Възмутително

• 3 012
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
  • в мъжки прегръдки
Не виждам къде е проблема. Като гледам по телевизията стотици деца живеят по-зле от това животно. Лошото е че тях никой не иска да ги прибере в модерна и климатизирана клетка и да ги храни доволно а са оставени да се скитат в студа по улиците гладни, голи и пребити.

# 31
  • Sf
Не мога да разбера... В бълг. сайт имаше подробни обяснения какво се инжектира на животинките, снимки как ги вкарват... Ужасно просто...

Дано наистина не е истина!!!

Благодаря, Сикрет...Просто снощи ми излезе акълът...Чувствах, че не може да е истина, ама вече ги бях видяла...

martisun , съгласна съм с теб!

# 32
Уф, тези котета от 5-6 години се появяват периодично и все няма научаване и това е.

Котетата-бонсай НЕ са истински!!! Официално е проверено от ФБР и от всички възможни агенции за защита на животните!

По темата: горкия тигър, не ми изглежда доволен на снимките, ушите му са обърнати назад, този знак ми е достатъчен, за да разбера колко му е удобно там.

# 33
Aз пък не съм съгласна,че децата или тигрите въобще трябва да се гледат в луксозни клетки.За всяко от тях си има стествена седа.И не ми е ясно защо като говорим за животни трябва да намесваме децата,които се скитата по улиците или сирачетата.И за тях ми е жал,ама все пак темата е за тигрица поставена в клетка като на изложба.Незнам защо си мислите,че е хубаво да се живее в клетка,макар и луксозна.на мен не би ми било приятно да съм в златен кафез и да съм тракция,в крайна сметка свободата е най-ценна за всяко живо същесво.А и по света има много зоопаркове,които се наричат сафарипарк и тамживотните не са в клетки,гледат се добре,да не говорим,че доста чисто,хората си обикалят с кола парка,а животните се разхождат сред тях.Всъщност няма опасност детето да стане свидетел на атакуващ хищник,защото хищниците са отделени със специална система по която тече ток със слабо напрежение,колкото да ги стресне и да не излизат от обособената територия,която е доста голяма.За всяко нещо си има решение дори за тива да не ходим до Серенгети да видим диви животни или да се възмущаваме от животни в клетка.А и да ви светна,че този вид тигри катотигрицата в ЦУМ са застрашен вид и едва ли е законно този тигър да му е там мястото.Жалко,че българските институции спят както за децата така и за животните.То погледнете какво е отношението към четириногите и ще разберете какво и към децата.

# 34
Не виждам къде е проблема. Като гледам по телевизията стотици деца живеят по-зле от това животно. Лошото е че тях никой не иска да ги прибере в модерна и климатизирана клетка и да ги храни доволно а са оставени да се скитат в студа по улиците гладни, голи и пребити.
Ами проблемът е там, че хората не са животни и обратно. За едно дете може да е много хубаво да живее в луксозна климатизирана стая, заобиколено от всякакви грижи и внимание, но както казах, животното не е дете!
Хората много често правят грешката да пренасят нещата, от които те имат нужда към животните.
Но такива аналогии са безумни просто. Все едно да изхождаме от факта, че за растенията е много хубаво да бъдат поливани и затова някой така да тръгне да си гледа детето, като вместо да го храни, да го полива в саксия!
Грижите за различните видове са съвсем различни и като направиш за някое животно това, което от човешка гледна точка е лукс, това не значи, че за животното също е така.

# 35
Ами проблемът е там, че хората не са животни и обратно. За едно дете може да е много хубаво да живее в луксозна климатизирана стая, заобиколено от всякакви грижи и внимание, но както казах, животното не е дете!
Хората много често правят грешката да пренасят нещата, от които те имат нужда към животните.
Но такива аналогии са безумни просто. Все едно да изхождаме от факта, че за растенията е много хубаво да бъдат поливани и затова някой така да тръгне да си гледа детето, като вместо да го храни, да го полива в саксия!
Грижите за различните видове са съвсем различни и като направиш за някое животно това, което от човешка гледна точка е лукс, това не значи, че за животното също е така.

Много добре казано.

# 36
Софийският зоопарк е едно от най-тъжните места в града.
По скоро е зоозатвор.

Не искам да си предстаям как се чустват работещите там, защото предполагам (надявам се силно) те обичат животните.

Да,така е, обичат ги и се грижат добре за тях/поне повечето/, но нищо не могат да направят ,че да променят условията им за живот.Имам чувството, че който е правил този бетонен абсурд се е постарал животните да се максимално далеч от естествената си среда.

# 37
Интересно, как са се сдобили с тази 8 месечна тигрица?!

# 38
Подкрепям *Nikita* - ужасно е отношението на посетителите към животните в зоопарка. Преди месец водихме детето и пред една клетка с маймуните не издържах и направих на една "майка" забележка, че мята бонбони пред табелката. А тя, заедно със спътницата си ме изкара комплексарка, която ходи в зоопарка, за да развали удоволствието на другите хора!!! А болшинството клетки бяха празни и не мога да не се питам защо е така... Sad Дали не е защото всеки хвърля каквото има в джоба без да мисли дали след себе си не оставя отровено животно?
Иначе, изобщо няма какво да говорим, след като едно животно се държи затворено, вкл. и овчарки в гарсониери... Sad

# 39
Подкрепям *Nikita* - ужасно е отношението на посетителите към животните в зоопарка. Преди месец водихме детето и пред една клетка с маймуните не издържах и направих на една "майка" забележка, че мята бонбони пред табелката. А тя, заедно със спътницата си ме изкара комплексарка, която ходи в зоопарка, за да развали удоволствието на другите хора!!! А болшинството клетки бяха празни и не мога да не се питам защо е така... Sad Дали не е защото всеки хвърля каквото има в джоба без да мисли дали след себе си не оставя отровено животно?

Май наскоро една от маймунките била в много лошо състояние, защото някой й подхърлил бонбон, а тя била с диабет. Всички хранят животните, някои носят цели торби с храна. Shocked Повечето им мятат солети, а едната мечка се е научила да стои на задни лапи и да "моли" за храна. Повечето от хранещите са с малки деца, въобще не се спират от табели и предупреждения.
Тук във форума със сигурност има хора от тези, които хвърлят храна на животните в зоопарка, моля ви, не го правете, вредите им!

# 40
  • на кой му пука, майна
Софийският зоопарк е едно от най-тъжните места в града.
По скоро е зоозатвор.

...

Сигурно не си виждала Пловдивския  Cry
Аз след като съм виждала Пловдивския зоопарк, като посетих Софийския и останах приятно изненадана в какво голямо пространство се помещават животните  Simple Smile

# 41
  • Кори Селести
Няма да ходя там!

# 42
Да, Пловдивският е някакво смешно подобие на Зоопарк,клетките на по-големите животни са големи почти колкото самите животни- няма мърдане. Много жалка картинка е...за съжаление Sad

# 43
  • София
То понеже в тоя ЦУМ няма кой да те напсува, щот цените са им супер "ниски" ... та решиха да привлекат още "туристи" да гледат горкото животно. Просто нямам думи  Crazy   

# 44

Общи условия

Активация на акаунт