Октомврийски бебета 2022

• 47 953
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
Добре, благодаря момичета, аз утре ще попитам все пак и ще ви кажа. Съмнението ми беше, че например хормони биха поели, ако са поради неразположение, но не и при потвърдена бременност, защото може да кажат, че може да се третира като превенция…абе, настроила съм се отново да се занимавам с глупости, дано се изненадам и да се отнесат адекватно.

# 256
Здравейте момичета,влязох в 6та седмица и за сега се чувствам сравнително добре!Единственното ,което искам да обсъдя с вас прилошава ли ви и в кой момент от деня?Навсякъде чета за сутрешно гадене и прилошаване а на мен вече втори път ми става лошо все следобед или привечер.Дори не мога да го определя точно гади ли ми се или ми премалява,кръвното ли ми играе,но определено е доста неприятно чувство.Разтрепервам се,киселини,оригване газове и всички такива"прекрасни" усещания на едно и все вечер.Ако някой изпитва това и е намерил начин да облекчи положението ще съм благодарна за съвет.Може би е нормално предвид хормоналните промени,но ми е първа бременност и съм малко боса във всичките тези нови промени.
Здравей! Аз също изпитвам такива не разположения  може би от порядъка  след 3 4 следобед ... Тогава съм с гаденето на моменти не постоянно  вечер проблем с подут стомах..  Аз действам така ако ми се гади хапвам нещо колкото и странно да звучи.. Просто всичко отшумява. Когато стане време за вечеря пак едно тако отвращение .. Ям бавно  на почивки но след това се чувствам по- добре.  За киселини взимам Рени  нещо от сорта на гавискон.  Не знам дали в България  ги има, но за мен са ефективни

# 257
Момичета, на кой преглед ви насрочиха изследвания първи или втори, като се чуе вече сърчицето. Моята АГ нищо не каза на първия преглед, та ми е интересно..

При мен докторът пусна изследвания на втория преглед миналата седмица /когато чухме сърце/, да ги направя и да ги занеса на третия преглед, когато живот и здраве ще съм в 10та седмица.

По отношение на разминаването със сметките по календар и при мен го имаше от самото начало. Трябваше да съм 5+2 на първият преглед, а плодния сак отговаряше на 4+5. Сметките излизаха при овулация на 17ти/18ти ден, което за моя 30-30 и няколко дневен цикъл е нормално. Лекарят ми потвърди че не е притеснително, попитах го още тогава. На вторият преглед вече ембрионът отговаряше на 6+6 - точно две седмици по - късно. Изглежда ми че няма как да няма отклонения в седмиците ако цикъла не е точно на 28 дни.

Можеш ли да споделиш какви изследвания ти пусна?

# 258
Здравейте и от мен, мили бъдещи мамчета🥰 С огромо вълнение се включвам и аз тихичко в радостта ви с първа бременност! Според календара съм в 5г.с. и 6 дни и последна менструация на 12-ти януари.От 12-ти февруари знаем за съществуването на нашето малко чудо. Записах час за преглед веднага на 14ти февруари, но разбираемо още не се виждаше нищо. Гинекологът ми ме вика отново на 4-ти март и нямам търпение, дано видим сакчето и всичко да е наред. ♥️
Има ли и други мамчета от Варна? 👶👼

# 259
Мами, за тези на които им е много лошо и им се повръща непрекъснато като мен, открих, че единственото, което на мен ми помага е секса 🤭. Звучи странно, и изобщо не ми се правеше секс, но в неделя правихме с моя човек и ми мина всичко. Днес бях много зле, страшно ми се гадеше и след още един хубав секс, вече втори час съм чук. За първи път успях да хапна нормално от две седмици насам. Нз дали работи за всички, но реших да споделя опит!

# 260
Проклех се онзи ден като казах, че няма на кого да се обадя, ако нещо стане. Болна съм. Боли ме гърлото и смуча на сина ми неоангина и пия чай от лайка, но изобщо не помага. Изпих един парацетамол вчера със свито сърце. И сега...ако не ми мине това гърло ще трябва да пия антибиотик. И как се пие антибиотик в първи триместър Sad Прецакана съм.

# 261
Blasphemy, парацетамол май може да се пие до 3 пъти по едно, но си провери тази информация.
За болно гърло:
- гаргара със сода
- мед
- сок от жълт лук. Настъргваш, изстискваш през марля или тензух и пиеш една супена лъжица
- компреси

# 262
Четох, четох...Ще си взема един Тантум Верде спрей. На лестовката пише, че може, много жени го ползват по време на бременност, дава се и на бебета. Съставката била от групата на парацетамола.

