Бебешки валентинки ще озарят лицата на 'Искам бебе' бремелинки. /тема 35/

• 36 760
  • 806
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, нещо се притесних. Днес имам усещане са боцкане ниско долу. Не правя резки движения, усещам го като съм седнала спокойно на стола. Боцва веднъж после спира и след 5-10 минутки пак така. Чувала съм, че има такива боцкания, но при рязко ставане/сядане. Онзи ден бях на преглед, бебето беше добре. Не вярвам да е бебето, защото съм 16 г.с. първа бременност. Какво мислите, да звъня ли на АГ?

# 331
  • Замък сред облаците
Сега започва активният период на растеж на матката - започва да нараства над срамната  кост и разни прибоцвания, дърпания, прорязвания се дължат и на това.
Други причини за боцкане - гъбички, бактерии или уринарна инфекция (ако усещането сякаш е във влагалището); газове, натиск от подути черва (ако усещането е в обалстта над срамната кост); бебешки ритници върху шийката, но това е по-скоро типично за около 20+г.с.
Ако обаче боцкането не спира, задължително на преглед, за да се изключи инфекция или скъсяване на шийката.

# 332
Боцка ме на едно и също място, точно между пъпа и чатала. Честно казано може и да са газове, защото сутринта ми беше доста подут корема и имах болезни колики. Но път болката е по-различна. Не си спомням АГ да ми каза нещо за шийката на прегледа във вторник, само разбрах, че плацентата е предна. Ако не ми мине до утре другиден, ще ида пак на преглед. АА, благодаря за информацията.

# 333
  • Замък сред облаците
А, между пъпа и чатала, ако е по-скоро на средата между разстоянието между тях, надали е шийката (тя се пада по-скоро в повърхнината зад срамната кост), по-скоро матката лекичко започва да избутва органите и се наместват чревца Simple Smile

# 334
Хах, честно казано не мисля, че е нещо притеснетелно. Но като ми е за първи път и не знам кое е нормално. Чета и в приложението Фея и в интернет и книги си купих, но на практика нещата са различни. Joy При това бебето във вторник беше добре, доста шаваше, така че май трябва просто да се успокоя. Blush

# 335
Хайде да питам и аз нещо, че нали не съм отдавна 😀
За втори път ми се случва точно на едно определено място под пъпа леко вдясно да ми се втвърдява корема, все едно имам голямо, твърдо яйце там или нещо по-голямо. От какво се получава, това ли са контракции?

# 336
  • Замък сред облаците
Сигурно, по описанието така звучи. Аз още не знам какво е контракция - понякога си усещам корема леко стегнат, но не мога да преценя дали е неволно стягане на мускулатурата от моя страна (който е ходил на йога знае какво усилие е като ти кажат "отпуснете корема" и осъзнаваш че държиш коремните мускули все стегнати) или нещо друго.

# 337
Дарлинг, на мен така ми звучи. Аз имам контракции от 4 месец и точно така ги усещам. Следи да видиш, че ако е това не е лошо да изкоментирате с АГ.
Аз вече официално спрях да се вглеждам в болки, боцкания и какво ли не, но вече съм доста напред хаха
Иначе бракстъните са ми чест гостенин…

# 338
Дарлинг, нали магнезия помага за тези констатации. Четох, че го има много в орехите. Похапвай орехи, а ако продължават се консултирай с АГ. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 339
Ако има контракции орехите няма да помогнат. Аз пия Магнерот в конски дози от 15та седмица и пак имам. Това след разговор с АГ, разбира се

# 340
След седмица съм при нея и определено ще го изкоментираме, въпреки че не му се вглеждах много, както и на боцкания, болки и т.н, но явно си е важно, а аз мисля все за пренаталният, антибиотика, ЧХГ-то и всичко друго съм останавила на заден план.
Поне се надявам, че не е толкова зле положението, защото засега е рядкост - първият път ми се случи преди около 2 седмици и днес отново, и двата пъти сутрин точно след събуждане 🤷🏻♀

# 341
Бракстън хикс контракции са всякакви втвърдявания и стягания. Ако корема ти се деформира на странна топка, въпреки че още ти е рано. Най-добре говори с АГ да прецени, но с орехи няма да стане - аз съм на магнерот и Алеракт и пак ги има. Но се успокоявам че ми остава още малко, стиснете по едно палче Hands Pray Литълче, ти в началото на юни ли си? Като гледам как ти вървят седмиците малко ни дели - аз съм в края на април Grinning

# 342
Уинтърче за 12ти Юни ми е терминът, но си имам някакво усещане, че ще е баш в началото на Юни. При мен седмиците направо се усещат като, че да летят и се ужасявам от скоростта… При теб не остана🤫❤

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 00:00 от little.madness

# 343
Heartpulse Ако знаете само колко ви се радвам!

# 344
Sunflower92, как си? Отдавна не съм те виждала да пишеш. Надявам се сте добре.

Аз само да измрънкам, че много ме боли тазът, опашната кост, бедрените стави и пубисната кост. Ходя като патка, а на моменти едва ходя.
Какво ще правя до 9 ти месец не знам.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 18:09 от fillme

Общи условия

Активация на акаунт