Октомврийски бебета 2022

• 45 254
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета аз от два дни съм болни ниско долу и кръста, почти по цял ден лежа и не ми се прави нищо, преди излизах на разходка да на пазарувам да на готвя, но тук напоследък дъщеря ми като се върне от училище пращам нея иначе муза за готвене имам и даже ми е доста добре, разтоварват се много.
Незнам колко трябва да ме боли така особено вечер и сутрин, пия два пъти но шпа и болката намалява за известно време в 10г.с. съм, опитах се да се свържа с АГ и за едни резултати, но уви от петък не мога да се свържа, че се питам дали да не сменям АГ защото така се притеснявам!
Хубав ден на всички!

# 496
Малък ъпдейт от мен: чуват се ясно и двата пулса ❤ Вчера ме е прегледала някаква специализантката и само дето ми взе страха. Хематомът е почти изцяло разорбиран.
Относно домакинството - всичко тежко е на мъжа ми, като почистване на пода, смяна на бельото на спалнята и т.н. Аз само подреждам и готвя. Когато ми се гади, и това не правя

Супер!

# 497
До всички притеснени мами- вашите слънца ще бъдат и са добре, очаква ви пухкав финал, сигурна съм🙂
Напоследък само чета и не съм се включвала.
Бях на втори преглед вчера, в 10та седмица, сърчицето си бие и това човече не спря да лудува вътре, дори му видах маалките ръчички. 3см човече.. Красота. (апаратът този път беше хубав).
Продължава да ми се спи и гади, особенп във втората част на деня. Моето дете не харесва да си полягвам, но често имам помощ от свекървата, таткото, лелята, та се справям😁 е, понякога ядат сандвичи, аз съм на ябълки и айрян, но и това ще мине. Не се чувствайте гузни. Ако сте първескини, изпратете мъжете си на по бира с приятел, който има деца. Ще му обяснят какво ги чака (хормонално и не толкова). 😁
Целувки и успехи. И бъдете малко по-активни в групата във фейсбук, че там влизам по-често. 😁

# 498
Мацки,кога си взехте болничен?... При мен са повръщания и ниско кръвно.

# 499
Мацки,кога си взехте болничен?... При мен са повръщания и ниско кръвно.
Аз в момента съм в болнични. Честно казано ми беше по-лошо преди 2 седмици, но сега започнах реално да повръщам и се чувствам адски изморена. В зависимост как съм, ще се върна още в петък на работа.

# 500
Вчера и аз бях на преглед, по последен МЦ бях в 9 г.с, по ехограф бебето е 8+3г.с., цикъла ми е по дълъг.
Чухме и сърчицето много ясно и отчетливо.
Надявам се всичко да е наред до финала и всички да се радваме на сладки, пухкави бебета.
❤️
Ето и снимка ❤️

# 501
Мами да ви питам как се справяте ако ви се яде някоя забранена храна много! Говоря за суши и такива неща, които не е ок да се хапват през 9те месеца. Аз много обичам суши и пушена сьомга и преди всяка седмица хапвах, но сега от два месеца го спрях. И от няколко дни много ми се ядеше суши, не се търпеше и днес си взех 8 хапки със сьомга. Знам, че има риск от паразити и такива, защото е сурово, но просто не можах. Едно изядох и веднага се успокоих. При вас как е със забранените храни и дали наистина е толкова опасно? Тук влизат и любимото ми тирамису, и домашни наденици и пастърма, всичко със сурови яйца и т.н.?

# 502
За сушито си взимам с авокадо, успява да ми начеше крастата. Но като цяло апетитът ми рязко спадна и основно ми се яде таратор или филия хляб, намазана с нещо. Успех!

# 503
И аз нямам апетит, но от забранените май само листни салати ми се дояждат, даже нз дали толкова строго да се съобразявам, хем полезно хем листериоза

# 504
Мами да ви питам как се справяте ако ви се яде някоя забранена храна много! Говоря за суши и такива неща, които не е ок да се хапват през 9те месеца. Аз много обичам суши и пушена сьомга и преди всяка седмица хапвах, но сега от два месеца го спрях. И от няколко дни много ми се ядеше суши, не се търпеше и днес си взех 8 хапки със сьомга. Знам, че има риск от паразити и такива, защото е сурово, но просто не можах. Едно изядох и веднага се успокоих. При вас как е със забранените храни и дали наистина е толкова опасно? Тук влизат и любимото ми тирамису, и домашни наденици и пастърма, всичко със сурови яйца и т.н.?

Всеки божи ден ми се яде суши! Луканка,наденица и да ти кажа едвам се удържам. Ама понеже имам и Инсулинова резистентост та вече и тая диета ми идва в повече.. Стискаме зъби...

# 505
Нямах представа за листните салати! Благодаря!

# 506
Моята АГ ми каза да избягвам само суши, пастърма, суджук, като цяло месо и рибни дарове който не са термично обработени. Относно наденица или шпеков салам например няма проблем, защото те са варени. За зелените салати според мен няма проблем стига да са много добре измити, аз хапвам маруля, но мия старателно всяко листенце едно по едно.

Vasileva1993 Може да си запечеш сандвич с луканка например на парти Грила или във фурната.

# 507
  • Варна
Салати и аз ям всеки ден и си ги мия старателно.
Суши отдавна има побългарено с пилешко месо, което хич не е лошо или както някой спомена - без месо. Има едно с манго - много ми е любимо. Heart Eyes
Моя единствен guilty pleasure, който вече не си позволявам да ям, е сурово тесто или смес за сладкиши. Joy Ей много обичам ..

# 508
И аз не знаех за салатите (само за кълнове бях чула, че не може) и си ям, но пък винаги съм ги мила добре. Също си мислех, че ще имам голям проблем със спирането на виното, което преди си пиех задължително по чаша всяка вечер...еми не, откакто почна да ми се гади, въобще не ми е до него.
Друга забрана, която чух от зъболекарката ми (която ми проследи цялата борба със забременяването година и половина), беше никаква готвена храна отвън, защото според нея хигиената в България е много ниска. Е, честно казано, това вече ми се стори прекалено и не го спазвам, просто гледам да сядам (или поръчвам) от местата, където и преди съм посещавала и знам, че са ок.

# 509
Момичета, някоя от вас има ли допълнително здравно осигуряване? От фирмата, в която работя, имаме към Булстрад, но нямам идея какво и дали изобщо покрива нещо през бременността, а нещо и с приложението им не мога да се разбера, за да видя какво покрива. Понеже още не съм се решила да им кажа, та няма как и да питам за сега. Ще съм благодарна, ако някоя от вас има опит и го сподели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт