ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 6

• 40 862
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • В светлината на слънцето
Ние този път нищо не пихме като лекарства, но пък с много чайове се наливахме. За кашлица конкретно - чай от леко счукани цели орехи, люспи лук и дюля. Това е вълшебно, макар и леко гадно на вкус.

# 346
  • София
Бромхексин пиха мъжете. Накрая имах едно прахче АЦЦ - веднага пресече кашлицата на набора. Ние започнахме керцитин (природен антихистамин уж) и вече сме добре. (И при нас кашлицата беше пост симптом)

# 347
Кашлицата при набора след ковид продължи 2 месеца, не се повлия от нищо. Синикод, либексин, улитус, асс. Накрая бяхме при хомеопат, дали от неговите неща или просто дойде време, но спря.

# 348
  • София
Извинете, че и аз за кашлицата... Имам трудна комуникация с ЛЛ.
Валерия, в посочения от теб ред ли? Щото Синекод е за подтискане, АЦЦ за стимулиране.
По колко най-много дни сте приемали АЦЦ? На упътването пише 14, но не като максимален период, а ако не подейства да се консултираш с лекар.
Лулумба, това с орехите би ли го пробвала като завършек , след АСС, но дори и на 14-тия ден има по 3 тежки отхрачвания на ден (от десетки, гръмовни)
Смешно и жалко е да ви питам вас. Не се смейте, моля!

# 349
Извинете, че и аз за кашлицата... Имам трудна комуникация с ЛЛ.
Валерия, в посочения от теб ред ли? Щото Синекод е за подтискане, АЦЦ за стимулиране.
По колко най-много дни сте приемали АЦЦ? На упътването пише 14, но не като максимален период, а ако не подейства да се консултираш с лекар.
Лулумба, това с орехите би ли го пробвала като завършек , след АСС, но дори и на 14-тия ден има по 3 тежки отхрачвания на ден (от десетки, гръмовни)
Смешно и жалко е да ви питам вас. Не се смейте, моля!
То и няма нищо смешно, повечето ЛЛ до там ни докараха, че сами да си търсим лечение!
За отхрачване силно препоръчвам чай от босилекл. Лично изпробвано и много ефективно, при една от бременностите ми!

# 350
  • България, София
За кашлица чай от мащерка помага също.

Сестра ми, докато беше бременна, се беше разкашляла. Мед с настърган лук вземаше. Каза, че е гадничко, но помага.

# 351
  • София-Младост
За кашлица чай от мащерка помага също.

Сестра ми, докато беше бременна, се беше разкашляла. Мед с настърган лук вземаше. Каза, че е гадничко, но помага.
По-добре черна ряпа с мед...това с лук ...но знам че помага:)

# 352
Не, не в посочения ред. Просто  нищо не помогна, това ми беше идеята.

# 353
варени 15 минути счукани орехи, отгоре после лъжица босилек да се запари и след прецеждане се пие като сироп за деня през няколко часа по 2-3 супени к. това ми е фаворит за кашлица по принцип. не от корона.

# 354
  • София
Преди време след някакъв вирус (не ковид) ми остана ужасна суха кашлица. Като се закашлям, продължаваше по минута-две. Накрая се отделя нещо съвсем миниатюрно, а аз съм почти посиняла. ЛЛ ми даде Паракофдал. То уж е за болки, но е с кодеин фосфат. Не знам как се продава свободно, че и струва 5 лв, но за 2 хапчета на 6 часа кашлицата спря.

# 355
  • София
Включвам се за илачите за кашлица - чай от подбел също е доста ефикасен. Бромхексин действа добре за отхрачване, но по мое наблюдение заради това усилва кашлицата.
У нас е почти тържествено - възвърна се обонянието на младежа, повече от 5 месеца след прекаран ковид и почти внезапно, в рамките на 48 часа. Ура! И седмица след втората доза ковид ваксина де - може и заради нея да е, казват, че поставена след боледуване ваксина подобрява много пост-ковид симптомите (така и ни обеща едната лекарка във ваксинационния център  😉)
Не знам от какво е, но бях много притеснена от тази липса на обоняние...

# 356
  • от Луната
За кашлица съм пила и правила какво ли не. Аз съм с хронична кашлица на периоди от дете, а и наборката като малка от гадната задна хрема кашляше доволно. За да не пие с месеци сиропи и лекарства, след курс на лечение с тях, а и заедно с тях съм давала всичко изброен до тук, както и:
1 кенче кока кола с няколко лукчета се вари 2-3 мин и след това се пие на малки глътки
Бурканче от 300 гр мисля са тези от лютеница Wink с боров мед пълно 2/3 с 1 ч.л. синапено семе и 1 ч.л масло се разбърква хубаво и се дава няколко пъти на ден по 1 с.л.
Сварени 1 дюля само разрязана заедно със семките, 3-4 чукнати ореха с черупки, няколко листа индрише, няколко обелки от лук и за подслаждане небетшекер, пие си се като чай.
Небетшекер давах да смуче, през няколко часа, а сега много ѝ помагат лукчетата дето са с много билки за кашлица.
Дано бързо отмине тази кашлица.

# 357
  • В светлината на слънцето
Това с лука, орехите и дюлята може да се пие и успоредно с лекарства. Аз поне съм пила преди така. Буквално разкъртва кашлицата. Но се пие не наведнъж, а по малко през целия ден. И мед със сода помага също за кашлица.
Аз лично се борих и с едни капки масла, ама са мега гадни за преглъщане. Пранаром са маслата, една от антивирусните комбинации. Вземат се върху мед, но пак е отврат. Иначе за мазане са супер, защото много облекчават.

# 358
  • Варна
Я да ви питам - получихте ли втората част от помощта за осмокласник? Наскоро се при сетих и проверих, но нищо не сме получили.

# 359
  • София
Лилла, изобщо не знам. Аз тази седмица дадох 300 лв на набора, опяваше ми, че били негови. И на следващия ден цъфнаха цели 3 отсъствия - под карантина е класът им, до вторник са онлайн. Направо си представих как ги връщам Joy Добре, че се разбраха с класната, хроумбукът му правеше номера, та ги извини дамата. Сега остава и да съм му ги дала без да съм ги получила Joy

Общи условия

Активация на акаунт