ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 6

• 40 848
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Добри, да ви е жив и здрав!

Да ви питам позволявате ли на тийновете да пазаруват онлайн с картите си?
Мен ме питаха в банката дали искам да пуснат опция за онлайн пазаруване и отказах. Девойката беше много възмутена.

Не знаех, че не пускат в моловете. Знаете ли дали в Ринг мол пускат без придружител? Моята ще има рд скоро и понеже в деня са до обяд, мислеше да се помотаят там за малко.

# 421
Добри, да ви е жив и здрав!

Мен ме питаха в банката дали искам да пуснат опция за онлайн пазаруване и отказах. Девойката беше много възмутена.

Не знаех, че не пускат в моловете. Знаете ли дали в Ринг мол пускат без придружител? Моята ще има рд скоро и понеже в деня са до обяд, мислеше да се помотаят там за малко.
Независимо че нашият юнак разплаща само с карта (още е с детската карта на ПИБ), няма опция за онлайн пазаруване.

Ехааа, тук си имаме парти. Да е здрав, щастлив, много обичан и наслаждаващ се на живота Горинич. Бъдете щастливи цялото семейство❤🎂🍾!

# 422
За позволяване' не позволявам да плаща с картата' но го прави Grinning
С баща му вадиха карта' какви опции са дали' не знам
Но онзи ден ме беше ядосал и исках да видя транзакции по сметката.
Почти всички пари профукани за игри.

# 423
  • Варна
Добри, жив и здрав да е младежът!

Моят син на следващия ден след като навърши 14 си беше пуснал документите за л.к. Следващите 2 дни обиколи с баща си различни банки за да проучи условията за дебитна карта. И в деня, в който си взе л. к. отиде в ДСК. Нямаше търпение да си има карта, с която да плаща. Има лимит от 100 лв. на ден. Освен това си направил и спестовна сметка към картата за спестяванията си 😁

# 424
  • В светлината на слънцето
Добри, честит да е рожденикът! Да е жив и здрав, много успехи да има и все напред да върви! Heart

# 425
  • София
...

...

Ааа, моята щерка е толкова стисната за собствените си пари, че не е и поискала. В картата е стипендията плюс някакви пари - 100-200 лв., които аз съм й превела. Много внимава да не изхарчи повече от превода от мен, за да си пази стипендията непипната. Непрекъснато проверява колко й е останало. Joy

# 426
В Първа АЕГ освен че има хартиени бележници, и стипендиите се плащат на ръка Simple Smile

Молив, мерси за информацията за НИМ!

# 427
  • София
Моят тийн пазарува онлайн, но в неговата карта е само сумата от стипендията му, ние "захранихме" с 20 лв., защото знам, че ще се изкуши да купи нещо към играта си - от нас не е искал да купува такива неща, основно дрехи, раници и т.н. Е, профукал е стипендията за първия срок, а втория срок няма да взема - завърши с две 5-ци, а трябваше да е само една. Сега няма какво да харчи Joy

Дъждец, можеш да отидеш с нея само докато влезе, за по-сигурно. А и нали се готвят да премахнат изискването за зелен сертификат  - може вече да е по-лесно.

# 428
  • София
При нас няма опция за онлайн пазаруване или не ни беше предложено. Така или иначе щях да откажа.
Дъждец, за празнуване в МОЛ-а, мисля, че няма да е проблем, но все пак си проверете. Моята девойка е канена на РД на 6.03 в Парадайс, но там така или иначе пускат без придружител. След 05.03 вероятно ще пускат навсякъде.
arino, в I АЕГ, хартиения бележник е проформа. Въобще се чудя за какво е, при положение, че в Школото оценките се нанасят веднага. За стипендия също се чудя, защо ги дават на ръка. Когато ги раздаваха първия срок, класа на моя син беше онлайн и трябваше да ходи специално за това до училището.

# 429
  • София
Добри, честит да е Горинич! 🥳 Да бъде здрав, щастлив и целеустремен! 🍀Да продължава да създава приятелства по целия свят! 🤗

# 430
И аз точно се чудя. Баш проформа е бележникът, нямат нанесени никакви оценки вкл дори срочните, поне засега.

Дъждец, отказваш, ако имаш притеснения. Ако не, защо да отказваш. Може някой път тя да почерпи от Доминос Simple Smile

# 431
  • на Мелмак
Добро утро,

Отдавна не съм се включвала.
Моята девойка има карта също, ще получава и за втория срок стипендия, чака остатъка от 300-те лева, казах й, че ще й ги преведа. Събира за китара 🎸. Но първо си мисля, че трябва да я запиша някъде, да види дали ще й хареса, а не просто да даде едни пари и след две седмици да е история.
Отделно иска да се боядиса червена. Нейна съученичка била розова, сега е синя. Разрешихме два кичура-зелени Grinning

Добри, честито на набора, много здраве, и успехи! Gift

А, да, за картата, ние сме в Уникредит, може да плаща онлайн, но го е правила заради брат й. Той й дава кеш, тя му плаща някоя глупост.

# 432
  • София
Честит пораснал Горинич, Добри! Бъдете здрави и много щастливи!!!

Дебитна карта и двамата нямат. Не са им искали от училище и не сме правили. Скоро питах каката дали не иска карта, но каза "по-нататък", да станела студентка. Имат си таблица в ексел, там се записва кой какво има (от баби и дядовци, от подаръци), от нея харчат с обсъждане, стипендии и остатък от джобни харчат без да ги ограничаваме, пак има обсъждане, но дори и да няма единомислие, решението си е тяхно.

Да се похваля с каката, вчера излезе резултатът от ДСД изпита - изкара го С1то по немски. Първият изпит от безкрайната поредица - успешен...
Остават още "само" 4 пробни изпита, 2 матури и 6 основни кандидатстудентски изпита... Хохохо... Яко ще се лее алкохол ми се струва 🍹🍸🥃🍾🍺🍻🥂

# 433
  • София
Маги, браво на каката! Да продължава все така стремително напред и да жъне успех след успех!  Да вземе всички изпити с отличен и да се похвалиш, че ще си имаш кандидат-лекарка Kissing Heart Направо ще плуваш в океан от алкохол с тази бройка изпити Joy

# 434
  • В светлината на слънцето
Маги, браво на каката! Heart И стискам палци за следващите!
А тя защо сега държи ДСД? Това по нейно желание ли е? Просто ми стана любопитно, защото нашите го държаха още в средата на 10 клас.
etty775, един съвет за китарата. Нека първо се запише някъде и чак тогава купувайте инструмент. Китара се купува винаги с преподавател, защото има разни тънкости, за които да се гледа при избора. И се почва винаги с класическа китара, тя е основата. Чак после (след 2-3 години) може да мине на електрическа (ако това е желанието).

Общи условия

Активация на акаунт