ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 6

• 40 829
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Четейки Родива и аз си поревах, осъзнавайки ние с ММ какво причиняваме на децата си. Аз откакто каката е станала осъзнат човек (някъде на 4) все повтарям, че трябва да могат да палят огън, да си представят живота без ток и удобства, винаги да имат пари в брой и храна поне за седмица, да имат книги (не гугъл), луда съм си...
Когато ковид беше само в Италия им бях приготвила план, в който те живеят тримата на вилата, ако ние се наложи да бъдем на работа, поради тази криза. Сега пак имам план. Нямам нужда да пазарувам, до 20 дни ще организираме без проблем + поне още 10 с мислене и ограничения... трябват ми само 2 часа да ги изкарам от София.  
Проблемът е, че злото е.мното по-голямо от Путин, той е само "на върха на копието", а Украйна не видя Сърбия, не видя нашия преход, не видя арабската пролет и това, че те те просто са жертви на западната "демокрация", ако не успеят да се консулидират, а те са все по-разделени (както и целия свят). Западът не вярваше, че Путин ще тръгне, но и не е готов да противодейства "заради една Украйна"... Това е цинизъм във висша форма... Днес си купувах баничка. Един мъж на около 35-38 говореше с продавачката - "ако ме извикат да се бия за НАТО, за Украйна или за нашите "лайнари" няма да мръдна от къщи, виж за Русия отивам още днес, ако кажат" - тук е коренът на нашия проблем - българският - трябва ни национално обединение, трябва ни национален празник, който да не ни разделя... След броени дни е трети март... Повод за задълбочаване на пропастите в крайно неподходящ момент...

От втората война в Сърбия си спомням как ни забраниха учебните тревоги във военното училище, защото имаше вариант да има истински и трябваше да е ясно, че не е учебно.

# 466
  • София
Здравейте! Нахлувам с нъпрос, защото съм бясна - имам ли аз право като родител да изискам от учител писмената работа на сина ми, въз основа на която му е поставена оценка - става въпрос  за "15-минутка".

# 467
  • София
Здравейте! Нахлувам с нъпрос, защото съм бясна - имам ли аз право като родител да изискам от учител писмената работа на сина ми, въз основа на която му е поставена оценка - става въпрос  за "15-минутка".
Разбира се. Единствено може да те накара да отидеш ти в училище, ако не желае да я даде и яко ги пазят по изискване. Няма вариант да видиш чужда работа, но собствената (или на твоето дете) не трябва да е ограничено.

# 468
  • София
Благодаря, Маги Kissing Heart Бил е настоятелен, разрешили са му да снима. Сега чакам потвърждение или отхвърляне на моята хипотеза от учителката му от уроците.

# 469
  • София
Beb4о_fb, пак ли по математика?

# 470
  • София
Да, Rodiva, но този път госпожата е права - моят 'Убостник трябва да се стегне. Всъщност, много зависи как е формулирано условието на задачата, но кой да помни...Joy

# 471
  • София
Бебчо, това да не са трите теста с по 3 задачи за 15 мин., които трябва да направят тези дни? Нашият клас имаше истински тест преди това, но понеже не са се справили добре, ще правят тази 3 теста и ще се вземе за оценка средноаритметично от тях.

# 472
  • София
Olive, да, точно тези 3 теста с по 3 задачи са. Това, което наборът си спомня като формулировка на условието, ме накара да подскача  - би трябвало да му се зачетат половината точки, консултирах се и с друг преподавател по математика. Но, ако е било формулирано другояче - не може да му се дадат точки. Та засега оставям нещата така, но съм нащрек.

# 473
  • В светлината на слънцето
Ооо, и при нас правиха миналата седмица такъв тест. Моят решил най-трудната и не му останало време за другите, та ги претупал яко. Като не си разпределя правилно времето.

# 474
  • София
Ооо, и при нас правиха миналата седмица такъв тест. Моят решил най-трудната и не му останало време за другите, та ги претупал яко. Като не си разпределя правилно времето.
Абсолютно същото е сътворил и моят вчера на контролно по математика. От 15 задачи решил първите две (най-лесните) и после видял, че последната задача носи най-много точки, (защото естествено е най-трудната) и се хвърлил на нея. Не му стигнало времето да я реши, останалите дори не погледнал. Съвсем закономерно резултатът е тройка Confounded . Не знам за кой пореден път му обясних, че подходът му към писмените изпитвания е тотално грешен, когато и без това си знае, че решава бавно. Беше ядосан на себе си, но да му е за урок.

