Октомврийски бебета 2022

• 45 206
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Момичета , върви втора седмица откакто съм болничен. Даде ми го личния лекар , но отново имам в сила симптомите и е доста трудно да ходя на работа, отделно отново има ковид в офиса. 9.г.с
Знаете ли дали личната може да ми даде още една седмица , или някой изобщо ако знае как седят нещата с болнични?
Благодаря ви Simple Smile

# 616
Мисля, че 14 дни от личния и от там вече АГ трябва да ти даде.

# 617
И АГ и личната не могат да ти дадат повече от 14 дни болничен. Трябва да минеш през ЛКК. Обсъди с тях, коя да те изпрати?

# 618
Момичета , върви втора седмица откакто съм болничен. Даде ми го личния лекар , но отново имам в сила симптомите и е доста трудно да ходя на работа, отделно отново има ковид в офиса. 9.г.с
Знаете ли дали личната може да ми даде още една седмица , или някой изобщо ако знае как седят нещата с болнични?
Благодаря ви Simple Smile
И аз до колкото знам личната не може да даде повече от 14дни, но мисля ,че няма да имаш проблем с АГ-то да ти даде. Аз съм в болничен от 1ви март, а реално влязох в 9г.с на 3ти март. Вчера ми изтече първия болничен,който е 14дни и от днес вече пуска за по 30. 🙂

# 619
Machken ,стискам палци 🤞

# 620
  • София
Леле колко сте изписали Simple Smile
Относно течението- мисля, че е нормално, стига да не е примесено с кръв и много силна болка, както и сърбежи или неприятна миризма.
Мазилата за корем- първия път мазах един крем на Здраве мама, беше с консистенция на кокосово масло, но сега не го намирам. Иначе мажех и от наличните ми лосиони. Имам една незабележима стрия на пъпа, че много стърчеше накрая. Сега още не мажа, но ще купя нещо по-подхранващо скоро.
При мен следващият преглед ще е на 22-ри, тогава ще съм 8+1. Надявам се на добри новини и на сърдечна дейност.

Момичета, утре съм на дипломна защита, малко ми е притеснено, моля стиснете по някое палче. Hug
Стискам и на краката! 💋Ще я вземеш не се притеснявай вярваме в теб 💋 Пиши като я вземеш виртуално да ни почерпиш със сок хихихи

# 621
Здравейте, а как сте с чувството за глад? Постоянно се чувствам като освирепяла и ако не ям нещо веднага направо ми се вие свят. Никога досега не съм изпитвала такъв глад. На същия фон и ми се гади чат-пат без да повръщам. Едно такова много странно!

# 622
Здравейте и от мен и аз съм в 9 г.с какво да ви кажа от 7 февруари немога да ходя на работа направо ме изтръшка с всякъкви симптоми отлепен плоден сак още първата седмица  и т.н на 32 първа бременост термин 17.10.22  и от самото начало със в болнични поради виене на свят и почти мога да припадна първо ми издаде личната 4 дена не се оправих след това карантина изкарах след това продължи болничния с още 8 дена и ме изпрати на лкк обаче като ме видяха лкк решиха че съм направо за болница и от 7 бях в болница 3 дена и от 11 съм по лкк незнам не разбирам нищо от болнични дали ми стигат дали не но така ме изтръшка ня легло още първите дни че така си и карам до днес.

# 623
Здравейте, а как сте с чувството за глад? Постоянно се чувствам като освирепяла и ако не ям нещо веднага направо ми се вие свят. Никога досега не съм изпитвала такъв глад. На същия фон и ми се гади чат-пат без да повръщам. Едно такова много странно!

Същата съм и аз . Чак ми е някакво супер странно. Справям се до 20 часа , защото тогава спирам да ям , че имам чувството че ще кача до края 20 кила , и все пак не ми е много здравословно. През 2 часа ям.Залъгвам се с някой плод.

