Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 012
  • 800
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Бебенцето ми е на 3 месеца, до скоро не успявах да го кърмя, беше с жълтеница и пиеше едва 30 мл (имаме везна и го следя). От скоро започнах да го кърмя и да си хапва добре, но започна да ме бута с ръчички, да пуска зърното и да се сърди. Когато го претеглим излиза, че си е хапнал добре и не мога да си обясня това поведение. Като го вдигна да се оригва започва един плач все едно нищо не е хапнал. Успокоява се като се оригне ...
Същата е ситуацията и лато му давам от шише, изпие си всичко и отново плач.
В момента се храни на около 3 часа, 120-130 мл, 7 хранения. Моля за съвет, ако някоя мама е била в сходна ситуация.

# 301
Здравейте, биха ми кортизон и хиалуронова киселина в долната част на гръбнака, лекарят каза 1 ден да не кърмя заради кортизона. Все пак да попитам и тук правилно ли е, защото нещо не се ориентирам в елактанция. Да цедя, а на бебето да дам АМ?

# 302
Здравейте, биха ми кортизон и хиалуронова киселина в долната част на гръбнака, лекарят каза 1 ден да не кърмя заради кортизона. Все пак да попитам и тук правилно ли е, защото нещо не се ориентирам в елактанция. Да цедя, а на бебето да дам АМ?
Ох, Боже...няма такова нещо, съвместим е , кърмете си https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501661/
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/1-2-dehydrocortisone-d … ortisone/synonym/

# 303
Вентолин сироп съвместим ли е при кърмене? Кърмим се 2 3 пъти. В листовката пише, че не бива да се приема, а e lactacia-
very low risk.
Появи ми се някаква суха кашлица, от която не мога да спра да кашлям, нещи като пристъп.

# 304
Вентолин сироп съвместим ли е при кърмене? Кърмим се 2 3 пъти. В листовката пише, че не бива да се приема, а e lactacia-
very low risk.
Появи ми се някаква суха кашлица, от която не мога да спра да кашлям, нещи като пристъп.
може Simple Smile

# 305
Благодаря много, то аз опитах с АМ, но тя само гледаше с отвращение и след малко рев си я накърмих Sweat Smile.
Ох, Боже...няма такова нещо, съвместим е , кърмете си https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501661/
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/1-2-dehydrocortisone-d … ortisone/synonym/

# 306
  • София
Преди около 20 дни имах запушване на млечно каналче в следствие на ритник от дъщеря ми (на 5 месеца). Оправих го чрез редуване на топли и студени компреси, изцеждане (като нищо почти не излизаше) и много дълго нощно кърмене (изкара на гърда почти 20 минути тогава, но на сутринта нямаше и помен от бучката и болката).

Тия дни пак ме изрита и то на същото място и отново усетих същата бучка. Процедирам по същия начин, но този път тя нощем суче много малко. Около 5 мминути на хранене. Бучката днес си седи, но понеже тя бързо се нахранва от засегнатата гърда, въобще не стигам до другата, която тази сутрин беше препълнена и зачервена от едната страна (поне там бучки нямаше). Сега днес изцеждам вече и двете гърди, давам на малката да суче, почти винаги само от засегнатата гърда, но промяна не виждам кой знае каква. Доста се притеснявам да не направя мастит, температура нямам. На прав път ли съм в действията си? Има ли още какво да включа като лечение? Ако все пак стигна до мастит АГ ли трябва да търся за помощ?

# 307
Топлите компреси имат смисъл само преди самото кърмене, иначе могат да влошат положението. На прав път сте, правете масаж в посока от бучката към зърното, нежен, докато цедите/кърмите. 3-4 дни може да отнеме да се махне и да премине болката от натъртването.
Не се прави толкова лесно мастит. Кърмете редовно, до има често изпразване, студени компреси и ще мине.

При мастит се ходи на хирург.

# 308
Снощи вечерта усетих едната си гърда доста болезнена и с бучка. След горещ душ се изцедих и болката и булката намалява. Днес давам първо от нея гърда да яде. Купих си Лецитин, но сега видях, че на него пише да не се употребява по време на кърмене или бременост. Да го продължа ли? Изпила съм само 2 капсули.

# 309
На мен при запушване най-много ми помагаше, когато детето е огладняло много и тогава засукваше яко, иначе много трудно изцеждах, болеше ме, а от лецитина аз лично не усетих ефект, но си го пиех…

# 310
Лецитинът е хранителна добавка, няма проблем да се пие нито от бременни, нито от кърмещи. Присъства почти във всяка пакетирана стока, която си купувате ог магазина.

Но няма научни данни да помага при запушвания.Но не вреди и може да се приема. Следвайте тези насоки http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html

# 311
Благодаря за отговорите!

# 312
Здравейте, момичета. Моята госпожица е на 3 месеца. До сега е само и единствено кърмена. Въпросът ми е относно хиалуронова филър за устни, окей ли е повреме на кърмене? Четох, че хиалуроновата киселина св съдържа естествено в организма и филърът остава локален, не се разпространява в кръвоносната система и все пак ако някой може да ми даде по-компетентно мнение, ще съм много благодарна.

# 313
Здравейте! Бебчо е 4+ и вечер го кърмя към 22ч и после се събужда към 5 ч. Тази по дълга пауза я прави от няколко дни. Даже в 5ч като се пробуди малко цокне и пак заспива. Така до към 7.30.  Дали трябва да ставам през ноща да цедя като прави такава пауза, вчера го дохранвах два пъти. Притесняваме да не намалее кърмата.
И може ли по време на кърмене да вземам диаспорал 600 саше, че през бременността ми помагаше при запек, а сега нищо не помага.
Благодаря

# 314
Здравейте! Бебчо е 4+ и вечер го кърмя към 22ч и после се събужда към 5 ч. Тази по дълга пауза я прави от няколко дни. Даже в 5ч като се пробуди малко цокне и пак заспива. Така до към 7.30.  Дали трябва да ставам през ноща да цедя като прави такава пауза, вчера го дохранвах два пъти. Притесняваме да не намалее кърмата.
И може ли по време на кърмене да вземам диаспорал 600 саше, че през бременността ми помагаше при запек, а сега нищо не помага.
Благодаря
Няма нужда да цедите, тялото се нагажда според нуждите на бебето. Освен това ритъма му може скоро да се промени. Помпата само изкуствено се меси в кърменето и ще си докарате количества, които не ви трябват и вместо да спите, всяка нощ да ставате да цедите, за да складирате кърма. Помпа се ползва ако няма сучещо бебе, ако целите складиране или имате нужда да облегчите втвърдяване, а бебето не е на линия. Иначе е излишно.

Общи условия

Активация на акаунт