Октомврийски бебета 2022

• 47 889
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен Simple Smile Разбрах, че съм бременна преди пет дена, ПРЦ на 16.01.,  днес съм едва 4г.с. и 6 дена. Веднага спрях кафето и не ми липсва, цигарите (iqos) обаче намалих до 5 на ден и не мога да ги спра. Вие как се справяте с желанието за пушене?

# 181
Аз пуших обикновени цигари, минах на iqos и гледам да не пуша повече от 3-4 на ден.. Въпреки това ще се мъча да ги спра изцяло..

# 182
Всичко е въпрос на избор и подбор на приоритети.
Лично аз никога не съм пушила и пред мен не е стояла тази дилема.
С първата си бременност пиех по едно  (много, много рядко две) кафета на ден (късо и чисто - без захар или сметана), когато ми се допиеше си позволявах и биричка (от няколко глътки до една малка бира) или няколко глътки вино.
Не бих съдила никого, но лично на мен не ми харесва гледката на бременна жена с цигара.
Малко ъпдейт и от мен след прегледа. На този ранен етап, каквото трябваше да се види, се видя.
Вътрематочна бременност. Другата седмица ще се чуем пак с доктора, за да се разберем кога да отида да чуем и първите ДСТ.

# 183
  • София
Доколкото съм чела някъде знам че iqosа не е добър избор за пушене в момента по-добре една цигара. Откъм пушенето аз не можах да се откажа напълно,но за сметка на това с 1 кутия изкарвах по седмици дори месеци.В един момент самото тяло се отказва от тютюна. Дори в момента с тази си бременност някак не ми се допушва.

# 184
До преди да разбера, че съм бременна пуших по една кутия на ден. Към момента съм ги намалила до 2-3 цигари на ден и са ми предостатъчни. Смятам скоро съвсем да ги откажа. Не ми го побира главата как до скоро съм пушила толкова много, всичко е до настройка. Въпреки всичко най-доброто, което можем да направим за себе си и бебето е да откажем напълно цигарите.

# 185
При мен буквално се получи отвращение към цигарите. От два месеца се опитвам да ги спра и ги бях намалила на 1-2 на седмица, главно, ако излизам на кафе. Но при последната цигара ми стана толкова лошо, че навикът определено отиде на последно място. Но пък си позволявам по едно кафе на ден, от него не мога да се откажа за сега 😁

# 186
И аз си пия кафенце, но по принцип пия шварц заради стомаха, така че мисля, че не е драматично. Цигарите ги отказах преди две години. Иначе предишният път наистина грам не ми се пушеше, докато бях бременна, та не съм правила усилия да ги спра. На мен с алкохола ми е по-трудно. Имам си неприятен навик вемер да си пийвам по една две чаши вино на вечеря. Засега спрях. Първия триместър със сигурност ще гледам да не пия. После...Може би с повод ще си позволявам спорадично чаша вино. Иначе има безалкохолни вина и бира и ще се лигавя с тях.

# 187
Пак съм аз 😇 Проблемът с цигарите, дали да са 2-3 или хич, се реши сам. Тази сутрин се събудих с много силно главоболие, главата ми се разцепваше и пропукваше буквално... толкова много ме болеше, че се разплаках и ММ се събуди и стресна... В същото време и двата ми крака изтръпнаха в прасците и глезените и треперех от студ. Иии силно гадене и обилно повръщане 4-5 пъти (само вода бях пила). Нямах температура, но облечена с дебели дрехи и завита с три одеала, треперех още час и половина, докато най-накрая се отпуснах и заспах. Събудих се по обед прегряла и почнах да се разсъбличам 😅. Усещам нещо като силен махмурлук.
Всичко това в 5г.с. и 0 дни 🤯
Не знам какво ще става оттук нататък ...
Вие имахте ли толкова силно изразени симптоми толкова рано?
Втора бременност ми е, с първата нямах почти никакви симптоми, но пък тя завърши неуспешно в 9г.с.
Извинявам се за дългия и обстоятелствен пост 😇

