Октомврийски бебета 2022

• 47 989
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Да ти кажа честно с първата бременност не ми личеше до 5 месец ,а сега мъжа ми ме бъзика вече да не са близнаци 🤣

# 211
Нямам аз нищо още. С първата бременност ми пролича също много късно - към 6ти месец някъде. Не качих и много килограми - 9. Аз също тогава много спортувах, но и природно нямам просто никакъв корем. Сега ще видим, че последните 4 години практикувам предимно лежане на диван 😄

# 212
Ами и аз забелязвам леко, в6+ съм ама имам и малко тлъстинки та е трудно да се каже Grinning може би защото ти е трениран корема за това да личи Simple Smile
Ние видяхме сърчицето Heart и си избрах лекарка и съм мн доволна Simple Smile

# 213
  • София
https://ladyzone.bg/za-doma/semeistvo/da-preborim-umorata-po-vre … nost-chast-1.html Поставям ви линкче “Как да преборим умората по време на бременност” Надявам се не съм единствената която страда от главоболие и безенергийност

# 214
Момичета снощи след полов акт получих леко кафеникаво течение и съм изключително притеснена.днес в 4 и 30 съм на лекар.Направо не знам как ще се запазя психически до тогава. Стискайте ми палци

Аз имах същата ситуация, само че нямах някаква конкретна причина. Оказа се леко отлепване на плодния сак. Пих дуфастон, но - шпа и почивах на легло за седмица. Всичко се оправи и продължаваме напред.

Какво ти каза лекарката? Моята каза, че като цяло трябва да се внимава с половия живот до третия месец.

# 215
момичета, вече имате ли коремче:flushed: аз много се изненадах като се загледах тези дни, би трябвало да съм в 5та седмица и ми се струваше много невъзможно толкова рано да се вижда. Мислех си, че по принцип на по-късен етап (поне 3ти месец), а при мен очаквах още по-далеч във времето, защото тренирах състезателно и имам много здрава коремна мускулатура. Със сигурност не е подуване, не съм и прекалила с храната. Може би просто ще си имам голямо коремче😁😊

А пък аз тази сутрин си направих фотосесия на коремчето с идеята да си направя колаж как нараства по-нататък живот и здраве ☺️ Съответно закъснях малко за работа (работим с мъжа ми заедно и трябваше да го сменя) и като му казах какво съм правила "Ама какво  си снимаш, ти още нямаш никакъв корем?!" 😅😅😅  С предната бременност още в 7г.с. бях с много подуто коремче, но пък тогава пиех и дуфастон. Сега, както каза ММ, още ми няма нищо ☺️

# 216
Alexxi не си сама в това Grinning И аз нямам никаква енергия, имам чувството, че мога само да спя Joy

# 217
И аз си пестя всяко движение и ми е много трудно понякога, тъй като ми се вие свят и също нямам никаква енергия. Вечер ми светва малко.
Днес обаче съм доста притеснена. Мога да кажа, че почти цял ден съм ОК и това ме напряга. Сърцето ми е свито, а знам, че така не си помагам Cry

# 218
И аз си пестя всяко движение и ми е много трудно понякога, тъй като ми се вие свят и също нямам никаква енергия. Вечер ми светва малко.
Днес обаче съм доста притеснена. Мога да кажа, че почти цял ден съм ОК и това ме напряга. Сърцето ми е свито, а знам, че така не си помагам Cry
До преди 2рия преглед, в който видяхме пораснал ембрион и хубава сърдечна дейност и аз бях така - за всяко нещо се шашках. Боли ли ме главата? - защо ме боли сега, кръвното ли е високо, всико наред ли е? Ако ми се гади една идея по-малко- шаш! Ако гърдите леко ме отпуснат - шаш. Така че напълно те разбирам. При мен специално след втория преглед наистина успях да се успокоя, да се зарадвам и да се настроя положително. Simple Smile
Аз в момента вече намм търпения тези неразположения да преминат, защото почти непрекъснато ми е лошо, чувствам се изтощена и нямам сили за нищо, а болничен ще изляза чак от 21ви.

# 219
  • София
Значи момичета с първата ми бременност това че се притяснявах за всичко беше ок,но това че физически не съм  стабилна ме мачкаше от воле. След първия триместър просто някак ти идва силата и се чувстваш суперско,но до тогава стискаме зъби😑

# 220
С първата си бременност преди две години около седма седмица до началото на 4ия месец ми беше много зле. Постоянно ми се гадеше и повръщах буквално от всичко, даже и от водата. Бях отслабнала почти седем килограма.
Следящата искаше да ме вкарва в болница заради това повръщане и постоянно пусках урина да изследвам за кетони.
Наистина като премина този период до деня на раждането нямах спирка. Кипях от енергия.
Наистина стискаме зъби само всичко да е наред.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 20:33 от m-angel

# 221
Момичета Днес бях на преглед най-важното е че имаме сърчице. Само че аз не съм в България и прегледа Мина при специалист на който аз много не разбирам езика Мъжът ми ми превеждаше. Каза ми че всичко било нормално въпреки че ми е зацапало. Изписа ми utrogestan три пъти по една таблетка на ден вагинално. Дори не ми каза да лежа обаче аз ще си лежа когато питах нямало нужда обаче нещо не ми хареса този доктор защото ако не го попитам нищо не ми казва Трябваше думите с ченгел да му ги вадя от устата и мисля да си лежа въпреки препоръките за всеки случай. Мисля да си дойда до България на специалист на който мога да разбирам и да питам всичко което ме интересува. Сега виждам че пак ми е зацапалo малко. Продължавам да съм притеснена въпреки че трябваше да се успокоя.

# 222
може би остатъчно зацапва по същата причина като преди и вероятно ще спре, може би да отидете отново на преглед, ако продължава утре, но мисля, че трябва да се доверите на лекаря и да се успокоите. Вие обяснихте ли, че сте имали зацапване? Каза ли от какво може да е? Аз доколкото съм чела, причините може да са доста, но пък не смея да давам други съвети, защото просто за себе си някак съм си наложила да съм максимално спокойна и да не се втелясвам, а да рационализирам всички ситуации, колкото е възможно. Така или иначе, ако живеете извън България, е най-разумно да имате достъп до лекар  в държавата, където сте, а не да пътувате до България за всяко неразположение. Дано утре да няма повече зацапване и да се успокоите!

# 223
Не не ми каза от какво е каза нещо от сорта че понякога се случвало при развитието на бебето,но честно казано това много не ме успокои защото изчетох хиляди неща на темата(което може би също е грешно донякъде защото сама се вкарвам в филми)Ще се прибера до България защото имам хиляди въпроси на които искам лично да ми обяснят и да разбирам.А до тогава мисля да се успокоя и да лежа да си взимам лекарствата и дано всичко е наред.Ако имам и утре това зацапване ще потърся друг лекар тук за второ мнение още преди да си отида.

# 224
  • София
[Stanimira Това което ми описваш е едно към едно с предишната ми бременност и аз първоналачно имах зацапване ,което беше нормално за генеколожката ми. Само че не съм взимала нищо за него то изчезна от само себе си след можеби месец. Но след като се притесняваш има аг-та който водят онлайн консултации и може да ги попиташ 🤗

Общи условия

Активация на акаунт