Октомврийски бебета 2022

• 47 868
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
А аз по план ще бъда на 24.10😊нямам търпение!

# 286
Мили момичета с прекрасната админка успяхме да въведем термините ви в първата страница . Ако съм пропуснала някоя от вас моля да ме извините 🙂Във втората тема ще бъда така добра да коригирам всичко❤Желая ви приятна вечер
Благодаря за труда! Flowers Hibiscus

# 287
  • София
Бебешорки! Ето ви малко линкчета за четене ,за да се разнообразите Simple Smile
Колко е голямо бебето според седмиците :

https://ohnamama.bg/bremennost/bremennost-po-sedmici/1-sedmica-4
10 неща, които никой не ти казва за първата бременност
https://m.dama.bg/article/10-neshta-koito-nikoj-ne-ti-kazva-za-p … -bremennost/21063

# 288
И мен сте пропуснали Simple Smile Аз съм с термин 19.10., но ще раждам със секцио де, та няма да е тази датата.
Аз все пак вчера ходих до болницата след като предполагаемо видях отново кръв.
Е...там нищо не видяха, но пък видяха жив ембрион, отговорящ на 6+4 г.с. Показаха ми биещото сърчице Simple Smile

# 289
Браво за сърчицето, blasphemy!
Аз ще си запазя час за първи преглед на 11-ти март, за да съм сигурна, че ще се види по-добре.

# 290
Здравейте мамчета, вчера бях на преглед и се видя плоден сак и ембрион. Явно малко подранихме(5+5г.с) и нямаше още пулс, но лекарката каза, че няма нищо, което да я притесни. Доста се успокоих и вече чакам с нетърпение следващото посещение на 10.03, когато трябва да имаме и пулс 😊

Panda и през моята глава минават мисли от сорта на колко ще ми се промени животът, но предполагам е нормално. Гледам да мисля само положително, все пак всичко винаги става по начина, по който е трябвало 😊

# 291
Момичета един малко по страничен въпрос. Как казахте на работодателя си, че сте бременна и по скоро колко рано му казахте. Аз влязох в третия месец и планирам да излизам 180 дни болнични от 7.03, но все още не съм уведомила фирмата. Притеснявам се да не ме уволнят ако сме само на устни договорки, затова директно си нося болничния и това е. Но пък ми се вижда някак некоректно към тях и непрофесионално, оставям ги без човек и без време за реакция. Много го мисля това, моля дайте съвети и вашия опит

# 292
Nikol_Triova, АГ-то ми даде болничен за 2 седмици и после ще ми го продължава всеки месец. Работя в среда, която смятам за рискова на този етап. Аз съм някъде 6-7 г.с. и също се чудя как да съобщя, защото въобще не им стана приятно за тези 2 седмици, а какво остава да го продължа до край. Няма друг начин, освен да се говори директно и това е.

# 293
С предишната ми бременност направих точно това. Не им казах от начало. Порсто им занесох болничен и АГ ми го удължаваше. Така 5 месеца докато родя. После 2 години майчинство и после се пуснах в платен отпуск( имах насъбран 56 дни) и после напуснах като прекратихме договора по взаимно съгласие. И ето ме пак в същата ситуация след като Януари започнах нова работа.
Чакаме същата процедура, само че сега мисля докато се чувствам добре и мога някои от дните да работя и от вкъщи да си стоя на работа. А може би ще изчакам още 1-2 месеца докато започне да ми личи и тогава ще им кажа новината. Едва ли ще бъдат очаровани но това е положението.
По принцип не могат да те изгонят затова че си бременна. Никой няма да си го позволи.
Ще видя и аз как ще действам. Реално погледнато като се замисля, моето щастие и спокойствие е най-важно и това взима превес като започна да си мисля дали ще е ок за работодателя и т.н.

# 294
При предната бременност съобщих в 4 месец. Никой нищо не ми е търсил като документи, но за всеки случай входирах официално писмо до работодателя, за да е коректно всичко. Още работя в същата компания и смятам да процедирам по същия начин.

# 295
  • Bulgaria
Аз вече съобщих на моя работодател, че ще излизам болничен от 1.05. ако всичко е наред с бременността. И в моя случай трябва да се търси заместник, следват обучения и изпити и за мен не е коректно да не предупредя, за да имат време да обучат нов човек. На мен също не би ми било приятно ако колежка ни съобщи в последния момент и ни остави в намален състав, което значи, че няма да може да се излиза отпуски и т.н., докато не се намери и обучи нов човек, защото имаме само 1 човек, който може да замества. По закон нямат право да уволняват бременни, това изобщо не трябва да ви притеснява.

# 296
Като стана дума за болнични и работодатели, да ви питам, момичета, за осигуровките за майчинство.
При мен е малко особена ситуацията, в момента нямам трудов догов и работя на хонорари. За последните две години имам внасяни осигуровки от предния ми работодател до август 2021. Тоест, празни за ми месеците от септември до сега.  Гледах онлайн калкулаторите и видях, че ако започна да си внасям осигуровки сега, мога да спася положението и да не получавам съвсем минимални майчински.
Проблемът е, че поради разни причини, не мога да се регистрирам като самоосигуряващ се и единственият ми вариант е да намеря човек с фирма, който да ми направи трудов договор, аз да му давам сумата за моите осигуровки и той да я превежда като мой работодател. Имам около мен такива познати, с фирми, включително и свекърите ми, но нали от пусто суеверие не искам още да разгласявам новината, а който и да е човекът, който би ми направил тази услуга, все пак му и дължа коректно да му обясня в какво положение съм.
Има ли някоя от вас в подобра ситуация сега, или при предишна бременност и как постъпихте?

# 297
Уф и на мен това ми е много сложно. И аз ще съм болничен, мисля да предупредя предварително. Въпросът е, че не искам след майчинството да продължавам в същата фирма и се чудя какво да правя, знам че ми се полага да поемат административно нещата, но и не искам да ги натоварвам, а и това ми е второ майчинство едва се върнах от няколко месеца. Не знам какво да правя.

# 298
Аз съобщих 1-2 седмици след като разбрах. Но позицията ми е доста важна във фирмата, не сме голяма фирма, правя много неща и липсата ми ще се усети сериозно. Съответно реших да постъпя колегиално и да предупредя възможно най- рано за да са максимално подготвени.
Живот и здраве след това бебе ще планираме второ и изобщо нямам намерение да се връщам на същото място. Simple Smile

# 299
  • София
Ох, аз какво да кажа записах медицина като я изкарах първата година след това трябваше да прекъсна защото нямаше как да се явявам. Първата ми бременност я изкарах отвратително и точно в момента в който ми дойде силата,че бебче вече е голямо и мога да продължа пак забременях🤷🏻♀ Какво да се прави така ще да е❤

Общи условия

Активация на акаунт