Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 536
  • 711
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Да,записвам си.Даже съм го отбелязала във фрагрантика, явно и преди сте го коментирали този парфюм.

# 436
Дами, някоя от вас ми беше препоръчал секси, трайна роза, но мисля, че беше арабски парфюм.
Ако се разпознае момичето, нека пак ми пусне линк, не мога да го открия.
Бях против арабските, но ще ги опитам, така и не намерих моята роза.

# 437
Някой да е срещал някъде Guerlain Neroli Outrenoir? Последно го видях в Дъглас миналото лято, но от тогава не мога да го намеря наличен.

# 438
Колекцията вече не се предлага в Дъглас и няма и да се предлага повече. Търсете го в чужбина и чужди сайтове.

# 439
За пролетта съм приготвила Miss Dior 2021, нямам търпение.
Точно на края на сезоните вече не си понасям нито един наличен парфюм и се чудя какво да нося. Тази зима и дъно не видях, което още повече ме депресира.

# 440
  • Варна
Скрит текст:
И накрая, накратко за поредна чудна арабела - Ard al Zaafaran Tafakhar
Скрит текст:

Fragrance Notes              
Top Notes: Nutmeg, Bergamot, Rose, Jasmine
Middle Notes: Dry Fruits, Plum, Incense, Caraway, Sandalwood
Base Notes: Vanilla, Oud, Amber

На живо бутилката е много красива! Animal Heart Eyes Cat С пирамида като посочената, нямаше как да го изпусна и за моя радост, посочените нотки се оказаха добър ориентир. Мисля, че любителите на мощна, плътна и изявена слива, ще останат очаровани. Типа слива е точно от тази  - компот от сливи от едно време:
Скрит текст:

Има и доста изявени ядки, също амбър, някакъв сладичък ликьор, и леко опушен дъб. За мен е изключително уютен, за есен-зима е приказка. Началото му е доста мощно и ударно, но само 15 минути по-късно, аромата се намества и заспива! Гореща препоръка Hands Ok Hand
Ard al Zaafaran Tafakhar е поредно доказателство, че отлични, впечатляващи и уникални парфюми, могат да бъдат намерени навсякъде. Феновете на слива да не го пропускат - чудо е! Purple Heart
Сега... как да започна... 😁 Знам, че някои колеги тук ще потрият доволно ръце и ще кажат "хехе, ето, а ми снобарееш тук и арабските парфюми били долнопробни! видя ли сега!". Ми хубаво, видях, но можеше и да не си призная, нали! 😜 И никога нямаше да разберете, че съм си купила арабски парфюм. 😁 Ей това, последното изречение от описанието на Deetron, махна всички предразсъдъци по темата и с ясното съзнание, че съм разсипвала къде по-неразумни суми за какви ли не глупости, въобще не се подвоумих да пробвам тези, описани от него сливи. Нали търся пустите сливи, с които сигурно съм ви продънила ушите тук, от незапомнени времена... И не ги намирам, защото имам навика да си измислям нещо - било то аромат, бижу, дреха или каквото и да е, но по начин, по който аз го виждам и си го представям, и си го търся точно такова. Не е ясно дали някой някога ще го вижда или усеща като мен, та и да го сътвори за моя радост, но пък в това е тръпката на търсенето. Ами поръчах парфюма, той пък за един ден пристигна и днес го пробвах. Сега... няма да се впускам чак в такъв възторг нацяло, че няма да ми повярвате, затова ще прескоча кутия и бутилка, все пак трябва да го налеят в нещо хората и ще премина направо към сока. Понеже щях да влизам в банята, смело отворих и направо се напръсках с доволно количество! Викам си, ако е някаква смърт, бързо отивам и ще я измивам. Да, обаче... не беше. Но нямах време много да мисля, смело щях да се напръскам след душа, че трябва и да излизам и... изкъпах се и на чистата кожа отново се напръсках смело. Както пише по-горе, началото е мощно и ударно, но часът за трансформация е отразен също коректно, и 15 минути след това, вече усещах друго нещо... Според мен никой не би могъл да сбърка, че това са сини сливи! Разкошни сини сливи, силно доближаващи се до представата ми за аромат, който е в спомените ми и ми носи неревоятен уют, и удоволствие. Та, в началото преди тях се появи уд, което леко ме разочарова и ме стресна с възможността и той да се задържи трайно, но - не! Впрочем и този уд не е някакво страшилище, не е бакелитен, ами е точно дървесен. Не че знам тази точно дървесина натурално как мирише, но просто това, което усещам в парфюма, не е синтетично, лекарствено, зъболекарско или бакелитено нещо, а дървесно. То бързо се отдръпна назад и даде път на аромата на онези сини сливи, които са пиршество за сетивата ми! Този парфюм не е компот, за мен сливите са печени; в тава; с не голямо количество захар, която заедно със сока, който са пуснали, се е карамелизирала на дъното и от това, че е прегоряла леко, идва един опушен дъх на прекрасно натурално, домашно сладко от сини сливи. Deetron пише и за ядки, и аз си представях онези, моите, печените, точно с цяла орехова ядка, пъхната на мястото на извадената костилка, и ако малко се напъна може напълно да се материализира този аромат в това, което се излъчва от този парфюм в момента. Та изписах всичко това с идеята да кажа, че това са СЛИВИТЕ! Онези, които леля печеше на сладко, които се нядявах някой да е измислил в парфюм и които аз да усетя по оня начин, който обожавах някога. Усетих ги! Ако някога се появи нещо още по-реалистично и доближаващо се до спомена и представата ми, направо няма да повярвам на късмета си, но честно - едва ли. 😃
Благодаря ти, Deetron, че изтърпя всичките проклетии по адрес на арабаските парфюми, които съм изписала, но не с цел да нараня нечии чувства, а защото така ги усещам. И аз продължавам да мисля така за тях. 😊 Че въпреки това не се отказа да правиш презентации именно на такива парфюми, които си имат своите почитатели. И че, убедена съм, имал си и мен предвид със споменаването на "феновете на слива", че успя само с едно изречение да ме изкушиш и да ме накараш да ти повярвам, за да открия почти напълно претворен в парфюм мечтания аромат на моите сини сливи! 🥂🍾 Дължа ти почерпка и признание. 🤗