Иначе срокът започна с двойка по ИЕ...
- Нали учи?
- Да, ама даде думи от началото на годината.
Като чуя подобни оправдания много ме хваща яд. Вместо да се мобилизира за втория срок имам чувството, че върви назад.

# 475
  • София
Кали, тъкмо се чудех къде изчезна Kissing Heart
При набора проблемът не беше в неправилно разпределение на времето, а в това, че не се сетил да използва формулите на Виет и оттам - непълна задача, защото се удължава решението с неговия начин. Ами, да се е сетил. Знам, че ги знае, но трябва и да може да прецени къде и кога да прилага наученото.
Ние почти цяла седмица бяхме трима - ММ е в командировка, а малкият гони топката на турнир в Петрич. Направо не знаех какво да правя с толкова свободно време Joy Дори не сме се карали с набора Joy

# 476
След откриваща 6 по езика втория срок, първият тест донесе покосяваща реколта от над 20 двойки в класа. Но на госпожата никак не ѝ светва, че надали проблемът е в масата, защото дори отличничката на класа не се е справила - крещяла им "насърчително" и в понеделник ще правят нов тест, но на различен материал. Така и не е намерила за нужно да дообясни това, на което са се издънили поголовно. Кучето си лае, керванът си върви...

# 477
  • В светлината на слънцето
anitsa, при нас е същата работа. Не само, че не се обяснява, а ако някое дете се осмели да попита, едната фрау го прави на костилки пред всички и за наказание пише забележка за ненаучен материал, след което и двойка заради забележката. Класът е пропищял. Мислех, че се е случило само на набора, то се оказа повсеместно.

# 478
  • София
Кали, тъкмо се чудех къде изчезна Kissing Heart
HugHeart
Тук съм, Бебчо, чета ви редовно. Но съм потънала в моите науки, защото лекциите си вървят, домашните също, но вече трябва и да мисля/работя по курсов проект, който е много мащабен. Почти цялото си, страшно оскъдно, свободно време отделям за това, за да ми стигне времето до защитата. И на този фон можете да си представите как подпалих току що с набора, който в 10:30 отиде в стаята си да прави домашно по математика, в 13:30 ме излъга, че е готов. Хванах го случайно, като отидох до стаята му да прибера прани дрехи и видях отворената му тетрадка на бюрото RageConfounded . Такова пилеене на време плюс лъжата направо ме извадиха от обувките. Първо ще си напише домашното, после ще обядва, когато и да е това. Прибрах му таблета, ще го извадя на 1-ви юли, телефон ще ползва само, когато е навън, а PS е ограничено до 30 мин. на ден.
ПиснА ми! Рано е да си сипвам, щото имам още 1000 неща да свърша днес.

# 479
  • София
Olive, да, точно тези 3 теста с по 3 задачи са. Това, което наборът си спомня като формулировка на условието, ме накара да подскача  - би трябвало да му се зачетат половината точки, консултирах се и с друг преподавател по математика. Но, ако е било формулирано другояче - не може да му се дадат точки. Та засега оставям нещата така, но съм нащрек.
Мен много ме е яд на тези тестове, даже се замислих дали да не говоря с учителката, въпреки че вероятно си е права в оценяването - моята щерка е решила и 3-те задачи, но на една от тях е допуснала грешка при пресмятането /умножила грешно/ и оттам цялата задача грешна. А оценяването е - 1 решена задача - 2, 2 решени задачи - 4, 3 решени задачи - 6. Сега, тя че е бляла - бляла е, ама ми се видя тъпо заради една грешка да пишеш 4. Може и да не съм права, не знам как се прави оценяването. Най-тъпото е, че на контролното преди тези 3 теста е изкарала 5,25, но понеже общото ниво на класа е било 4 и малко, учителката е казала, че ще даде тези 3 теста и ще пише средноаритметично. Но го правят за 15 мин. и моята щерка много се шашка, като я стресират колко време остава, съответно на такива бързи тестове се дъни. Confused

Общи условия

Активация на акаунт