# 624

Същата съм и аз . Чак ми е някакво супер странно. Справям се до 20 часа , защото тогава спирам да ям , че имам чувството че ще кача до края 20 кила , и все пак не ми е много здравословно. През 2 часа ям.Залъгвам се с някой плод.

И аз съм така, на 2 часа, ако не ям и ми става лошо, 9г и съм плю 3 кила, направо не знам. Ям последно към 6 и заспивам между 9 и 10 като преди заспиване плодче. Ама като почна от 7,8 сутринта ядене и..... Аз мисля че е от витамините, които пия, вътре има В12. Мисля да се консултирам с друг лекар дали е задължително да ги пия и да си пия само фолиева отделно

# 625

И аз съм така, на 2 часа, ако не ям и ми става лошо, 9г и съм плю 3 кила, направо не знам. Ям последно към 6 и заспивам между 9 и 10 като преди заспиване плодче. Ама като почна от 7,8 сутринта ядене и..... Аз мисля че е от витамините, които пия, вътре има В12. Мисля да се консултирам с друг лекар дали е задължително да ги пия и да си пия само фолиева отделно

Изобщо не пия витамини , само фолиева киселина. Лично за мен ако някой има отпреди да забременее проблеми с витамините да си ги продължава, ама аз честно казано не виждам смисъла. Така или иначе бебето си взима необходимото от майката.

# 626
На мен ми изписаха Утрогестан 2х2, но е почти 9 сантиметра.
Надявам се и при мен да изчезне с времето или поне значително да намалее.

На мен ми бе открита киста 12 см в диаметър през 6с+ 3д , в момента съм в 11 седмица и няколко дена и кистата се сви до заветните 1,1 см в деаметър, лекарката каза че до средата на 3 месец ще изчезне напълно. Не съм приемала абсолютно нищо освен фолиева киселина когато се сетя. За сметка на това пък съм с цистит от 3 дена, пия си червена боровинка и има значително подобрение.Нямам сериозно възпаление и ми казаха, че няма смисъл от антибиотик. Имах запек близо 3 седмици и си разтварях фибри сутрин с кафето.Всичко се нормализира за максимум седмица.Относно болките ниско долу ми казаха че е напълно нормално особено когато лежа по корем, няма нужда от притеснение. Храни не са ми забранявани като суши, домашни сушени мезета и т.н. Също така вече имам зелена светлина за тренировки и фитнес. Като единственото което ми забраниха е- да добавям тежести на лоста за клекове, а да си правя упражненията със тежестта на лоста.

# 627
Здравейте, момичета. Много сте напреднали и колко отдавна знаете за бременността. Прегледи сте минали, сърчице сте чули. Радвам се. При мен нещата стоят по друг начин. Последния МЦ ми беше на 6 януари. Цял февруари правих тестове, кой от кой по-отрицателен. Викам на мъжа ми няма бебе, мц е полудял и той съгласен, де да иде. В края на февруари започнаха даме болят гърдите и кръста, но това са ми и пмс и продължих да чакам. Купих си и нов пакет превръзки. Обаче 10-ина дена болки, а мц още няма и така до 6 март, Сирни Заговезни, когато направих последния тест, който имах вкъщи и беше положителен. На следващия ден направих още един, скъп, който показва седмиците, изписа бременна в 5+ седмица. Не живея в България и досега минах само една среща с акушерка. Задаваха ми въпроси два часа, взе ми кръв и урина. Днес имах час за български гинеколог, но ми отмениха часа, защото лекарят се разболял от ковид. За утре нищо няма да казвам, че... Изписаха ми фолиева киселина 5 мг и витамин Д. Очакван термин около 13 октомври. Това ми е 3 бременност, на 29 г съм и имам дъщеря на 8. Бременността и раждането бяха в България.