Откъде го закупихте? Тъй като на бг онлайн пазар единствено го намирам в Емаг, а оттам винаги ми е съмнително да поръчвам. 😀
 Просто след такова описание няма как да остана равнодушна и да не го поръчам, дори чисто на сляпо. 😍 Звучи точно като мой тип аромат.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 20:05 от bubanka

# 441
Момичета, толкова много ли се различават Клое Love Story ЕДТ и ЕДП? Бях убедена, че съм разносвала ЕДП и много ми хареса. Поръчах 30мл, но изобщо не е същото, натрапчиво едно такова, сладникаво... Единственото  обяснение е, че съм тествала ЕДТ Disappointed

Арабите имат доста добри изпълнения на многопластови аромати... За съжаление, в западните съвременни парфюми тая многопластовост (айде, да не е много, да е няколкопластовост) нещо се губи

Точно това ме тормози напоследък. Искам много траен парфюм с развитие, но да не е с типичните тежки източни аромати, и да не ме усещат съседите отсреща като се напръскам Blush Има ли някоя арабска марка, която да е с малко по-модерна концепция? Бавно и методично тествам амуажите, харесва ми посоката, но засега не съм открила между тях любов от първо пръс.

# 442
Скрит текст:
И накрая, накратко за поредна чудна арабела - Ard al Zaafaran Tafakhar
Скрит текст:

Fragrance Notes               
Top Notes: Nutmeg, Bergamot, Rose, Jasmine
Middle Notes: Dry Fruits, Plum, Incense, Caraway, Sandalwood
Base Notes: Vanilla, Oud, Amber

На живо бутилката е много красива! Animal Heart Eyes Cat С пирамида като посочената, нямаше как да го изпусна и за моя радост, посочените нотки се оказаха добър ориентир. Мисля, че любителите на мощна, плътна и изявена слива, ще останат очаровани. Типа слива е точно от тази  - компот от сливи от едно време:
Скрит текст:

