Отговори
# 90
Дано никоя от дъщерите ми не е толкова глупава, че да се конкурира баш със свекърва си.
То не се очаква и от майките да се конкурират баш със снахите, но СО (и животът) показва друго Simple Smile
В тази тема, с тези разговори по инициатива на младежа с мама два пъти дневно и самопокана от мама, която иначе само пишела във вайбър - честно казано, малко ми е странно. Обикновено младите са по писаниците, възрастните са по звъненето. Да не се окаже, че мама не се е самопоканила, а е била поканена?

# 91
  • София
Скрит текст:
Ако проекто-зет или проекто-снаха започне така да държи сметка и да мрънка колко често си говорим с децата, хич няма да продължи дълго романтичната история.
Борднатото не е ли решиение на децата ти? Или смяташ, че щом ти им наредиш да се разделят с половинаката, те следва да козируват и слушат мама?

Няма как трети човек, напълно чужд все още при това, да си мисли, че може да контролира комуникацията между родители и деца. Да си гледа своите родители и да си контролира там.
Абсолютно съм съгласна. В този случай е редно детето да прецени колко време да отделя на родителите си и колко на половинката, без да се влияе от натиск нито от половинката, нито от родител. Ако обаче родителят се настриса постоянно и задушава "детето", тропа с крече кой да е обкръжението му и заема значително време от свободното му време, т.е. не го пуска от полата си - тогава вече за мен е проблем.

# 92
  • София
Да не се окаже, че авторката го е предложила, че да трупа актив People Angel

# 93
Страшен автогол би било.

# 94
  • София
Ние тук си говорим така, все едно авторката е на 18, а не жена на 30 години! Достатъчно зряла е, за да се оправи с един мъж и да му каже каквото има да му казва.

Малко ми е странно по два пъти на ден всеки ден да се чува мъж с майка си, но те си знаят какво се случва в семейството. Ако на моите взема така да им звъня, сигурно ще им стане досадно, както и на мен би ми било досадно, ако на мен ми бяха звъняли родителите. Големи, самостоятелни хора.

# 95
  • Майничка
ММ също се чуваше с родителите си всеки ден (живеем на 300 метра), както и брат му, който е в друг град.  Сега, когато майка му е сама, звъни по 2 пъти или едно виждане + едно чуване.
Не го приемам като нещо ненормално, говорят си общи приказки, просто контролно чуване.

# 96
  • София
Задължително всеки ден се чуваме с големите ни дъщери. Виждаме се само за големите празници вече. Делят ни около 1500 километра. Намирам го за напълно нормално. Половинките им също.

# 97
Афродита, права си, аз се откачих от казуса за телефонните разговори и се съсредоточих върху тая работа с почивката. Много е възможно да знае.

Аз имам някакъв опит с майки с близка връзка със синовете си, и понеже съм била много критична в миналото, се опитвам да го избягвам вече. Може би съм имала късмет, но моите бивши проекто-свекърви въпреки такива неуместни предложения от време на време (и съответен категоричен отказ), са били много свестни жени и определено не са ме плюли и не са се опитвали да ни разделят. Даже досега винаги във всякакви неразбории, за които синовете им са им разказвали - кой повече, кой малко - безрезервно са били на моя страна, както съм научавала с голямо учудване в последствие.

# 98
  • София
Ако някой вместо да общува с мен или да свърши нещо вкъщи, предпочита да общува с майка си, всяка вечер по дефолт, при положение, че са си приказвали няколко часа по - рано и няма конкретно нещо налагащо обсъждане на момента, наистина няма да продължи дълго романтичната история, а ако пък на всяка почивка, маман ще е с нам - съвсем. При двама работещи по цял ден, ако единия сяда всяка вечер да си лафка с маминка, докато другия "опъва сам каиша" с всички битовизни никак няма да е ок. Разбирам хората, които почиват и с родители, но това едва лие започнало от първата им почивка като двойка и едва ли е единствената им почивка за годината. Тук обаче се започва с натискането още от преди младите да се опознали.
BadKarma - няма как да не знае при такова звънене всеки ден. Даже от преди да са тръгнали ще знае и после нали като звънне той ще каже, че са еди си къде. Ако се чуваха 1-2 пъти в месеца - може да не знае, но при 2пъти на ден - няма как да не знае. И да се натиска да ходи с тях - извратено и задушаващо е.

# 99
20-тина минути на вечер, през които девойката мъкне непосилния хомот на битовизмите... Разсмя ме Wink

# 100
или просто "мъжа" знае, че ако мама и тати дофтасат на екскурзията ще покрият всичките им разходи и си мисли - с един куршум два, заека..хем с нашите ще се видя и ще са доволни, хем приятелката ще рахатяса, че съм я завел на екскурзия... Grin

# 101
  • София
20-тина минути на вечер, през които девойката мъкне непосилния хомот на битовизмите... Разсмя ме Wink
При положение, че сина вече имал своите 20-30 мин. с мама на обяд, първо не виждам обективна причина да се обяснява и вечер. Второ - 20-30 мин. вечер е времето за което се чисти или готви (без печенето, ама то не се брои в случая като време, по очевидна причина) или и двете. Ако ти си ок след работа да се рахождаш с прахосмукачка, моп, да метнеш нещо за вечеря и да оправиш пералня и миялна, а мъжа ти в това време да си гука с маминка и това всяка вечер - твоя си работа. За мен не би било ок.

# 102
Да, то и цъкането тук отнема време.

# 103
  • Пловдив
Аз съм много близка с майка си, мъжът ми също с неговата. Аз говоря с моята поне два пъти на ден, той може и 3, по за 5-10 минути.
Нямам против и честно казано бих се обидила ако някой ми слага хронометър на разговорите с жената, която ме е родила, изгледала и правила всичко за мен. Съответно дори не ми е хрумнало да правя забележки на мъжа ми, че говори редовно с родителското тяло по телефона.

# 104
Аз мога да говоря с някого и да си цъкам тук, и да играя игричка, и да правя палачинки. Но би ме затруднило едновременно да говоря с мама по телефона и с милото наживо.

Общи условия

Активация на акаунт