# 263
Тантум верде, голанил спрей, за смучене прополки, лукчета, кармолис, за носа фитоназал, джинджифил, мед и лимони също, а дори да се стигне до АБ има съвместими с бременност.

# 264
Blasphemy, аз редовно си страдам от болно гърло и за късмет се поразболях в 5-та г.с На мен също ми помогна Тантум Верде и много топла вода с мед и лимон. Отделно лукчета за смучене, но зависи в каква фаза си. Често се разболявам, тъй като работя в ДГ и въобще не знам как ще се опазя и аз. Пия Биозин Мама по препоръка на АГ- то.

# 265
Здравейте и от мен! Последната ми менструация беше на 4.01 миналата седмица видях двете чертички. Вчера бях на доктор едвам се видя малката точица доктора ми каза че съм имала доста късна овулация на 5ти Март ще ходим пак. Не съм сигурна все още за Октомври или Ноември ще е термина засега се вписвам тук!

# 266
  • Варна
Здравейте на всички! Hug Записвам се и аз към октомврийските бебета. Аз съм вече в 7г.с.+5д. - така, че живот и здраве би трябвало да е ранно октомврийче. Бях само веднъж на преглед, като с нетърпение изчаках 2.5 седмици след закъснение, за да може да се види всичко. Чухме и видяхме как тупти сърчицето и определихме термин около 7 октомври. Сега ме викат чак за регистрация за проследяване на бременност, тоест към 13та седмица, ако няма проблеми по-рано разбира се.
Засега се чувствам добре като изключим, че страшно много ми се спи. Нямах такива симптоми при първата бременност и даже се чудих на мои приятелки, но ето, че и на мен ми се случи. Спя по 10-11ч на денонощие и на обяд усещам пак нужда да спя. Sleeping

# 267
Здравейте и от мен. От няколко дни ви чета, момичета, и вече събрах кураж и аз да се запиша тук. Последна менструация на 25.12 и терминът ми излиза на 01.10. На 38г. съм и това ще ми е първо бебе и честно казано, изобщо не мога да се зарадвам, умирам си от притеснение, че нещо ще се обърка и просто не знам как да се справя с това.
Притесненията ми идват най-вече от това, че преди три години, с предишния ми партньор имах моларна бременнност, която се случи след "хапче за след това". Предвид, че шансовете да се случат накуп: от една страна бременност след хапче, и от друга, това ужасно рядко усложнение (мола хидатидоза), са около 0,001 % или там някъде, вече изобщо не мога да повярвам на успокоения от рода "шансът е много малък".
Сегашната бременност със настоящия ми партньор и вече съпруг е много, много желана и стана благодарение на д-р Калчев, при когото отидох след година и половина неуспешни опити. Той установи, че проблемът е изтънената лигавица и сраствания. Декември месец ми направи хистероскопия и забраменях още в рамките на следващия цикъл.
Засега всичко изглежда наред, но аз постоянно седя и мисля дали нямам някакви неустановени дефицити; шашкам се като видя промяна в симптомите ми, примерно ако някои ден не ми се гади или спи толкова, или не усещам толкова интензивно миризмите....
Пропуснах да кажа, че докторът установи и тромбофилия, което е сериозен рисков фактор и затова всеки ден трябва да си бия инжекции фраксипарин. (той пък е изчерпан навсякъде и едва се намира, но това е друга тема).
Следващият ми преглед ще е на 07.03, когато ще съм в 10 г.с. и ще обсъдим неинвазивния генетичен тест и съответно сега новият кошмар ми е дали няма да излезе нещо притеснително там, заради възрастта ми.

# 268
Здрасти, Каталина. Бих казала, че разбирам притесненията ти. Истината е, че е трудно да бъдат премахнати след като веднъж се е случило нещо лошо, но...ако можеш да погледнеш от тази страна...Ако нещо има да става, то ще стане. Ти правиш каквото можеш - визирам, че се грижиш за себе си, храненето и здравето си. Като се притесняваш/ме, нищо не си постига. Ще стискаме палци заедно всичко да е наред на пренаталния тест и така. И изобщо през останалото време разбира се:) Никой не е застрахован, но това че веднъж се е случило нещо лошо, освен ако няма доказателства, че всеки път ще се случва, не е гаранция за нищо Simple Smile

# 269
Здравейте! И аз се присъединявам към вас Simple Smile. Втора бременност ми е. Имам момиченце на почти 9г.. Днес бях на първи преглед в 5г.с. и 3 дни. Според доктора всичко е наред. Бях се притеснила малко, защото лекувах херпес зостер и пих лекарства, които не се препоръчват за бременни, но лекарката каза, че съм била в много ранна бременност и не било проблем. След 2 седмици пак съм на преглед и се надявам да чуя сърчице. Успех на всички !

Общи условия

Активация на акаунт