ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 6

• 40 797
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Доообриии, развали ми деня!!!

# 106
  • София
При нас втория срок отпада ИИ, по музика първия срок нямаха оценки, вторият вече - ще имат!- учителят е мъж и е известен в ЕГ Пловдив. Много е готин. Пее им, свири ... ама такива яки песни. Пуска им филма "Коса". Наборът е доволен.

Има една невероятно добра постановка на "Коса" в Пловдив - в смисъл на пловдивската опера. На Врячо толкова му хареса, че категорично отказа да гледа филма после - нямало как да е толкова хубав, колкото представлението... Гледайте я при случай, наистина супер са я направили!

storm76, да се оправя майка ти и да оставите всичкото това зад гърба си...

Добри, това би трябвало да е подсъдно... Като го кефи да си снима транссексуални - извънсексуални да снима, ако иска, но да си измисли свои сцени. Отвратително и пошло е да ползва изкуството, при това на мъртъв човек, който не може да се защити, за да прикрие липсата на собствено вдъхновение!

ПП
Всъщност Е подсъдно.
Не са изминали 90 години от смъртта му, у нас толкова се пазят авторските права... а това си е чиста проба плагиатство. Но само засегнатите страни (в случая - наследниците му) могат да повдигнат, евентуално, въпроса в съда...
Лично аз бих дала пари за тази кауза - съденето на този псевдо... нещо си, де.
Ако отворят сметка сигурно по-бързо ще наберат нужните средства от отпускането им за създаването на това псевдоизкуство преди това.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 10:02 от katiABV

# 107
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нямам против тоя "артист" да се изявява както си иска. имам много против аз да му плащам за това.

не помня България да е плащала на Христо Явашев в по-нови времена, нито на Майстора - в по-стари.
комисия била обсъждала художествените послания и избрала проекта.
аман от @@@лизци!

# 108
  • В светлината на слънцето
storm, дано всичко лошо е минало и повече болници да не виждате отблизо! Heart

За този скандал с картините на Майстора четох вчера и съм бясна. Първо - заради гаврата, второ - заради парите НИ, които се раздават за ей такива велики неща.Rage

# 109
  • София
нямам против тоя "артист" да се изявява както си иска. имам много против аз да му плащам за това.

не помня България да е плащала на Христо Явашев в по-нови времена, нито на Майстора - в по-стари.
комисия била обсъждала художествените послания и избрала проекта.
аман от @@@лизци!

Аз пък имам много против да се ползват чужди произведения (от какъвто и да е вид) за собствена изява.
Да си артистицира собствените идеи, за собствена сметка и да ги продава после както иска или както / ако може - така е правил и Майстора...

# 110
  • София
Пред ден се възмущавах, че парште отделени за култура в бюджет 2022 са скандално малко..  сега вече знам, че и тези са много ...

# 111
  • България, София
И на мен тази т.нар. изява никак не ми харесва.
Нито като замисъл, нито това, че се финансира със средства, за набирането на които всеки от нас участва.
Ако си финансира сам замисълът, творецът, пак няма да прави идеята по - приемлива, но поне няма да дразни толкова.

Наборката втория срок вместо ИИ ще има музика. Но си й остава един час седмично "Цветознание и комбинаторика". От следващата година по профилиращите предмети ще има повече часове.
Донякъде ми е мъчно, че рисуването й отпада втория срок, но учителят по музика е много готин. Вярвам, че ще го хареса.

Сторм, дано всичко е вече зад гърба ви. Кураж и бързо възстановяване на майка ти.
Втори път изкарах вируса и слава Богу леко, но не всеки има такъв късмет. Не трябва да се подценява ситуацията в нито един момент.

# 112
Божичко...потрес пълен.
Disappointed

# 113
При щерката може би защото са на блокове,ще имат и музика, и ИИ, само че през седмица. Един предмет едната, другия - другата. Но те така редуват и ИТ и философия.
Чува ли се нещо как ще са от понеделник?
За София област пак на ротация, само 7 и 12 клас присъствено, но за София град никаква информация. Защо все трябва да е ясно в последния момент, като например петък следобед.

# 114
  • София
В темата за ковид писаха, че някои училища са пуснали съобщения, че се продължава по същия начин, както преди ваканцията. Поне, докато не се събере софийският щаб в сряда и не измъдрят друго.

# 115
  • София
За София град току що излезе в МОН- В София учениците от I до VI клас, а също от VIII, IX и XI клас ще започнат втория срок присъствено. През цялата следваща седмица учениците от VII, X и XII клас ще имат онлайн занятия. Решението е на столичната Регионална здравна инспекция (СРЗИ) заради достигната 14-дневна заболяемост от над 2000 на 100 000 души.

Присъственото обучение в софийските училища ще се провежда при тестване един път в седмицата

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 21:25 от SANI+

# 116
  • София
yovanka, бързо възстановяване на девойката и от мен. Добре, че е бил малкият дявол, но защо ли и той се появява.

Вторият срок ще имат 3 ч. седмично по-малко - без ИИ, Муз и Спортни дейности (35 срещу 32 уч.ч.). Добре са измислили с програмата - само в един ден свършват в 19:10 ч. другите дни са до 18:25. (и един нулев час)

Онова "изкуство" ме остави безмълвна, днес се сблъсках с него.

# 117
  • София
Получихме мейл - от понеделник ПО, с тестване веднъж седмично.

Дори не ми се коментира "изкуството"... Отвратѝ ме Confounded

# 118
  • София
Ох, не мога да се сдържа да не се похваля. Готови сме с всичко за бала на каката - даже кавалер си има вече 😉😀🙄😂🤪🤔🤪🤪🤪🤪🤪🤪 🤔.

# 119
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
честито. предполагам, че камък ви е паднал от сърцето.
ще стискаме палци и бал да има. Simple Smile Simple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт