Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда / Тема 5

• 33 181
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Това прочетох днес...

Сериалът го следя от самото начало да днес, знам го наизуст, но явно съм пропуснала"сцени с въоръжено насисие"...
Има, и то в изобилие, енергийни и психо вампири, нагли манипулатори и мошеници, но чак пък въоръжено насилие...

"Государственный цензор RTÜK решил, что изображения вооруженного насилия, широко используемые в сериале Kanal D #Приговор, могут вызвать обезличивание насилия у отдельных категорий лиц и на Kanal D был наложен административный штраф…"
Ами да, ще им наложат глоба. Това е първото, което турската СЕМ ще предприеме. Наклепали са ги от конкуренцията.  Завидяха им за високия рейтинг и ето на " широко използване на оръжия", а то е, че няколко пъти показват пистолет.

# 91
  • Кърджали
" Чести сцени с оръжие, които пропагандират насилие" , явно с турския цензор не гледаме един и същ сериал ...Щото аз мога да се сетя за няколко сериала, можещи да се опишат с това изречение... Ама тук, дето толкова послания се дадоха и от сценарий и от актьори...Интересна логика....

Тази вечер ще има фраг. Да видим какво ще ни покажат без да ни покажат нишо

# 92
Е, това се очакваше. Корумпирани полицейски служители, адвокати, съдии, началници, които са готови да гонят, щото името им... Въобще приказка - правораздаване. Даже закъсняха. Simple Smile

# 93
Привет и от мен.Благодаря за  споделеното!
Дойде редът на 'къртицата' в криминологията--Ниязи.Начина му на държание към майка му и собственика на къщата,ме навежда на мисълта,че задлъжняването му  е свързано с друго ,а не със семейството. От разговора по телефона ,според руския превод е трябвало да изчака да погребат Енгин и тогава ще му преведат парите.Ниязи допусна няколко грешки.Провери пулса,обърна настрани Енгин,за да вземе куршума и остави по този начин достатъчно кръв в ръкавицата.Ако трябваше тя да бъде намерена,длъжен беше да подхвърли друга,без кръв по нея.Едва ли са пропуснали да го предупредят да няма свидетели,не изчака и създаде проблими.Може и да не получи нищо.Участието на Ниязи бе включено в плана за бягството .Надявам  се да разберем още подробности.

# 94
  • Кърджали
По принцип не е трябвало да чака погребението. Думите му бяха " вече ще го погребват, а аз още не съм си получил парите. Колко още да чакам".
Все си мисля , че ще стигнат до него е края на тази серия. Едва ли серията ще свърши с повдигане на обвинения срещу Ългаз. Аз свикнах от Сема да очаквам неочакваното

# 95
За коя сцена са глобили сериала? Ас се сещам само за 2:
1) Джейлин стреля по мишената - на тренировка (сцената с Енгин, когато е била по-млада)
2) Сцената с убийството на Енгин - но там реално Джейлин само държи пистолета и го хвърля ужасена, или може би където Ниязи стреля - но реално е тъмно...?

не схващам за какво е глобата

Пуснали са трейлър - ето линка - https://www.youtube.com/watch?v=zSuRB2ZiEdw

# 96
# 97
Мерси за превода! Харесва ми, че Ългаз е позитивно настроен и вярва, че ще се справят.
Джейлин е уплашена за живота на Ългаз.

Йекта е ужасен. От самото начало манипулира разследването. Ългаз бил ходил за да подменя доказателства. Сега раздухва теорията, че Ългаз ще обвини 3 ти човек само и само да спаси жена си, която е убийца Fearful

Парла явно е в опасност, явно задачата и с трафика е сериозна и някакъв полицай я спира... интересно какво става.

За Зюмрут не знам какво да кажа, щом е сигурна, че детето е от Осман - да направи тест и да се знае, а не да разбие семейството на Айлин и после да се питат чие е.

Сердар разбра, че Парла е слабо място на Чинар и сега ще манипулира Чинар. Горкия Чинар е доста уплашен за Парла, дано не поема необмислени рискове.

Джейлин са я задържали временно в участъка, но явно Ългаз я измъква, но Йекта не стои безучастно и притиска и Парс и главния прокурор, да обвинят Ългаз в подмяна на доказателства.
Парс е раздвоен. Явно Ниязи не е потвърдил показанията на Ългаз и Парс се чуди, защо Ниязи би лъгал и петнил справедливостта и доброто име на полицията. Т.е. доказателствата са срещу Ългаз Sob

# 98
  • Кърджали
Парс нали имаше човек, който му докладва че Ългаз е на местопрестъплението ( не беше Ниязи а друг полицай) когато Ългаз отиде след ареста на Джейлин  Йекта за този случай знае и вдига врява, добре че не знае за другите два пъти. Та този полицай не би ли трябвало да види ако Ългаз е направил нещо .

