Октомврийски бебета 2022

• 47 887
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Catalina, важното е, че чудото е станало и зад гърба си имаш добър и способен лекар. Изминала си дълъг път и сега е ред на хубавите неща да се случат Simple Smile

# 271
С риск да поема доста хейт... все пак ще си кажа и се чудя има ли такива "симтоми" и при вас. От време на време ме спохождат едни неприятни мисли, как рязко ще се промени живота ми, готова ли съм за това, как няма да си завърша образованието, когато уж бях планувала, как нямаме постоянно жилище, как просто всичко ще се преобърне с главата надолу, страх ме е също дали отношенията ни няма рязко да охладнеят със партньора ми, дали той знае какво ни чака и ей такива един куп неориятни и тежки мисли Sad бебенцето ни е планувано по- принцип, но честно казано при двете чертички бях хем радостна, хем в един шок и стрес. Не знам нормално ли е всичко това, но се надявам да отшуми Hushed

# 272
Момичета, има ли някои от вас, които вече са стартирали процеса за следене на бременност?

Има ли някои, които се осигуряват допълнително към фонд? Аз имам фонд, обаче си мисля, че веднага ще спрат да поемат прегледи след установена бременност… Bulgaria Insurance са в моя случай. Уж имам някакво покритие за следене на бременност, но сега като се обадих да си потвъдя часа за утре, ме питаха изрично дали става дума за оплаквания или оплаквания при бременност… Предполагам, че ще трябва да помоля лекаря да не вписва бременността в амбулаторния лист?

Привет и от мен.
Аз имам Дженерали застраховка от работното място, луксозен пакет. Покрива до 500 лева разходи по време на бременност и 900 лева за раждане.
Миналата бременност ми върнаха паричките от фм, но не съм се възползвала за раждане. С фактура и амбулаторен лист от преглед

# 273
Здравейте момичета,
Аз да питам някоя мама има ли идея какво се случва след като минат тези 180 дни болнични който ни се полагат. На. Ен ми се налага още от 6г.с да съм болнични и няма да ми стигнат дните до 45 дневния преди раждане!
Благодаря на всички!

# 274
  • София
Pandapanda90 Всички жени преминаваме през такива катарзиси. Важното е да можеш да се пребориш с тях и да мислиш единствено за малкото човеченце в коремчето. Мисля че няма жена която да не й минават такива мисли през главата. Мога да ти кажа че нещата след родилното се случват така както ти си ги направиш🙂От тук на татък живота е Йойо,а ти ще си жената която трябва да крепи семейството . Без стабилна жена семейството започва да куца 🙂 Приготви се психически и физически от тук на татък ти предстоят както добри,така и лоши моменти

# 275
Catalina Rosa
 знаеш ли кой тест препоръчва Калчев?

# 276
Хора, абе сега се изкъпах и като се мих...Не знам как да го опиша. Да кажем, че имаше една розова капчица, примесила се леко с течение. Гледах пак, нищо няма. Ако не се миех толкова усърдно, може би нямаше да разбера дори. Дали да тичам на лекар, утре ли да тичам, да тичам ли. Не знам това дали се брои дори за някакво кървене. Предният път май имах едно кървене по някое време, но в по-късен етап, но се оказа нищо, а си беше истинско. То не, че вие може да ми кажете, ама..ако на някого се е случвало...

# 277
Аз бих си спестила стреса от преглед, може би ако продължи и утре, има смисъл да се погледне.

Днес бях на преглед и се видя каквото трябваше, но понеже е още рано, ще се надяваме да видим сърчице и всичко да е наред след 2 седмици, та от нетърпение направих грешка да чета и да гледам за негативни сценарии… та се притесних и сега се блокирах да чета повече докато не мине следващия преглед. Даже реших да не споделям с никой от семейството. Искам просто да си живея нормално и на по-леки обороти без да очаквам всичко лошо, което е възможно :/ При мен честите прегледи и много размишления водят до тревога.

Направи, което ще ти донесе спокойствие.Надявам се да е нещо моментно и всичко да е наред!

# 278
Здравейте момичета,
Аз да питам някоя мама има ли идея какво се случва след като минат тези 180 дни болнични който ни се полагат. На. Ен ми се налага още от 6г.с да съм болнични и няма да ми стигнат дните до 45 дневния преди раждане!
Благодаря на всички!
Здравей. Мисля че след като минат тези 180 дни, а още е рано за болничния 45 дни преди раждане ще трябва да се върнеш на работа или да използваш платен годишен отпуск, ако нямаш такъв - неплатен.

