Октомврийски бебета 2022

• 45 235
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Ъпдейт от мен: Прегледа мина, имаме сърдечна дейност и най-после след положителният тест се чувствам спокойна. В 7+4 г.с съм, като се движи една седмица назад, но АГ ме успокои че е нормално, заради късната О. Единственото което ме учуди беше, че не ми пусна изследвания, освен цитонамазка заради бяло течение през последните 2 седмици. Тези дни смятам да ида и на частно, хем да чуя второ мнение, хем да ме видят с  по-хубава апаратура Blush

# 511
Момичета, някоя от вас има ли допълнително здравно осигуряване? От фирмата, в която работя, имаме към Булстрад, но нямам идея какво и дали изобщо покрива нещо през бременността, а нещо и с приложението им не мога да се разбера, за да видя какво покрива. Понеже още не съм се решила да им кажа, та няма как и да питам за сега. Ще съм благодарна, ако някоя от вас има опит и го сподели Simple Smile

Понеже работя в болница с фондове, те съветвам да се свържеш с фонд Булстрад и те ще ти кажат до какъв брой прегледи и до каква сума ти покриват от изследвания. Всяка фирма има определен договор с ДЗОФ и определени суми , които се покриват от тях. Simple Smile

# 512
  • София
Скъпи момичета,ако имате достатъчно време и доходи винаги като вариант е по-добре да отидете на частно с добра апаратура. Защото при предишната ми бременност ако не бях толкова притеснена и сдухана щях да родя дъщеря си нормално,а не с амниотична инфекция и след това с престой 10 дена в МД+ тревоги за бебче и гризене на нокти. Не искам да ви товаря в детайли какво,защо и как се е случило,но ако имате достатъчно време по-добре го направете.

# 513
  • София
Здравейте,момичета Purple Heart Записвам се и аз при вас официално , днес бях на преглед  ,7с4д ,чухме и сърчицето. Втора бременност ми е ,но засега се очертава по-тежка,тежи ми,бързо се изморявам,вероятно защото нося и често детето. Първата бременност ми беше супер лека и безпроблемна с малко изключения,дано и сега няма големи проблеми.  Ще се следя пак при същата докторка,много доволна останах преди,млада и супер внимателна ,писнало ми е от лекари уж големи специалисти с опит.

# 514
Момичета, някоя от вас има ли допълнително здравно осигуряване?

Аз съм към Булстрад. При мен поне не се покрива кой знае какво чак, но съм забелязала, че сумите не са еднакви за различните компании. Като влезете в Б-Асист, изберете Информация, после Покрития по Здравната застраховка. Там при мен има сума за наблюдение на бременност и падащо меню да покаже за какво може да се ползва сумата. Отделно имам и Раждане, отново със сума и отново с описание какво покрива.

# 515
blasphemy благодаря ти за информацията, явно при мен не е включено, защото изобщо не ми излизат опции за бременност или раждане.

# 516
Мами да ви питам как се справяте ако ви се яде някоя забранена храна много! Говоря за суши и такива неща, които не е ок да се хапват през 9те месеца. Аз много обичам суши и пушена сьомга и преди всяка седмица хапвах, но сега от два месеца го спрях. И от няколко дни много ми се ядеше суши, не се търпеше и днес си взех 8 хапки със сьомга. Знам, че има риск от паразити и такива, защото е сурово, но просто не можах. Едно изядох и веднага се успокоих. При вас как е със забранените храни и дали наистина е толкова опасно? Тук влизат и любимото ми тирамису, и домашни наденици и пастърма, всичко със сурови яйца и т.н.?

На мен също много ми се хапва суши, но ме съм яла. Хапва ми се и люто, много обичам.
Защо тирамисуту и наденицата са забранени? Хапвате ли шоколад?

# 517
Тирамисуто се прави със сурови яйца. Предполагам, че дамата говори за сушена наденица. Не преминават необходимата термична обработка, за да се убият бактериите, които водят до опасни инфекции.

