В момента чета ... 74

• 42 123
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
И аз не издържах, и купих "Майките" на Теодора Димова (пристига днес), както и "Силата на кучето" и "Били Съмърс" на Киндъл.
Това са последните ми книжни покупки, пиша го черно на бяло, докато не прочета вече закупеното. Имам запаси до края на годината, и купища в Читанка отбелязани за четене.

Преполовила съм "Безгранично", или 6-та книга за Отдел Q. Много интересен случай, за кой ли път. Страхотен Юси!
Гледах 2 от филмите, по 1 и 2ра книга, но изобщо не могат да уловят автора. Не са лоши, но са на мили разстояние, орязани като сюжет и диапазон на емоции, семпли. Като сериал ще е по-добре, има достатъчно материал.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 12:39 от Dez

# 616
И аз се изкуших от Ciela.Rage
Започвам Малки пожари навсякъде и следват останалите залежали книги. Година и половина ме чакат.....Simple Smile  Но нали казват, че  всяка непрочетена книга е нова.

# 617
Малко ще ви отклоня от “Камъка” - за когото представлява интерес “Аномалията” на Ерве Льо Телие - авторът идва в София за представяне на книгата си на 9.03. На мен тази книга ми беше доста интересна, макар че някои неща не харесах в нея.
Благодаря за информацията!

Не открих прилики с книгата на Кортасар.
Дадох две на “Камък, ножица, хартия”, само защото давам единица на много слаби книги. За мен е книга заради ефекта, който се търси сам за себе си. Не видях нито анализ на емоции, нито на характери, дори напрежението се поддържаше повърхностно. А самата книга звучеше абсолютно неправдоподобно без да има претенции за фикция. Не липсваше и така типичният похват на ретроспекцията, който откривам във всички художествени книги, издавани напоследък и който сериозно омръзна.

# 618
Аз прочетох първа част от Последните оцелели - мисля, че тук някой я беше препоръчал. Не е нещо чак Уау, има много по-добри апокалиптични книги, но все пак посланията, които отправя, на фона на разгарящия се конфликт до границата ни, макар и да е друг вид катаклизъм, са доста тревожни. Сега започвам втората и се надявам някъде да намеря трета част Simple Smile

# 619
  • Варна
Единственото, което бях решила да взема от Сиела вчера беше Камък, ножица, хартия, естествено беше изчерпана. Язък за разкарването до книжарницата. Гледах, гледах, нищо друго не ме впечатли и заинтригува. Миналата година накупих сума книги, тоя път греда.
Дочитам "Част от секундата" на Дейвид Балдачи. Не е лоша, но не е моят автор. Грам колорит не вкарва, нито дума за чувствата и мислите на персонажите, никакви описания. А аз обичам да се потапям в атмосферата като чета.

# 620
  • Бургас
Чета "На смелите се прощава" от Крис Клийв. !939, 1940...Книга за войната. И макар, че войната "върви", книгата е написана с много хумор, с много хубав език, звучи ми наистина като книга от англичанин. Все още /стр. 130/действието се развива в Лондон и войната е далеч от града, но млади хора се връщат от Дюнкерк ранени... Какво ще стане с двама млади мъже и две девойки- не знам, но дори войната не може да попречи на младите да бъдат щастливи.

# 621
  • Пловдив
Аз съм фен на Мишел Бюси. Мама греши ме чака на рафта изпратена от мила съфорумка, а новата ми е в списъка за покупки.
От Сиела поръчах:
Книгата на изгубените имена и В безопасност.
Ксерокопирах си Тревожни хора, да не я чета на телефона.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 22:59 от Десиссслава

# 622
  • Русе
Мишел Бюси въобще не го харесвам. С радост ще го пратя в приемно семейство.
Защо ? Да не би в повечето си книги да е еднотипна тематиката му за приемни семейства ?

# 623
  • София
Преполових "Свекървата", наистина много увлекателна. Обаче снахата много ме дразни. Установих, че аз съм родена за свекърва Joy

# 624
Както съм споменавала, аз самата не знам, коя ще е следващата ми книга, докато не съм я преполовила.
Нямам настроение за друго и започнах дистопията  "Кaлокаин" на шведската авторка Карин Бойе. Издадена е през 1940 г. малко преди тя да се самоубие и предхожда "1984". Според читатели, чието мнение ме респектира, това е една от най-тежките книги, която са чели. Калокаин е серум на истината, изцяло ефективен, който служи да се разкрият "предателите" и "шпионите" на едно грозно тоталитарно общество. Езикът е много добър.  Разказът е от първо лице на учения, който го създава (има препратки и към името му), а критиката е индиректна.
Бях раздвоена между нея и "Метро 2033".

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 21:01 от Tsugumi_

# 625
Чета Сушата на Джейн Харпър.
Не знам как съм я пропуснала до сега -  чудесна е. Като цяло много харесвам австралийска литература, любима ми е след английската и скандинавската.
От намалението на Сиела си взех Полущощ в кафене черният дрозд и Камък, ножица, хартия. Ще захвана някоя от тях след Сушата.

# 626
Приключих Съседката. Изключително брутална книга! На никого не пожелавам такива съседи! Ще се помни дълго. Вчера я разказвах на мъжа ми,одеве като се прибра от работа и ме пита днес чете ли? Казвам да защо 🙄 а той ...и какво стана с момичето от книгата?? ....
Мисля,че някой беше споменал че има филм как е  заглавието?

Продължавам със Свекървата

# 627
  • Mediterraneo
Чета Сушата на Джейн Харпър.
Не знам как съм я пропуснала до сега -  чудесна е. Като цяло много харесвам австралийска литература, любима ми е след английската и скандинавската.

Абсолютно страхотна е!

Съседката съм я коментирала многократно. Това нещо не се забравя.

# 628
Мишел Бюси въобще не го харесвам. С радост ще го пратя в приемно семейство.
Защо ? Да не би в повечето си книги да е еднотипна тематиката му за приемни семейства ?

Не го харесвам, защото мисля, че копира страшно много от други (най-вече) френски автори и не намирам нищо оригинално в книгите му.
А за приемното семейство имах предвид, че трябва да го изгоня от библиотеката си. Simple Smile))

# 629
  • София
Маркирах си Сушата, звучи обещаващо.

И аз отстрелях от Сиела Камък, ножица, хартия, Двама братя, Глиненият цар и нещо на Бакман, което не бях виждала, вероятно нещо старо Сделката на живота ти.

Имам колежка, която винаги щом прочете нещо се чувства длъжна да ми донесе книгата. Тя много харесва чиклит и отявлено романтично-любовни книги. На мен не ми е любимия жанр, и няколко пъти и казвам, че имам страшно големи купчини за четене в къщи, и че не искам да задържам и нейните книги. Но тя много настоява на прочета поредната, защото била страхотна. Доста тъпа ситуация. Имаше случай, в който сложих рейтинг 1 в ГР и върнах книгата непрочетена изобщо, т.к шях да умра от скука на стр80. Казах, че съвсем не е моята книга, но след няколко дни тя донесе следващата… Как се измъква човек от тази ситуация? Не искам да я обидя, тя си е супер, но явно много иска да чета всичко което чете тя. Започнах да не ги взимам и да си седят в офиса тези книги, но все пак…

Общи условия

Активация на акаунт