Има и доста изявени ядки, също амбър, някакъв сладичък ликьор, и леко опушен дъб. За мен е изключително уютен, за есен-зима е приказка. Началото му е доста мощно и ударно, но само 15 минути по-късно, аромата се намества и заспива! Гореща препоръка Hands Ok Hand
Ard al Zaafaran Tafakhar е поредно доказателство, че отлични, впечатляващи и уникални парфюми, могат да бъдат намерени навсякъде. Феновете на слива да не го пропускат - чудо е! Purple Heart
Сега... как да започна... 😁 Знам, че някои колеги тук ще потрият доволно ръце и ще кажат "хехе, ето, а ми снобарееш тук и арабските парфюми били долнопробни! видя ли сега!". Ми хубаво, видях, но можеше и да не си призная, нали! 😜 И никога нямаше да разберете, че съм си купила арабски парфюм. 😁 Ей това, последното изречение от описанието на Deetron, махна всички предразсъдъци по темата и с ясното съзнание, че съм разсипвала къде по-неразумни суми за какви ли не глупости, въобще не се подвоумих да пробвам тези, описани от него сливи. Нали търся пустите сливи, с които сигурно съм ви продънила ушите тук, от незапомнени времена... И не ги намирам, защото имам навика да си измислям нещо - било то аромат, бижу, дреха или каквото и да е, но по начин, по който аз го виждам и си го представям, и си го търся точно такова. Не е ясно дали някой някога ще го вижда или усеща като мен, та и да го сътвори за моя радост, но пък в това е тръпката на търсенето. Ами поръчах парфюма, той пък за един ден пристигна и днес го пробвах. Сега... няма да се впускам чак в такъв възторг нацяло, че няма да ми повярвате, затова ще прескоча кутия и бутилка, все пак трябва да го налеят в нещо хората и ще премина направо към сока. Понеже щях да влизам в банята, смело отворих и направо се напръсках с доволно количество! Викам си, ако е някаква смърт, бързо отивам и ще я измивам. Да, обаче... не беше. Но нямах време много да мисля, смело щях да се напръскам след душа, че трябва и да излизам и... изкъпах се и на чистата кожа отново се напръсках смело. Както пише по-горе, началото е мощно и ударно, но часът за трансформация е отразен също коректно, и 15 минути след това, вече усещах друго нещо... Според мен никой не би могъл да сбърка, че това са сини сливи! Разкошни сини сливи, силно доближаващи се до представата ми за аромат, който е в спомените ми и ми носи неревоятен уют, и удоволствие. Та, в началото преди тях се появи уд, което леко ме разочарова и ме стресна с възможността и той да се задържи трайно, но - не! Впрочем и този уд не е някакво страшилище, не е бакелитен, ами е точно дървесен. Не че знам тази точно дървесина натурално как мирише, но просто това, което усещам в парфюма, не е синтетично, лекарствено, зъболекарско или бакелитено нещо, а дървесно. То бързо се отдръпна назад и даде път на аромата на онези сини сливи, които са пиршество за сетивата ми! Този парфюм не е компот, за мен сливите са печени; в тава; с не голямо количество захар, която заедно със сока, който са пуснали, се е карамелизирала на дъното и от това, че е прегоряла леко, идва един опушен дъх на прекрасно натурално, домашно сладко от сини сливи. Deetron пише и за ядки, и аз си представях онези, моите, печените, точно с цяла орехова ядка, пъхната на мястото на извадената костилка, и ако малко се напъна може напълно да се материализира този аромат в това, което се излъчва от този парфюм в момента. Та изписах всичко това с идеята да кажа, че това са СЛИВИТЕ! Онези, които леля печеше на сладко, които се нядявах някой да е измислил в парфюм и които аз да усетя по оня начин, който обожавах някога. Усетих ги! Ако някога се появи нещо още по-реалистично и доближаващо се до спомена и представата ми, направо няма да повярвам на късмета си, но честно - едва ли. 😃
Благодаря ти, Deetron, че изтърпя всичките проклетии по адрес на арабаските парфюми, които съм изписала, но не с цел да нараня нечии чувства, а защото така ги усещам. И аз продължавам да мисля така за тях. 😊 Че въпреки това не се отказа да правиш презентации именно на такива парфюми, които си имат своите почитатели. И че, убедена съм, имал си и мен предвид със споменаването на "феновете на слива", че успя само с едно изречение да ме изкушиш и да ме накараш да ти повярвам, за да открия почти напълно претворен в парфюм мечтания аромат на моите сини сливи! 🥂🍾 Дължа ти почерпка и признание. 🤗
Откъде го закупихте? Тъй като на бг онлайн пазар единствено го намирам в Емаг, а оттам винаги ми е съмнително да поръчвам. 😀
Просто след такова описание няма как да остана равнодушна и да не го поръчам, дори чисто на сляпо. 😍 Звучи точно като мой тип аромат.
Точно от емаг. От там пазарувайте смело когато продавачът е емаг, а пък арабските парфюми от където и да ги купите, те ментета нямат. Но в случая този парфюм го намерих само там.

