Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 013
  • 800
  •   1
Отговори
# 285
Колко време след прием на Нимезил мога да кърмя. Днес цял ден бях с температура и само с него успях да я сваля. Според педиатъра не трябва да се кърми с висока температура, но тя вече спадна, следователно мога да си кърмя, нали така. Пия също така Авирон рапид и инфлоцид, но те мисля, че са съвместими, нали така!?

# 286
Колко време след прием на Нимезил мога да кърмя. Днес цял ден бях с температура и само с него успях да я сваля. Според педиатъра не трябва да се кърми с висока температура, но тя вече спадна, следователно мога да си кърмя, нали така. Пия също така Авирон рапид и инфлоцид, но те мисля, че са съвместими, нали така!?
Температурата не е проблем, но това лекарство, да https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/nimesulide/product/
Ако имате изцедена кърма или адаптирано мляко, давайте тях. Питайте фармацевт до колко дни ще се изчистите. Скоростта зависи от дозата, която сте приели.

# 287
Здравейте! При алергична уртикария мога ли да продължа да кърмя? (Не приемам никакви медикаменти, чакам да излязат лабораторни резултати)

# 288
Здравейте! При алергична уртикария мога ли да продължа да кърмя? (Не приемам никакви медикаменти, чакам да излязат лабораторни резултати)

Да. Аз също съм с уртикария - няма никаква връзка и проблем.Simple Smile) Кърмете на воля 😀

# 289

Да. Аз също съм с уртикария - няма никаква връзка и проблем.Simple Smile) Кърмете на воля 😀

Много благодаря за бързия отговор! Hug

# 290
Здравейте дами Simple Smile Наскоро отбих 12 месечното си бебе, оттогава усещам гърдите си меки, без кърма все едно, даже са супер отпуснати, но имам едни доста ясни бучки на двете...какво може да е това и дали трябва консултация с Мамолог? Предполагам, че може да е някаква остатъчна кърма....бременна съм и в 4та седмица, дали може да има нещо общо. Благодаря предварително!

# 291
Здравейте дами Simple Smile Наскоро отбих 12 месечното си бебе, оттогава усещам гърдите си меки, без кърма все едно, даже са супер отпуснати, но имам едни доста ясни бучки на двете...какво може да е това и дали трябва консултация с Мамолог? Предполагам, че може да е някаква остатъчна кърма....бременна съм и в 4та седмица, дали може да има нещо общо. Благодаря предварително!
Според мен е по-скоро хормонално заради бременността. Но не пречи да направите един ехограф. По принцип на мамолог пращат ако на ехографията нещо не е ок.

# 292
Според мен е по-скоро хормонално заради бременността. Но не пречи да направите един ехограф. По принцип на мамолог пращат ако на ехографията нещо не е ок.

Благодаря за отговора Simple Smile

А дали някой знае дали може да се приеме добавка лецитин по време на бременност? Би помогнало да се отпушат каналите.

# 293
Лецитинът е хранителна добавка и може да се пие по време на бременност. Но няма подобно действие, няма научни данни да действа в подобна посока, дори и да приемем, че има някакво положително действие, то ще е спомагателно, не "отпушващо". Доколкото разбирам нямате болка и изобщо симптоматика на запушени млечни канали. Или напипвате жлезиста тъкан  или може да се касае за друго. Нека погледне мамолог.

# 294
Ами имаше болка при допир, пробвах вчера да изцедя нещо под топъл душ и след това бучките се смалиха...а за лецитина, лично изпробвано от мен е като имах запушени канали в началото на кърменето, пих и се оправих, заедно с цедене и масаж разбира се Simple Smile

# 295
Здравейте! Какво мога да приемам при хрема и болезнено гърло? Изписаха ми само Ефизол, но от него не усещам подобрение. Стрепсилс интензив спрей подходящ ли е или нещо друго? Синът ми е на 8м., има 3-4 кърмения на денонощие.

# 296
За Татнум Верде спрей зная, че може.
Също хомеопатия. За гърло тонзилотрен, за хрема - цинабсин или коризалия.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 13:03 от tara 2

# 297
Цеденето и масажа са помогнали, не лецитинът.
 За лекарствата
http://www.podkrepazakarmene.com/%d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%bc%d0%b5% … b8%d0%bf-284.html
http://www.podkrepazakarmene.com/bf-lekarstva-345.html

# 298
  • София
Предстои ми лазерна процедура за третиране на пигментни петна (мелазма) които се появиха през бременността. Лицето ще бъде намазано с обезболяващ гел, не знам състава, но обикновено съдържа лидокаин. Знаете ли дали е съвместим с кърменето?

# 299
  • sofia
Къде ще правите тази процедура? Извинявам се за офтопика - може и на ЛС.
Предстои ми лазерна процедура за третиране на пигментни петна (мелазма) които се появиха през бременността. Лицето ще бъде намазано с обезболяващ гел, не знам състава, но обикновено съдържа лидокаин. Знаете ли дали е съвместим с кърменето?

Общи условия

Активация на акаунт