ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 6

• 40 828
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
И при нас правят такива 5 или 15 минутки.
Ако са 3 задачи е подобно оценяването
1зад тройка
2 четворка
3 шестица
Ако са две задачи - 4 и 6 са оценките
Започна срока ударно с 5 шестици ' в това число по мат и бг
Колко са заслужени ' не знам' но сега  даже не мога да му дудна или да взема лаптопа Grinning

# 481
  • София
Е, къде е 5-цата в това оценяване, в отпуска Joy Шегата настрана, аз също сериозно се замислям за разговор с госпожата по математика за оценяването на тестовете при нея по принцип, а и не само за това... Но ще го мисля. Споделих в групата на класа ни, оказа се, че с доста родители мислим по сходен начин. Сега и Olive писа, явно повредата не е само в моя телевизор. А мислех, че след 7.клас ще ми е по-лежерно Joy

# 482
И при нас има проблем с математика, даже група родители искат специална родителска среща за това. Писала съм- даване на грешни задачи с непълни условия, които сам той не може да реши пред децата. Сега като са присъствено, за разлика от ДО, където не се явяваше редовно по различни причини, е там,но им приказвал общи философски неща и после препускал по материала,  предния път четири урока за един час са взели, ама формално. Не знам, май ще търсим частен учител,не толкова заради успеха, ама да не закъса със знанията.

# 483
  • София
MianaNia, нашият злополучен опит с математиката сочи, че ако в училище няма добър учител, то частният става по спешност от първа необходимост. В периода 5-7 клас при набора се смениха не знам колко учителя по МАТ, кой от кой по-неадекватен и закъсването беше от 5-ти клас още. Тогава намерихме частен учител, с когото детето да се чувства спокойно и да се провеждат нормални уроци с индивидуален подход. Да е жив и здрав този човек! До ден днешен е до сина ми всеки път, когато има нужда (минимум веднъж в седмицата) за затвърждаване и допълнителни упражнения, въпреки че сегашната учителка в училище е супер.

# 484
  • София
Ако ще се оплаквате в РИО, да го направим заедно, в един ден Simple Smile))
С входящ номер. Щото там много обичат да изслушат, пък после в канала.

# 485
  • София-Младост

MianaNia, при кого сте по математика?
ПРепускането по материала в 8 клас е от времето на дъщеря ми. Тогава беше същото, даже родители се "вдигнаха", че иписаха нещо да сменят учителката. Но една майка инала с първото си дете оттам, каза, да не бързат и че в следващите класове нещата си идват на мястото. И много се радвам, че я послушаха, защото просто явно вреето не  епреценено за този материал. А и ако имат в понеделник часове и заради празник се губи, съвсем не се получават нещата.

# 486
  • София
Имате ли вече покана за родителска среща?
Ние получихме покана за март месец. Присъствена ще бъде този път. 😀

# 487
Нашата мина онлайн в четвъртък в общи приказки. Класната е голяма скица. Накрая пита имаме ли въпроси, всички мълчим, а тя "Чувате ли ме деца?" Simple Smile
Обаче умело излезе от ситуацията Wink

# 488
  • В светлината на слънцето
И нашата мина онлайн. Допих японското уиски на мъжа ми. А майка ми, бивш учител, седеше с отворена уста и само повтаряше, че за цялата си 40-годишна практика такова чудо не е виждала (това по повод фрау Зло). Иначе има и супер учители, но най-важните рият дъното с две ръце.

# 489
  • София
При нас не се и чува за РС.
Но получих много окуражаващ мейл от госпожата по ИЕ - персонален отзив за набора; практика е да се пращат такива до родителите. Много го хвали, ама оценките друго сочат Thinking . Оставила съм нещата без да се намесвам първо, защото синът много я харесва и второ, защото виждам, че много учи.

# 490
  • София

Не се чува за РС, но пък и никак не държа - хайде, поне онлайн ако е...

# 491
  • Пловдив
Как ме подсетихте от зарана!!!!
Имаме родителска Днес онлайн!!! За малко да забравя да съм на линия и да се мотам по магазини след работа(имах планове).
Ха честита ви Баба Марта!!!
В полусън изпратих сина на училище, но забравих да му вържа мартеница...
Sunglasses
Иначе, от снощи приготвихме...взе доста за закичване, които бях купила, от вълна, много арт, от една приятелка - художник - не знаел на кого ще ги подари, ама му харесвали. Rolling Eyes
Бъдете здрави-вие и семействата ви!!!! Другото ще се нареди:heart:

# 492
  • София
Честита Баба Марта! Да сте здрави и засмени и вие, и децата!

# 493
Честита Баба Марта! Да сте здрави и засмени и вие, и децата! При нас не се чува за родителска среща. Имаше само една онлайн в началото на учебната година , но тя беше само с класната. Другите учители не съм ги виждала.

# 494
Честита Баба Марта!
Скрит текст:
Наричам ви мартеница за здраве, щастие, късмет. И нека вълшебно да пребъде чрез думите навеки!

Общи условия

Активация на акаунт