Октомврийски бебета 2022

• 47 925
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, на кой преглед ви насрочиха изследвания първи или втори, като се чуе вече сърчицето. Моята АГ нищо не каза на първия преглед, та ми е интересно..

Аз следващата седмица ще си пусна изследвания.  До сега минавах през фонда, който допълнително ме осигурява, а като си взема направление за АГ от личната, ще пуснем изследванията. Това ще ми е трети преглед, но може да попитате следващия път.

# 241
Момичета, на кой преглед ви насрочиха изследвания първи или втори, като се чуе вече сърчицето. Моята АГ нищо не каза на първия преглед, та ми е интересно..

При мен докторът пусна изследвания на втория преглед миналата седмица /когато чухме сърце/, да ги направя и да ги занеса на третия преглед, когато живот и здраве ще съм в 10та седмица.

По отношение на разминаването със сметките по календар и при мен го имаше от самото начало. Трябваше да съм 5+2 на първият преглед, а плодния сак отговаряше на 4+5. Сметките излизаха при овулация на 17ти/18ти ден, което за моя 30-30 и няколко дневен цикъл е нормално. Лекарят ми потвърди че не е притеснително, попитах го още тогава. На вторият преглед вече ембрионът отговаряше на 6+6 - точно две седмици по - късно. Изглежда ми че няма как да няма отклонения в седмиците ако цикъла не е точно на 28 дни.

# 242
До сега съм била само на един преглед, но се разбрахме като отида следващия път да пуснем изследвания.

# 243
Момичета аз съм на преглед в четвъртък, вече съм в 9 гс. С храната положението и при мен е много трудно. Карам главно на тесто и плодове, лошо ми е непрекъснато и просто стискам зъби и се моля да мине по-бързо. Мисля да излизам болничен 180 дни от другата седмица, защото работата ми не е подходяща за бременна. Стискам палци на всички да сте добре и дано по малко ни е лошо и скоро да се чувстваме по-добре! Голяма утеха сте ми!
И аз най-вероятно ще съм в болничен, но тези 180дни за да стигнат не трябва ли да се вземат след 3тия месец?

# 244
Момичета аз съм на преглед в четвъртък, вече съм в 9 гс. С храната положението и при мен е много трудно. Карам главно на тесто и плодове, лошо ми е непрекъснато и просто стискам зъби и се моля да мине по-бързо. Мисля да излизам болничен 180 дни от другата седмица, защото работата ми не е подходяща за бременна. Стискам палци на всички да сте добре и дано по малко ни е лошо и скоро да се чувстваме по-добре! Голяма утеха сте ми!
И аз най-вероятно ще съм в болничен, но тези 180дни за да стигнат не трябва ли да се вземат след 3тия месец?
Изчисляват се 180 календарни дни, като в тях не влизат 45 дни болничен преди раждане. Ако сте нямали други болнични преди това би трябвало да стигнат.

# 245
Здравейте, плахо се записвам при вас с термин 31.10. като още съм на етап бледи чертички на тестовете от вчера и днес.
Малко за мен- на 31 години съм и имам едно момченце, което ще стане на 4 години през юни, така че някои неща помня, но други съм забравила.

# 246
Момичета, има ли някои от вас, които вече са стартирали процеса за следене на бременност?

Има ли някои, които се осигуряват допълнително към фонд? Аз имам фонд, обаче си мисля, че веднага ще спрат да поемат прегледи след установена бременност… Bulgaria Insurance са в моя случай. Уж имам някакво покритие за следене на бременност, но сега като се обадих да си потвъдя часа за утре, ме питаха изрично дали става дума за оплаквания или оплаквания при бременност… Предполагам, че ще трябва да помоля лекаря да не вписва бременността в амбулаторния лист?

# 247
  • София
Здравейте, плахо се записвам при вас с термин 31.10. като още съм на етап бледи чертички на тестовете от вчера и днес.
Малко за мен- на 31 години съм и имам едно момченце, което ще стане на 4 години през юни, така че някои неща помня, но други съм забравила.
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност. Не се притеснявай да попиташ  .Винаги ще ти помогнем

# 248
Момичета, има ли някои от вас, които вече са стартирали процеса за следене на бременност?

Има ли някои, които се осигуряват допълнително към фонд? Аз имам фонд, обаче си мисля, че веднага ще спрат да поемат прегледи след установена бременност… Bulgaria Insurance са в моя случай. Уж имам някакво покритие за следене на бременност, но сега като се обадих да си потвъдя часа за утре, ме питаха изрично дали става дума за оплаквания или оплаквания при бременност… Предполагам, че ще трябва да помоля лекаря да не вписва бременността в амбулаторния лист?

Аз се осигурявам към друг фонд и също не съм сигурна как стоят нещата. Засега нищо не съм искала да ми поемат. Но мисля да се поинтересувам

# 249
Аз не се осигурявам, но имам тази възможност и питах на няколко места - в Щереви, Надежда и Вита ми казаха, че за проследяване на бременност не работят с фондове, вариант било с касовите бележки и останалата документация фонда ако иска да ми възстанови сумите.
Сега и аз се чудя къде да се следя живот и здраве след следващия преглед🤷🏼♀

# 250
  • София
Абсолютно никъде не работят с фондове ,дори първата ми аг която е тук в квартала не работи с тях. И масово хората са като вас и им издават бележки защото на всякъде където съм ходила са ме питали дали да ми извадят фактури. Помислете за друг вариант.

# 251
Масово се практикува така при допълнителното здравно осигуряване- издават ти фактури и бележки, и тогава се възстановяват от застрахователя. Като все пак зависи от покритието.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 18:27 от Machken

# 252
В Токуда пък точно обратното питаха ме дали съм по фонд, аз обаче нямам такова допълнително.

# 253
Здравейте, записвам се и аз тук.
След положителен тест на 02.02.22 и последвал преглед на 08.02.22 се установи бременност в 6 г.с. с термин 04.10.22 .Утре отново съм на преглед ,но се притеснявам дали всичко е наред, защото ми е първа бременност.

# 254
Аз съм към Булстрад Живот. Както е споменато по-горе, зависи от покритието. Моите не са много големи, но ще ги използвам и за следене, и за раждане. В Токуда ми издадоха фактура с касова бележка, прилага се и амбулаторен лист и се възстановяват разходите. Това е. Тъй като съм била само на един преглед и с него се установява бременността, не съм сигурна дали ще го прекарат през следенето на бременност или през стандартното покритие за извънболнични разходи. Това, че се покриват разходи чрез фактура, не е нетипично и е често практика. Да, чака се да се възстановят парите, но все пак се възстановяват. Току що се загледах и Токеда е в списъка на Булстрад. Не би трябвало изобщо да ми издават фактура, а да си ме вземат на абонаментен принцип. Ще им звъня утре да ги питам.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 19:41 от blasphemy

Общи условия

Активация на акаунт