# 279
Или ако се направи прекъсване дори и от 1 ден, не съм съвсем сигурна, но тези 180 дни са мисля последователния максимум.

# 280
  • София
Здравейте момичета,
Благодаря на всички!

При първата ми бременност бях болничен почти от самото начало (може би без няколко седмици в началото - до първия ми кръвоизлив и постъпване по спешност в болница...). След като ме изписаха ЛЛ ме изпрати на комисия. ЛКК може да разреши непрекъснат отпуск за срок до 180 календарни дни (само не съм сигурна дали не бяха за календарна година) и мисля, че се водят общо неразположение/болест. Всеки месец ходих на ЛКК за удължаване.
ТЕЛК комисия - след направена експертиза и предоставени документи може да разреши отпуск поради временна неработоспособност, след изтичането на 180-те календарни дни. (Аз не съм ходила на ТЕЛК!)

Следващите 135 дни вече са: 45 дни преди термин (се водят вече болничен за раждане), 42 дни след термин (се водят за възстановяване след раждане) и 48 дни след 42та (се водят пак за възстановяване).

Дано не съм Ви подвела нещо...!

# 281
  • Nederland
Ей тъй само да се запиша … С предполагаем термин ноември , но по ПРМ 24.01. се пада термин 31.10. Имам мисед в 11 седмица от новмври 2021 и една БХ от януари тази година . И най- прекрасното пораснало момиченце на 6 години вече . Надявам се този път да я докарам до раждане тази бременност , опитвам да не се панирам .. Разбрах , че не съм сама още на 7 ден след О , тялото ми реагира много бързо и имах много симптоми , още на 10 ден имах бледа черта и на 11 вече си беше видима . Живея в чужбина и тук е друга песен системата .
Желая ви успешна и лека бременност на всички и ако се задържим , ще се радвам да си направим и фб група за в бъдеще ❤

# 282
  • София
Мили момичета с прекрасната админка успяхме да въведем термините ви в първата страница . Ако съм пропуснала някоя от вас моля да ме извините 🙂Във втората тема ще бъда така добра да коригирам всичко❤Желая ви приятна вечер

# 283
Catalina Rosa
 знаеш ли кой тест препоръчва Калчев?

@n@bell, не знам още, ще разбера на прегледа на 7 март и ще кажа. Междувременно, моята гинеколожка, която си посещавам по принцип, и също е бременна в момента, много много силно препоръча Nifty, който правят в Геника и струва мисля, че 1300 лв. Каза, че хубавото при тях било, че се праща в лаборатория в Хонк Конг и ако скрийнингът засече висок риск за нещо, те ти поемат допълнителните изследвания, които да потвърдят или отхвърлят. (които също са си сериозна сума, нали). 
Аз я попитах също какво мисли за този тест, който видях едно момиче да цитира тук от друга тема, Invitae - правят го в болница във Варна, излиза 150 лв такса за болницата 99 долара, които се пращат към лаборатория в САЩ. Тя ме нахока да не съм си и помислила за тях, нямало как да е толкова евтино такова сериозно изследване и даже ми разказа случай, в който на една майка не й засекли сериозен проблем и тя родила детето без да подозира. Но, все пак, нека подчертая, че тя в случая не визираше конкретно този тест, а един вид всички, които предлагат подозрително ниска цена. 

Така че да, сега ще видя какво ще каже Калчев и ще му мисля.

Pandapanda90 и аз имам същите притеснения наред с другите ми филми, и специално за тях си мисля, че е наистина съвсем нормално. Особено например, това което казваш, за партньора и доколко си дава сметка колко ще ни се промени живота след това, дали е готов за това. Аз лично, съдейки по моите приятелки с малки дечица, всички казват едно и също: никога не си подготвен достатъчно, и да, животът ти се обръща на 180 градуса, но си заслужава и ти изпълва живота с много смисъл. И дори и понякога да им липсва начина им на живот преди децата, никоя не съм чула да казва, ако знаех какво е, нямаше да ги създам.

# 284
Мили момичета с прекрасната админка успяхме да въведем термините ви в първата страница . Ако съм пропуснала някоя от вас моля да ме извините 🙂Във втората тема ще бъда така добра да коригирам всичко❤Желая ви приятна вечер

Мен сте ме пропуснали, 23.10. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт