглата... и не само да отидеш, а и да живееш там години наред и от време на време изпосталяла и болна да се завърнеш при майка си в Швейцария, да те излекуват и закрепят и отново да се завърнеш в джунглата. От любов към един неук туземец наркоман... Струваше ми се невероятно тогава..

# 352
И аз се бях много впечатлила от тази история, то любов, то чудо.
Моля някой друг да пусне загадка.

# 353
Динчо, пусни ти.

# 354
Пускам следващата книга.
"Занапред, обясни той, когато сервитьорът получи поръчка, ще я записва в бележник, предназначен за тази цел. Напускайки масата, той ще занесе поръчката на счетоводителя, който, след като отбележи в регистъра, ще издаде готварски фиш за кухнята. В кухнята ще се направи съответната отметка в готварския дневник и тогава може да се пристъпи към готвенето. Когато храната е готова за консумация, ще се издаде потвърждаващ фиш от кухнята до счетоводителя, който на свой ред ще предостави подпечатана касова бележка за сервитьора, разрешаваща приемането на храната. Така няколко минути по-късно сервитьорът ще може да направи съответната отметка в бележника си, потвърждаваща, че ястието е поръчано, записано, приготвено, прието и най-сетне пристига на масата…"

# 355
Момичета, ако не можете веднага да пуснете загадка, драснете едно съобщение тук - "ще пусна загадката след ... часа".
Пеп_си, ако до утре сутрин няма познали, пусни жокер или нов цитат.
Не знам коя е книгата. Дано някой я познае. На мен ми прилича на някаква утопия/ фантастика нещо свързано с голям контрол или роботи.

# 356
Mama Ru, в книгата действително става въпрос за страна с голям контрол и редица рестрикции. Въпреки абсурдното положение, в което е поставен главният герой, той успява да води относително нормален живот и запазва чувството си за хумор. По - късно ще добавя нов цитат.
Допълвам с цитат уточняващ епохата и държавата , в която се случва действието от книгата:
" Защо, чудеха се мнозина западни наблюдатели, над един милион граждани ще стоят на опашка, за да видят трупа на тиранина? По-лекомислените твърдяха, че навярно хората искат да проверят дали наистина е мъртъв; но подобно твърдение не бе честно спрямо мъжете и жените, които чакаха и ридаеха. Всъщност цели легиони оплакваха загубата на човека, който ги бе довел до победата във Великата отечествена война срещу пълчищата на Хитлер; други легиони оплакваха загубата на човека, целенасочено превърнал Русия в световна сила; а трети просто плачеха от разбирането, че е започнала нова ера на несигурност."

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 09:07 от pep_si

# 357
Тиранинът трябва да е Сталин, но авторът ми се струва, че не е руснак Thinking

# 358
Права си Lúthien, авторът е американец. Има издадени две книги до момента. Другата не съм я чела.

# 359
A Gentleman in Moscow? Като "Един аристократ в Москва" май беше преведена. Еймър Тауълс.
Не съм я чела, но бях попадала на ревюта.

Общи условия

Активация на акаунт