Тук е пълно с невероятни хора и на мен често ми се пада някой от тях, да не забравя да кажа, защото още съм зашеметена от кашона с аромати, който получих като изненада... Revolving Hearts Flowers Hibiscus

# 443
Phloxx, за мен са различни. EDP ми е неприятен направо, EDT е чист, свеж, цветен, лек офисен парфюм с тънък шлейф. Не ми е от любимите, но пролетта и лятото върви добре, особено за работна среда.
Имам една мостра на  EDP , тези дни ще направя паралелен тест. Сега толкова съм се поляла с Delina, че няма как да усетя добре нищо друго.
Между другото, към една поръчка с козметика получих мостра на Burberry Her EDT. Никога не бях го тествала и останах доста изненадана. Сладка ягодка усетих, един момичешки такъв. Хареса ми. Ще го пробвам пак.

# 444
  • София
malika$ - Не е нужно да търсите парфюм сред арабски марки за да намерите секси и хубава роза. Много по-голям е шанса да се разочаровате. Защо не погледнете невероятни предложения като
Giorgio Armani  Sì Passione / https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Si-Passione-48002.html или Etienne Aigner Cara Mia Ti Bacio / https://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Cara-Mia-Ti-Bacio-55253.html, или пък Lancome Idôle L'Intense / https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Idole-L-Intense-62333.html, и тн.

Не мисля, че арабските парфюми са отговор на търсенията Ви.

Phloxx - защо не преслушате парфюмите на Van Cleef & Arpels от колекцията Collection Extraordinaire - интересни, отлично смесени, с хубаво развитие, без да крещят.

# 445
Dez, моля те, кажи нещо за Jacomo Silences! Беше ми любим преди преди двайсетина години и много искам пак такъв аромат, но казват, че е реформулиран, а не го намирам за проба.

# 446

SINEOCKA_D - За мен, едни от най-хубавите бонбонени виолетки, които съм срещал, са тези в Afnan Supremacy Gold https://www.fragrantica.com/perfume/Afnan/Supremacy-Gold-27351.html
Скрит текст:

Не знам защо още не съм си го взел този Афнан, страхотен е, а и аромата на виолетови бонбонки е уникален Animal Heart Eyes Cat Като цяло, профила му е подчертано дамски, пудрен, ирисов. Много ме радва.
Е бива ли сега така? Виолетки, пудрени, ириси. В мозъка ми веднага се задейства сигнална лапма. В разходи ме вкарваш Deetron, не че нещо, ама... Всъщност има нещо. Този уд много ли се усеща? Ако се балансира с амбрата и пудрата, ще е добре, направо се абонирам. Ако е много остър и медицински, няма да е моето.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 20:46 от *Emia*

# 447
Deetron, да питам за Rose Céleste на Аrabian secrets, силно ли се усеща розата или по-цветен?

# 448
  • The Evergreen State
Dez, страхотна парфюмна витрина си потготвила за пролетта Purple Heart. И мен парфюмните снимки ме вдъхновяват. Обичам да разглеждам снимките от Frargam рубриката поместени под парфюмите в гардеробчето ми.
Красивите снимки, прикачени от други с които споделяме любов към даден парфюм ми носят огромна радост и допринасят да оценявам и преоткривам това което имам вече в гардеробчето си.
Последните месеци (от края на миналата година още) понатрупах доста нови придобивки, наваксах след дълъг период на кротуване и мисля че отново влизам в зен стадий в който съм балансирана парфюмно и не търся нищо ново. Смятам да пръскам според настроението си но определено Chloe Absolu ме настройва пролетно.

В предния си пост бях написала че не съм отявлен любител на розите в пафюм. После се досетих че освен Chloe и Izia линията, допадат ми още Idole Lancome и Dior Rose N'Roses. Явно харесвам лека свежа и ненатегната роза (изключение е Izia La Nuit, харесвам я но нямам особено желание да я притежавам), особено този сезон.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 21:11 от Athena

# 449
  • София
*Emia* - Мислете за този афнан като за ароматно претворение на тази визия:

Дамски си е, от напълно европейски стил. Няма нищо удово, ориент, трудно, мъчно и дори не е и унисекс.

bonbonka6 - Rose Céleste не е ориент тежка роза. Няма локум, няма сироп или да е гъста. По-цветен и лек, ежедневен, ефирен характер има. За мен е много женствен, елегантен, чист и с напълно европейско звучене. Бих го нарекъл - секси офис Simple Smile Но това е само моето мнение.

Песен: Juan Mejia - AGRA (Mass Digital Remix) Animal Heart Eyes Cat

Общи условия

Активация на акаунт