Октомврийски бебета 2022

• 47 868
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте и от мен! Записвам се в групата ви с термин 24.10... малко ми е сюреалистично още всичко, а разбрахме преди седмица точно. Имам чувството, че има толкова много информация по темата... в момента съм на етап избиране на АГ, тъй като не съм много доволна от жената, при която ходих. Доста е лаконична и начумерена, а и четох доста противоречиви ревюта за нея.

Момичета, вие как избирате кой да ви проследява бременноста и следвателно и изражда? Ще се побъркам от толкова много форуми по темата! Става дума за София Simple Smile

# 301
  • София
Ооо това с проследяването е трудничко. Аз смених двама аг-та с първото бебе . Сега съм си записала час в Майчин дом при Диков, а ако не ми хареса като човек ще го сменях и така.. Иначе за екип никога няма да си платя .Като знам какво е отношението и при платени и при неплатени .

# 302
Здравейте и от мен. Записвам се с положителен тест и предполагаем термин 21.10, който обаче чакам да ми потвърди лекар другата седмица. На преглед не съм ходила още, защото сме карантинирани цялото семейство. Имам три деца и това бебе е една прекрасна изненада 😘
Пожелавам на всички много положителни емоции в тази темичка и здрави и чудесни бебчета наесен 😘

# 303
Здравейте, моля за съвет!
Днес получих кафеникаво течение и болки ниско в кръста, но не знам как да постъпя. На 23.02.22 бях на преглед и всичко беше нормално, чухме и сърчице. Първа бременност ми е и съм доста притеснена.

# 304
Днес получих кафеникаво течение и болки ниско в кръста, но не знам как да постъпя. На 23.02.22 бях на преглед и всичко беше нормално, чухме и сърчице. Първа бременност ми е и съм доста притеснена.

Здравей, аз прокървих на 23ти, отидох на лекар и ми изписа Утрогестан. Днес пак прокървих и отидох на лекар, каза че всичко е наред и
да лежа повече. Съветвам те да се обадиш на твоя лекар и да видиш какво ще ти каже. Успех!

# 305
  • София
Попринцип кафеникавото течение със спазми трябва да се проследи от лекар задължително. Имала съм зацапване дължащо се от прикрепянето на бебето. Може да е всичко звънни на аг-то да го информираш

# 306
А при всяка смяна трябва ли да се ходи при личния? Доколкото разбирам се издава направление за проследяване на бременност и д-вата покрива някаква част от разходите. Четох и че са включени само 2 ехографа за 9-те месеца, но някои лекари ги правили на своя воля всеки месец. Абе като цяло... доста объркващо!

Лекарката, при която бях днес ми каза да не си взимам пакет от частната клиника (Асцендент) и вместо това да си плащам всеки път - май излизало по-евтино за мен, но кой знае.

Ооо това с проследяването е трудничко. Аз смених двама аг-та с първото бебе . Сега съм си записала час в Майчин дом при Диков, а ако не ми хареса като човек ще го сменях и така.. Иначе за екип никога няма да си платя .Като знам какво е отношението и при платени и при неплатени .

# 307
  • София
black_mamba Слънчо за смяна на аг съм ходила при личния . И да попринцип покрива 2 ехографа, но старата ми генеколожка не ми е взела лев. То си е до човека дали,дали

# 308
Itsmeee, свържи се с лекаря си, за да те види дали има отлепване на околоплодния сак или зацапването е причинено от друго. Дотогава взимай три пъти по две ношпа и почивай. Опитай се да бъдеш максимално спокойна. Огромната част от бременностите с прокървявания през ранна бременност завършват с раждане на здрави бебета. Казвам ти го като човек, който е изчел доста по въпроса (през втората ми бременност седмици наред кървях с ясна червена менструална кръв, а бебето, което ми причиняваше тези тревоги, вече е на 12)

# 309
Подкрепям написаното от момичетата по-горе, при първата ми бременност от 45тия ден се появи кафеникаво зацапване ... ту го имаше, ту го нямаше. Свържи се с АГ възможно най-бързо, лежи и почивай, пий но шпа 3×2, най-вероятно ще ти предпишат и прогестеронов препарат - при мен беше дуфастон. Не се паникьосвай, много нормални и здрави бременности протичат така.

# 310
Its.meee , аз също получих кафеникаво зацапване преди няколко дни и гинеколожката ме пита да ли съм правила секс, обясни, че може да се получи от това, тъй като шийката вече е много чувствителна и реагира на дразнения, също ако си вдигала тежко. Също каза, че може прогестеронът да е паднал и в този случай обикновено се изписва утрогестан. В моя случай за мое успокоение си пуснах изследвания и беше наред, та препоръча да следя да не се засилва кървенето и да почивам повече. И аз също съм с първа бременност и видна паникьорка Cold Sweat Ill

# 311
  • София
Момичета като заговорихме за секс вие как сте на тази тема? Преди години имах една приятелка дето държа на сухо мъжа си 9 месеца 😆 Дори ме съветваше като забременях да не си помислям за такова нещо. Сега ми е смешно,но дали има още такива жени дето са с такова мислене ?

# 312
Да бе…освен ако няма медицинска нужда от такова въздържание, не виждам колко трябва да е изтрещяла тази жена…Бива бушуващи хормони, ама мозъка й явно се изпънал до гладко.

Няма шанс, близостта е супер важна и за мен и за мъжа ми, въпреки че винаги би разбрал, ако нещо не съм в кондиция покрай бременността, но предвид колко трудно някои хора се напасват отново един към друг след раждане, не си представям със собствена “умна” глава да начертаеш такава граница още 9 месеца по-рано. 100% изневери или раздяла. Заедно ли са още?

# 313
Аз всеки ден доста повръщам и желанието за секс еее.... нулево😁 но почувствам ли се  една идея по-добре със сигурност ще си го правим. И месец да го държиш на сухо е голяма мъка особено ако няма медицинска причина,  а 9 месеца.... пиши го избягал🤣

# 314
Не си представям 9 месеца да нямаме близост с мъжа ми. Със сигурност ще има моменти в които няма да ми е до това, но не и 9 месеца.. Grinning

По темата за болничния. Аз от няколко дни съм пред голяма дилема кога да изляза в болничен. Работата ми е свързана с стоене на крак, 10-12 часови смени. Не знам това дали е много подходяща работа за бременна. Последните дни взех да получавам отоци в краката, в понеделник ще пусна един албумин и ще го мисля.. Confused

Общи условия

Активация на акаунт