# 188
  • София
Пак съм аз 😇 Проблемът с цигарите, дали да са 2-3 или хич, се реши сам. Тази сутрин се събудих с много силно главоболие, главата ми се разцепваше и пропукваше буквално... толкова много ме болеше, че се разплаках и ММ се събуди и стресна... В същото време и двата ми крака изтръпнаха в прасците и глезените и треперех от студ. Иии силно гадене и обилно повръщане 4-5 пъти (само вода бях пила). Нямах температура, но облечена с дебели дрехи и завита с три одеала, треперех още час и половина, докато най-накрая се отпуснах и заспах. Събудих се по обед прегряла и почнах да се разсъбличам 😅. Усещам нещо като силен махмурлук.
Всичко това в 5г.с. и 0 дни 🤯
Не знам какво ще става оттук нататък ...
Вие имахте ли толкова силно изразени симптоми толкова рано?
Втора бременност ми е, с първата нямах почти никакви симптоми, но пък тя завърши неуспешно в 9г.с.
Извинявам се за дългия и обстоятелствен пост 😇
Направи консултация с аг непременно. По време на първият триместър нещата ескалират. Може да получаваш ниско кръвно и безброй други неща. Не се шашкай всичко ще отмине 🙂 Лека бременност ти пожелавам 💋

# 189
Здравейте! И аз се присъединявам с термин през октомври.

На 17.02 бях на преглед и видяха сакче, ембрион с размери 0.8см и сърдечна дейност.

Много се вълнувам, но май повече се притеснявам, защото това ми е първа бременност. В момента проучвам къде да направя генетичен тест и фетална морфология.

# 190
  • София

На 17.02 бях на преглед и видяха сакче, ембрион с размери 0.8см и сърдечна дейност.

Много се вълнувам, но май повече се притеснявам, защото това ми е първа бременност. В момента проучвам къде да направя генетичен тест и фетална морфология.

Честито,слънчице! Лека бременност желая! Не се притеснявай всичко ще бъде наред💋 Фетална морфология-Фемина препоръчвам там водих първата си бременност и съм много доволна.

# 191

Честито Simple Smile За фетална морфология и аз бих препоръчала Фемина като цяло, но може би без д-р Виолета Димитрова, защото не се държи много добре с пациентите. Ако нямаш проблеми с това, иначе и тя е специалист, разбира се. А за пренатален тест - имаш предвид ДНК тестовете? Питам, защото и аз искам да правя. Насочила съм се към Геника и още се чудя дали да направя най-пълният тест, защото е ужасно скъп, но пък преди 10 години първата ми бременност приключи в 20 седмица заради генетична аномалия и сега съм готова на всичко да съм спокойна. А и вече съм на 36.

# 192
  • София

Честито Simple Smile За фетална морфология и аз бих препоръчала Фемина като цяло, но може би без д-р Виолета Димитрова, защото не се държи много добре с пациентите. Ако нямаш проблеми с това, иначе и тя е специалист, разбира се. А за пренатален тест - имаш предвид ДНК тестовете? Питам, защото и аз искам да правя. Насочила съм се към Геника и още се чудя дали да направя най-пълният тест, защото е ужасно скъп, но пък преди 10 години първата ми бременност приключи в 20 седмица заради генетична аномалия и сега съм готова на всичко да съм спокойна. А и вече съм на 36.
Във Фемина аз си направих абсолютно всичките тестове .За синдроми и тнт и мисля че някъде около 240 лева ми излязоха,не помня трябва да прегледам касовите бележки и ще ви информирам като цена кое колко е. Иначе като специалист там ме наблюдаваше Икономова,която е прекрасна ! А тук във форума се начетох на какви ли не глупости за нея,а тя една такава блага,блага🙂

# 193

За феталната морфология за момента съм се спряла на д-р Петър Игнатов от Ортогин, но ще погледна и Фемина.

Да, ДНК тест имам предвид. Аз също съм се спряла на Геника (на базата на мнения от форума) и АГ-то също ме насочи към него. Не знам дали да търся още мнения или да го правя. И аз бях неприятно изненадана от цената, но изглежда това е най-надежният неинвазивен метод. Та и аз в името на спокойствието съм готова на всичко.

# 194
Вчера говорих аз с една позната, която е гинеколог и каза, че с тия пренатални тестови само ни взимат парите. Освен това имало недостатъци. Например, за да изкара резултат, трябвало да има поне поне 4% изолирана фетална фракция в кръвта ти. Ако е по-малко, трябва да ти го повтарят. На теория след 10 седмица би трябвало да има толкова.
В общи линии, нейното мнение е, че трябва да се направи ранна фетална морфология и скрининг, ако излезе нещо от скрининга - тогава може такъв тест, а ако и той е положителен, така или иначе пак се потвърждава с амниоцентеза.
Не, че се отказах от теста, ама някак ми си разклати спокойствието 😄

Общи условия

Активация на акаунт