ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 6

• 40 790
  • 740
  •   2
Отговори
# 600
  • В светлината на слънцето
Аз много сериозно обмислям да напиша някои писма, където трябва, защото тази жена ще продължи да тормози децата - явно това е нейният подход. В последния му ден в училището той ми звъни и казва, че фрауто искала да ми каже нещо и не търпи отказ. А точно тогава бяхме пред планьорка и се събирахме колегите. Обясних й, че в този момент не е удобно да говоря и мога само минута да отделя. И тая жена като взе да ги бълва едни, да крещи, чуваше се в цялата стая. А колегите ми мигат на парцали и се чудят какво става. После като разбраха и направо избесняха. Това е държание към родител, а си представете как се държи с децата.
Лошото е, че и аз това чувам - няма учители по немски. Та вероятно това е и причината да я търпят в училището. А ако знаете и какви читави учители има. Ама заради ей такива много пада нивото. Класната изобщо не преподава. Тя е с първокласник и много често ги зарязва, за да си прибере детето. А фрауто има проблеми, които нищо не може да компенсира.

# 601
При толкова преместили се деца по едно и също време, ако и останалите, заявили желание го направят, някакво оплакване към РУО, особено ако е от всички, може да има някакъв ефект, макар и малко постфактум.

# 602
  • В светлината на слънцето
И аз това си мислех, че ако се съберем повече, може и да ни чуят. Но таткото на първото преместено момиче е италианец и не желае да се занимава, така че един отпада. Честно казано и аз не вярвам да има ефект, но поне да опитаме.

# 603
  • София
Lulu, ако решиш, изобщо не чакай други, действай сама. Трябвало е само да се извиниш на колегите суи и да пуснеш на спикър, за да имаш свидетели.Angry

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 08:58 от Desem

# 604
  • на Мелмак
Истинска комплексарка е тази жена и не заслужава да бъде учител!

# 605
Лулу, включвам се с пожелание детето да има незабравими 5г. гимназия в новия клас и да успее да забрави преживения тормоз в старото училище.
Все пак за сигнал срещу фрау и бившата класна е хубаво да намериш съмишленици, за да обърнат внимание от инспектората. Ако е само от теб сигнала може да решат, че е отмъщение за ниски оценки и да не реагират адекватно. Обаче в кюпа е и учителката с частните уроци. Това е схема за тормоз и изнудване и ако решиш да реагираш със сигнал не забравяй и нея. Все пак сте й плащали, а и тя е участвала пряко или косвено в тормоза.
На всички рожденници - деца и родители пожелавам здраве, късмет и успех в осъществяването на мечтите си!

# 606
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лулу, помниш нашата история, помниш реакцията на другите родители, включително твоята.
нямаш шанс да оправиш проблема.
избирай си битките, тая не е твоя вече.

# 607
  • София
Добри, не си спомням дали съм чела какво е било при вас. Аз имам горчив хап покрай баткото (3-7 клас), но нищо общо с написаното от Лулу.
Съжалявам, че тогава се вслушах в него и не го преместих.
Лулу, според мен сигнал и до РУО, и до НАП.

# 608
  • София
Лу, радвам се, че сте се преместили! Дано да е щастлив в новото училище. Аз също бих подала оплакване - до директор, РУО, сигнал до НАП /предполагам, че нямате касови бележки за платените частни уроци/.

# 609
Сигнала до НАП може да е точно за това - не издава касови бележки. Ако има касови бележки няма данъчно нарушение, за което да сигнализира в НАП. Но касовите бележки трябва и да са валидно издадени, а не на ръка написана разписка.

# 610
  • София-Младост
Рори72...частни уроци и касови бележки?!

# 611
Има съвет към Лулу да подаде сигнал до НАП. Не виждам друго основание за това. Ако няма адекватен документ данъчните могат да й пуснат проверка за доходите за да се види дали официалния доход от заплата е адекватен на имуществото и разходите и ако не е ще се установи укриване на доход. Ще проверят цялата фамилия във връзка със сигнала, но ако има издаден валиден документ за получено плащане няма на какво основание да подаде сигнал до НАП.

# 612
  • Варна
Лулу, минах през различни емоции докато четях случващото се с детето ти. Поздравления за решителността и му пожелавам от сърце да е много щастлив в новото училище!

# 613
  • София
Сигналът до НАП може да е за неплатени данъци (и осигуровки), както когато даваш под наем и не плащаш (някой счетоводител ще го каже по-добре от мен)

# 614
  • София
Учителката не е ли за дисциплинарно уволнение за корупция И изнудване?
Отделно, тя има възрастови мозъчни изменения и това я прави агресивна и извън реалността. Не е комплекси или характер!

Общи условия

Активация на акаунт