Октомврийски бебета 2022

• 45 286
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,момичета!
Знаете ли дали има пакети за проследяване на бременност в МБАЛ,,Св.София"на бул.България? А трудно става свързването с болницата.
Blush

Аз се следя в СВ София при д-р Башлиева.Всичко ми е покрито от ЗК, ходя всяка седмица на ехограф и измервания,бащата също влиза в кабинета.Освен снимките имам и видеа на сърчицето за бабите и дядовците. За пакети все още не сме говорили.Обясниха ми че част от пренатеста ще се покрие по ЗК, а разликата ще ми я покрият от допълнителното здравно.

# 466
Здравейте. Съвсем плахо се записвам в темата. В 8гс съм. Беше двуплодна бременност, но днес се установи, че единият сак е деформиран и ембрионът не се развива. Страх ме е дали с другия всичко ще е наред. Засега така изглежда, отговаря си на възрастта. Аз съм с тромбофилия, следя си много неща и постоянно треперя дали всичко е в норма.
Записах се за БХС вече за началото на април. Тъй като съм малко особен случай, мисля да ходя при двама АГ, един по каса и др. Чучумишев на частно. Все още не го познавам, но чух хубави неща.
Това е от мен засега, извинявам се за излиянието с моите проблеми, но тук ми олеква като пиша. Пожелавам всички да са живи и здрави, вече ставам редовен член на темичката Flowers Four Leaf Clover

Въобще не се притеснявай нали групата е за това да се Успокояваме една друга взаимно. Всичко ще бъде наред стискам палци

# 467
# 468
Честит празник на всички 🌷🌷🌷
Аз като имах кървене  заради тромбофилията ми спряха само натаспин, но ми оставиха инжекциите, защото прогестерона, който ползват за задържане сгъстява кръвта. Но все пак докторите преценяват, ако нещо се притесняваш питай ги. Аз моята АГ я питах директно колко сгъстява, опасно ли е, и че искам все пак нещо от терапията ми да остане.

# 469
Тромбофилията ми за тях не е тежка, с PAI 4g/4g съм. Доста лекари са склонни да го пренебрегнат и не прилагат терапии. Но нали знаеш какво е вътрешното шесто чувство.

П.С. Извинявам се за спама на останалите, които не ги засяга! Ще де постарая да не коментирам странични индивидуални неща.

# 470
И аз съм хомозигот ПАИ плюс още 4 фактора. Водим спор с АГ дали да съм на терапия, но съм. Знам какво им е мнението, за жалост чакат да възникне проблем и тогава да включат НМХ. Има ли други момичета от темата с тромбофилия?
Ти от кой град си и при кой лекар се следиш?
Аз да допълня, че ми е втора бременност и ако някой има нужда от информацията, помня доста неща за изследвания и тн от миналия път. Плюс че съм обиколила много АГ в София заради проблема ми и имам впечатления.

# 471
Момичета, аз съм в болница на системи. Прокървих и имах странни болки. На ехограф се установи хематом. Ембриончетата са добре. Това, което ме притесни, беше че на единия ембрион не чух сърдечния пулс, виждаше се пулсацията, но не се чуваше. А преди една седмица го чух ясно! Надявам се да е от разлика в апаратите, този на моята АГ е много хубав. Увериха ме, че с тях всичко е наред. Единия малко изостава, но било нормално за близнаците. Стискайте ми палци кървенето да не се повтори! 🙏

Едит: 7+3 г.с.

Стискаме и на кракатаааа!!!!!!!!!!

# 472
И аз съм хомозигот ПАИ плюс още 4 фактора. Водим спор с АГ дали да съм на терапия, но съм. Знам какво им е мнението, за жалост чакат да възникне проблем и тогава да включат НМХ. Има ли други момичета от темата с тромбофилия?
Аз да допълня, че ми е втора бременност и ако някой има нужда от информацията, помня доста неща за изследвания и тн от миналия път. Плюс че съм обиколила много АГ в София заради проблема ми и имам впечатления.
От Пловдив съм и освен с моята АГ, с друг не е коментирано. Отворена съм за предложения за специалисти и от други градове, които биха погледнали изследването ми. Може да ми пишеш на ЛС, ако имаш такива. Благодаря!

# 473
И аз съм с тромбофилия, хетерозигот на Лайден. Не знам дали това се води по-сериозно от другите, но д-р Калчев, който ми пусна изследванията, ми каза в момента, в който забременея почвам терапия с Фраксипарин до раждането.
Също и аз търся мнения за д-р Чучумишев, тъй като Калчев ме насочи да се следя при него, а Чучумишев знам, че го търсят точно за рискови бременности с тромбофилия. Аз ще го видя за първи път на 21-ви март, когато ми е часът за БХС.

# 474
Честит празник момичета! Flowers Hibiscus Как сте? В средата на 9 г. с съм и от тази сутрин имам болки в кръста, които са постоянни и се засилват при ходене. Единствено при лежане няма проблем. Някоя от вас има ли болки в кръста?

# 475
За Чучумишев не съм чела лоши мнения. При него съм на 18 март. С миналата бременност обиколих много болници и доктори, сега смятам ако го харесам да остана при него, плюс АГ по касата...

# 476
Честит❤ И аз имам , но лекички, за сметка на това главата ме боли зверски 🤷🏼♀ От какво е не знам ...
Честит празник момичета! Flowers Hibiscus Как сте? В средата на 9 г. с съм и от тази сутрин имам болки в кръста, които са постоянни и се засилват при ходене. Единствено при лежане няма проблем. Някоя от вас има ли болки в кръста?

# 477
  • София
Аз си проследих предишната бременност при д-р Чучумишев, както и родих и при него. Сега мисля отново да съм при него, тъй като останах много доволна Relaxed

# 478
А той къде изражда?
Лошото е, че откакто е при Калчев взима 130-150лв, което ми е много за един преглед.... Ама какво да се прави, ще даваме..

# 479
Здравейте ,
и аз се включвам към отбора ❤
Това ми е трета бременност (имам 2 мисед аборта ми алата година ) вчера бях на преглед и съм в 8г.с. имаме и пулс и като цяло лекарят каза , че всичко върви добре за сега . С хашимото и тромбофилия съм (за пръв път вече имам и терапия ) това , което леко ме притеснява е , че от вчера ми е просто леко лошо (сравнение с предните седмици , които не знам как бях жива , гадеше ми се 24/7 ) четох , че при някой с влизането в 3м. им отшумява , при някой в края , а някой са така през цялото време . Как се справяте с тези гадни съмнения и натрапчиви мисли , че нещо не е наред

Общи условия

Активация на акаунт