# 518
Момичета имам лека болка в гърлото с лека кашлица!Температура нямам.не съм отпаднала,но тази кашлица взе да ме тревожи.съвети моля

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 11:59 от Stanimira 😊

# 519
Здравейте, днес бяхме на преглед и успяхме да видим пулс ❤️ Малкото човече ни изкара акъла, първоначално лекарката не успяваше да открие пулс, не знам колко време, сториха ми се като часове. Все пак го видя и ни го показа. Според приложението трябва да съм в 7+5г.с, но според нея е по-малко, изобщо не попитах на каква възраст отговаря, толкова много се бях притеснила заради пулса. Извика ме другата седмица пак, за да видим дали се развива правилно. Надявам се всичко да е наред, защото направо ще откача докато чакам до другата седмица

# 520
Момичета имам лека болка в гърлото с лека кашлица!Температура нямам.не съм отпаднала,но тази кашлица взе да ме тревожи.съвети моля
Откакто съм бременна, два пъти бях болна с нещо с гърло. Първият път с това, което описваш. Само че след 2 дена тръгнаха сополи на кила. Още не знаех, че съм бременна, но имах съмнения и не сйм пила лекарства. Само чайове и сироп, но не можах без капки за нос. Хремата беше ужасна. След това преди две седмици пак бях болна. Този път с малко по-забелязваща си болка в гърлото и с нещо залепнало за него. Смуках Тантум Верде и пих чайове. И двата пъти се оправих за 6-7 дина. Сироп взимам Мукосалван Натуралс Форте.

# 521
  • София
Тонзилотрен и хомеожен за смучене. За кашлицата е хубаво да идете да ви преслушат,че да не слезе инфекцията в долните дихателни пътища.

# 522
Здравейте,
Честито на всички който живот и здраве ще си гушкам бебчетата октомври. На мен по календар ми дава термин 04.10. На преглед съм чак на 15.02 и се надявам всичко да е наред! 😊😊😊
Момичета, а при вас болки ниски долу има ли, ще кажеш че яйчници ме болят, за гърдите ми е ясно, че са надути и болезнени!

Еха, и аз съм за 04. Октомври ❤

# 523
Здравейте, момичета. И аз съм в 6г.с и 3д. С термин за 31 октомври. Последната ми менструация беше на 24 януари. Беше планувано и след 2 дни закъснение си направих тест, който излезе положителен. На 24 февруари беше първият ми преглед видя се само сакчето и че не е извънматочна. Вечера бях пак на преглед и се видя, че е пораснало и не е кухо 13.3мм 6г.с.+2,но лекарката ми каза, че е рано за пулс, което ми е странно и да ида пак след 2 седмици.Мисля, че ме претупа защото бях последен час от 12.30,а влязох в 1ч., а трябваше да се сменят с друг лекар. Попринцип ходя на частно в Майчин Дом във Варна и техниката и условията са уж от най-добрите за града.

# 524
Здравейте, момичета. И аз съм в 6г.с и 3д. С термин за 31 октомври. Последната ми менструация беше на 24 януари. Беше планувано и след 2 дни закъснение си направих тест, който излезе положителен. На 24 февруари беше първият ми преглед видя се само сакчето и че не е извънматочна. Вечера бях пак на преглед и се видя, че е пораснало и не е кухо 13.3мм 6г.с.+2,но лекарката ми каза, че е рано за пулс, което ми е странно и да ида пак след 2 седмици.Мисля, че ме претупа защото бях последен час от 12.30,а влязох в 1ч., а трябваше да се сменят с друг лекар. Попринцип ходя на частно в Майчин Дом във Варна и техниката и условията са уж от най-добрите за града.
Аз не мисля , че те е претупала , но аз смятам че е по добре след толкова време. На сестра ми чак в 9 г с. Се чу и при двете бебета при различни лекари.

Общи условия

Активация на акаунт