# 628
Ifchetu, явно ще раждаме и двете на 2/10/22.

Аз искам да ви попитам как реагирате на хорските изцепки.Попринцип не съм от хората на които им пука и не изпускам момента да тегля майната на някой, но напоследък явно хормоните се казват думата. Имам доста бременни мацки около мен и всяка се бие в гърдите че е по-мъж и от нейния собствен.

Взех си болничен 30 дена от докторката, правим основен ремонт вътре  на къщата. Отделно и двора е разкопан почти целия и по цял ден се занимавам с майстори, материали и т.н. Честно казано не мисля да спирам с болничните, работя хоум офис, но някак си не ми се занимава с индийци точно сега. На фона на ежедневните проблеми с майсторите предпочитам да си почивам когато мога. Отнесох адски много забележки от близки и приятели че съм в болничен и че нормалните жени работили до 8 месец и били железни а аз се лигавя.

Отделно имах спор със свекърва ми, която е “уникална”. Една истинска жена трябвала да роди естествено иначе не била жена, помъчих се да и обясня че има термин като спешно секцио, но животното не отлепя.  Отказах се да споря с нея, синът и също се опита да и обясни, но тя не спира д ме обижда.Само да допълня че тя винаги се е отнасяла ужасно с мен и абсолютно винаги ме е псувала до 9 коляно. Като разбра че съм бременна реши че е добра идея да ме замеря с чаши и чинии и да си купи котка- аз съм алергична.

Когато ми кажат нещо на момента отговарям и гледам да не се дразня, но вечер като си легна започвам да премислям отново и отново, дори 2 пъти се стигна до сълзи.

Просто главата ми не го побира как може да има толкова изтрещяли хора.Дори мислех да ида на психолог за съвет как да процедирам с най близките хора, защото не искам да лишавам детето от контакти с тях, но в същото време това е доста излишна драма.

# 629
Ifchetu, явно ще раждаме и двете на 2/10/22.

Аз искам да ви попитам как реагирате на хорските изцепки.Попринцип не съм от хората на които им пука и не изпускам момента да тегля майната на някой, но напоследък явно хормоните се казват думата. Имам доста бременни мацки около мен и всяка се бие в гърдите че е по-мъж и от нейния собствен.

Взех си болничен 30 дена от докторката, правим основен ремонт вътре  на къщата. Отделно и двора е разкопан почти целия и по цял ден се занимавам с майстори, материали и т.н. Честно казано не мисля да спирам с болничните, работя хоум офис, но някак си не ми се занимава с индийци точно сега. На фона на ежедневните проблеми с майсторите предпочитам да си почивам когато мога. Отнесох адски много забележки от близки и приятели че съм в болничен и че нормалните жени работили до 8 месец и били железни а аз се лигавя.

Отделно имах спор със свекърва ми, която е “уникална”. Една истинска жена трябвала да роди естествено иначе не била жена, помъчих се да и обясня че има термин като спешно секцио, но животното не отлепя.  Отказах се да споря с нея, синът и също се опита да и обясни, но тя не спира д ме обижда.Само да допълня че тя винаги се е отнасяла ужасно с мен и абсолютно винаги ме е псувала до 9 коляно. Като разбра че съм бременна реши че е добра идея да ме замеря с чаши и чинии и да си купи котка- аз съм алергична.

Когато ми кажат нещо на момента отговарям и гледам да не се дразня, но вечер като си легна започвам да премислям отново и отново, дори 2 пъти се стигна до сълзи.

Просто главата ми не го побира как може да има толкова изтрещяли хора.Дори мислех да ида на психолог за съвет как да процедирам с най близките хора, защото не искам да лишавам детето от контакти с тях, но в същото време това е доста излишна драма.

При положение , че съм работила в спешно отделение до скоро и са ме кълнали да умра от ковид и от рак , просто им казвам, че не ги слушам аз , а Някой който гледа и слуша Simple Smile Свекито не те харесва , в крайна сметка ти си прави квото искаш. Живуркай си и кажи че те дразни. Олеква. Даже всеки ден и го казвай.

Общи условия

Активация на акаунт