Октомврийски бебета 2022

• 47 938
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
За ФМ препоръчвам д-р Петър Игнатов Simple Smile Аз и се следя при него и морфологиите пак при него ще  направя.

# 196
АГ при което се следя ме вика към 10та седмица и ми каза,че ще обсъдим пренатест. Аз съм на 34г.
На мен ми е ясно,че вземат процент от това и не знам дали да му се доверя или да се насоча някъде другаде след като проуча въпроса повече.  Най-евтиния е 1200, а над 1500 са по-подробните. 2900 най-подробния.
Не знам объркана съм има доста такива тестове , някой ги пращат в Германия, САЩ и в Хонг Конг срещнах даже.

# 197
И аз съм на 34г. не са ми препоръчвали такъв тест, с първата бременност преди 3г. също правих само бхс и всички фетални морфологии. Ще видим сега какво ще кажат.

# 198
По принцип, доколкото четох, тези тестове се препоръчват на бременни над 35годишна възраст, на жени, имали предишна бременност с генетични аномалии, на такива, които знаят, че в семейството има генетична аномалия. Иначе... Предполагам всеки може да си го направи, ако иска. Ето аз предния път бях на 25 години, здрава, права, без аборти, без нещо онаследено, а бременността беше с Тризомия. Та...Човек не знае кога, какво, защо.
На братовчедка ми на 37 години с такъв тест точно й хванаха аномалия, която не се беше видяла на морфология изначално.

# 199
Момичета снощи след полов акт получих леко кафеникаво течение и съм изключително притеснена.днес в 4 и 30 съм на лекар.Направо не знам как ще се запазя психически до тогава. Стискайте ми палци

# 200
Stanimira, дано всичко е наред, пиши после как е минало. Стискам палци.

# 201
Здравейте и от мен Simple Smile Разбрах, че съм бременна преди пет дена, ПРЦ на 16.01.,  днес съм едва 4г.с. и 6 дена. Веднага спрях кафето и не ми липсва, цигарите (iqos) обаче намалих до 5 на ден и не мога да ги спра. Вие как се справяте с желанието за пушене?
И аз съм като Вас  Simple Smile с 1 ви ден от последен цикъл 16.01... Разбрах на 13  този месец, че съм бременна. Спрях цигарите без ама без да се замисля.. Бях се настроила психически , че ще ги спра при бременност ии все едно никога  не съм пушила за сега не ми липсват. Ако запаля пък  ще е война у дома

# 202
Stanimira, стискаме палци за добри новини след прегледа.
Blasphemy, не съм съгласна с твоята позната. Тези неинвазивен пренатален тестове са с 99% точност. Има различни пакети, като се изследват за определени симптоми и аномалии на плода. Бонус е ранното разбиране на пола на бебето.
Статистически вероятността за аномалии е приета, че е по-голяма при жени над 35 г или с предходни загуби.
С първата бременност, когато бях на 39 г доктора ме посъветва да направя. Обясни ми, че има аномалии, които не се виждат на ехограф в ранна бременност, а в напреднала вече и да се види става много сложно.
Направих на една американска фирма. Пакетаа включваше синдром на Даун, Патау и Едуардс и струваше 1350 лв.
Нарочно не споме авам фирмата. Доволна съм, но наистина е скъпо.
Споделям ви информация на такъв пакет на друга фирма, който е на много по-добра. За него разбрах от форума. Живот и здраве да е този път ще направя него. https://m.bg-mamma.com/?topic=1229728.75, пост 78.
Наистина тези тестове се правят между 10 и 12 седмица, за да може с има достатъчно ДНК фрагментация на плода.
За мен спокойствието, което ми осигури предния път подобен тест, беше безценно.

# 203
  • София
Аз все още се чудя дали да си правя тестовете при положение че при първата ми бременност нямах никакъв проблем🤷🏻Само да добавя че бебата ми е на 9 месеца.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 15:01 от Alexxi

# 204
m-angel, абе аз не мога да споря с нея, защото все пак е лекар в Майчин дом, работи и във Фемина, но смятам също да си направя теста. Веднъж вече го преживях този ужас, после следващата ми бременност треперих като откачена и ходех всеки месец на морфология, а вкъщи слушах бебето с нещо като домашен доплер. Така че..Каквото ще да е, ще направя теста. Все пак, споделям мнението. Нали трябва и хебаво, и лошо да се знае, както се казва.

# 205
Alexxi, предходното раждане естествено ли е било?
Blasphemy, и аз не искам да споря. Наистина е хубаво да споделяме различни гледни точки. В крайна сметка затова имаме глави на раменете си и всяка взема решение за себе си.
Съжалявам, че си минала през такива неприятни емоции.
Как си сега? Питам те, защото предната бременност бях супер спокойна и наистина не е имало и повод за притеснение, макар че ме водиха рискова защото беше след ин витро.
Сега нямам идея защо, но постоянно ми се въртят някакви лоши мисли в главата.
Дано е период и отмине.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 14:52 от m-angel

# 206
  • София
m-angel естествено беше

# 207
m-angel, ами...Как съм, как съм...Ще опитам наистина да не се притеснявам прекалено и излишно, но ще гледам да взема всички мерки, които мога заради опита, който имам. Притеснявам се по-скоро, че всичко ми изглижда толкова по-сложно от преди. Ето...Ами аз в момента дори нямам лекар, ако нещо стане. Чакам втори преглед там в Токуда на 2 март, а лекарката, при която искам да се следя, ще я видя чак на 18ти. Нямам на кого да се обадя, ако нещо ме заболи или нещо ми стане и не ми е много приятно. Затова и прибегнах вчера до въпросната позната, макар да ми беше безкрайно неудобно, при условие, че няма да се следя при нея, за което не е виновна тя, а че не искам и да помирисвам Майчин дом.

# 208
Ъпдейт от мен. Днес бях за първи път при док. Моите сметки не излязоха правилни, не съм в 7 г.с. Измериха го 5+4 г.с. Вероятно ставало въпрос за късна овулация. Добрата новина е, че се видя много малко ембрионче. След две седмици ме вика пак, пък да видим.. Дано всичко се движи нормално. Blush

# 209
момичета, вече имате ли коремче:flushed: аз много се изненадах като се загледах тези дни, би трябвало да съм в 5та седмица и ми се струваше много невъзможно толкова рано да се вижда. Мислех си, че по принцип на по-късен етап (поне 3ти месец), а при мен очаквах още по-далеч във времето, защото тренирах състезателно и имам много здрава коремна мускулатура. Със сигурност не е подуване, не съм и прекалила с храната. Може би просто ще си имам голямо коремче😁😊

Общи условия

Активация на акаунт