Като видях Джейлин пак в ареста се сетих как Ългаз прибягваше до този метод като не може да укроти Джейлин. Сега явно Йекта е подал жалба за това че е нахлула в офиса му.

# 99
Благодаря и за новия трейлър и за бързия првод! Hands Ok Hand Hands Plus1
От този трейлър става ясно, че Йекта продължава атаката и към Джей, и към Ългаз,
но и разбра за тайната на жена си и шофьора. Но нищо не може да го спре...
Защото иначе съвсем скоро ще се разбере кой е Поръчителят...
Но защо Парс се огъва пред него, каква е причината?
Може би ще разберем като видим новия епизод.
Остават няколко въпроса, но едва ли ще получим всичките отговори.

1. ситуацията със Зафер (какво ще направи Метин).
2 . ситуацията с Ниязи.
3. ситуацията с Осман и двете потърпевши семейства.
4. ситуацията с Лачин (Йекта не може да повярва, но остана непреклонен Rage).
5. ситуацията с Чинар и Парла (ще има  ли намеса на Мердан?).
6. ситуацията с Нева и Джунейт.
7. ситуацята  със Седа и Парс (там също има потенциална романтика)
8. сватбата на Джей и Ългаз (тя ще остане за края на сезона!).

Може  и да изпускам нещо, но Сема сигурно ще предизвика още някой въпрос за нас. Laughing

Алекс, какво  е  значението на името  на Ългаз?

# 100
  • Кърджали
Едно време  бях изкарала значенията на имената на всички герои.
Ългаз  има следните значения : 1. Име на планина в Турция; 2. Кон в галоп; 3. Нападение, офанзива

# 101
Мерси, Алекс! Flowers Four Leaf Clover
Отива му "Нападение". Satisfied

# 102
  • Кърджали
Намерих го и го поставям пак. Ако на някой му е интересно

Енгин - просторно море, обширно място, което не може да се обхване с поглед.
Джейлин - дава ми го като рак, врата към Рая, красота .
 Ългаз - бърз бяг на кон - галоп; име на планина ;атака, нападение
Зафер - победа, да постигаш целите си
Йекта - единствен, неповторим
Инджи - Перла
Айлин - ореола около луната
Гюл - роза
Парс - Леопард ( сравнително рядко име в Турция)
Нева - звук, хармония, просперитет, богатство, сила
Чънар - дървото Чинар, също така издръжлив и силен
Метин  - Издръжлив, силен, здрав
Мердан - човечност, честност
Ерен -  Човек със силна интуиция,  смел
Осман - вид птица,дракон, огнен човек
Лсчин - вид орел, нападателен, агресивен
Седа - Глас, ехо
Парла - блести, свети, бъди известен, нека всички те познава

# 103
Едно време  бях изкарала значенията на имената на всички герои.
Ългаз  има следните значения : 1. Име на планина в Турция; 2. Кон в галоп; 3. Нападение, офанзива

Много ми харесват и трите значения.
Планина - имаме израз "мъж като канара", тоест силна опора, защита
Кон в галоп - красива гледка, сила, порив, устрем, свобода
нападение - дано да го видим в сериала!

# 104
Здравейте!
Благодаря за превода на Алекс и на всички за споделеното!
Това, което прави Йекта е истерия, безсилие да промени случващото се, отчаяна злоба, жажда за реванш от изневерилата му жена. Крайно време е някой да го озапти, но Сема ще ни го сервира май до края на сезона.
Актьорът е супер! Чак от очите му летят стрели Satisfied и слюнки има ,май:anguished:
Иска ми се Джейлин да се довери на Ългаз изцяло, нека се опре на него, нека разтовари малко от грижите си, нека те са споделени с него. Пътят им е ясен, да бъдат един до друг.
Дано Метин покаже здрав разум и подкрепи сина си. Дано!
Аз не разбирам поведението на Парс в определени моменти. Той уж познава Ългаз, нали затова го кандърдисваше да се върне в прокуратурата. Сега какво, ще се огъне ли, както постъпи при ареста на Джей - повърхностно разследване и хоп - зад решетките. Дано ме опровергае този път и му ставам фен Stuck Out Tongue Winking Eye
Чънар магарето чак ми е гнусно да коментирам. Непоправим глупак! Тя и Парла не пада по-долу от него. Айлин вместо да се занимава със Зюмруд да обърне внимание на детето си. Всъщност тези родители разбраха ли, защо Парла направи опит за самоубийство ( май съм го пропуснала това)
До утре, сладурки!
Добро утро!

Общи условия

Активация на акаунт