Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 534
  • 711
  •   1
Отговори
# 450
Зърнах Sicily D&G на витрината на Dez и сърцето ми прескочи. Heart Eyes
Какво великолепно творение беше...дори и да го има някъде сега, най-вероятно е реформулиран и окастрен до безобразие.

Днес получих Tardes Carner Barcelona и съм в марципанова нирвана. Но не по сладкарски, а някак елегатен и лек бадем се носи върху дървесна подложка. Не съм убедена в проекцията, утре ще го изведа на ресторант, но за момента показва завидна трайност- над 10 часа. Revolving Hearts

# 451
Момичета, толкова много ли се различават Клое Love Story ЕДТ и ЕДП? Бях убедена, че съм разносвала ЕДП и много ми хареса. Поръчах 30мл, но изобщо не е същото, натрапчиво едно такова, сладникаво... Единственото  обяснение е, че съм тествала ЕДТ Disappointed

Арабите имат доста добри изпълнения на многопластови аромати... За съжаление, в западните съвременни парфюми тая многопластовост (айде, да не е много, да е няколкопластовост) нещо се губи

Точно това ме тормози напоследък. Искам много траен парфюм с развитие, но да не е с типичните тежки източни аромати, и да не ме усещат съседите отсреща като се напръскам Blush Има ли някоя арабска марка, която да е с малко по-модерна концепция? Бавно и методично тествам амуажите, харесва ми посоката, но засега не съм открила между тях любов от първо пръс.
"Arabian's secret" са ми някакъв микс между източно и западно звучене. Ароматите им ми се струват по-фини от на Lataffa например. Grinning Аз по принцип се отказах от ориенталските, не ми допадат много, само за тези правя изключение...

# 452
Deetron, ориентирах се към арабски, защото си мисля, че имат добра трайност и са силни.
Бях се засилила към Irresistible Givenchy, но след последните мнения, че е близо до кожата и е лек и се отказах.
Обичам силни, шлейфова и присъствени.

# 453
Записвам се, за да следя по-лесно темата, не че ще кажа нещо кой знае какво. В студа тази година най-често ползвах Роял-а на Ели Сааб. Купих го миналата пролет, но в топлото време не вървеше, в студените дни обаче е разкошен, а и ми стои добре. Някой питаше за "секси, трайна роза", мисля, че се доближава.
ПП. Сега прочетох, че вече коментирате пролетни парфюми, доста страници пропуснах от темата.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 23:47 от Ваня Ставрева

# 454
От много време е силно популярен в темата Le Parfum Royal Elie Saab, а едва днес имах възможността да го пробвам. Подсъзнателно стоях настрана от него и правилно съм постъпвала! Недейте без проба, трудно би понесъл на всеки. За мен е като юмрук в носа, а аз имам някои доста силни парфюми.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 01:10 от Анонимен

# 455
Deetron, ориентирах се към арабски, защото си мисля, че имат добра трайност и са силни.
Бях се засилила към Irresistible Givenchy, но след последните мнения, че е близо до кожата и е лек и се отказах.

Наскоро ми подариха Irresistible и дали защото не съм си го избирала аз, но за мен е ужасно силен, много траен и няма отърване от миризмата. Започнах да го харесвам чак сега и мисля ще е добър за разносване през топлите дни. Усеща си се розата в него и излъчва прилично, само с 2-3 пръскания. Трайност на кожа при мен е 5-6 часа, на дрехите няма отмирисване.

# 456
  • Чукарландия
Азалия Animal Heart Eyes CatFlowers Bouquet
Много благодаря за прекрасния, вълнуващ пост и споделените впечатления! Heart Decoration
Страшно се радвам се, че Ard al Zaafaran Tafakhar се е оказал неочаквана находка за теб. Надявам се, всеки път като го носиш да откриваш по нещо приятно в него и така търсената слива, винаги да се разкрива по най-хубав начин Wine Glass

Отдавна не съм надничала в темата поради ред причини, и като надникнах и какво?!?
Deetron, мислиш ли, че се замислих и за секунда след като прочетох за сливовите изкушения, така примамливо описани от теб? 🤣
Друго нещо ме терзае. В wish съм си сложила и една друга Латафа - Lattafa Ma'ani, а въобще нямам спомен защо е там. Някой познава ли я? Все си мисля, че ОТНОВО 😂Deetron е писал за нея, но нищо не откривам с търсачката през телефона. Моля, споделете, че ме тресе амнезия! 🤣

Денс, прекрасна тема, както винаги! 🌹
Липсвахте ми! 🤗

ПП Редактирам се - намерих това, което търсех
https://m.bg-mamma.com/?topic=1300021.900

#909 Deetron, знаех си, че си ти! Отнесох и него... 🤣
Сега мъката ми е, че скоро няма да мога да ги душна...

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 02:50 от BBeLLa

# 457
Dez, моля те, кажи нещо за Jacomo Silences! Беше ми любим преди преди двайсетина години и много искам пак такъв аромат, но казват, че е реформулиран, а не го намирам за проба.

Не знам дали имам познатата на теб версия, вероятно е поредната реформулация, при мен се развива като много красив зелен шипър с червена роза и нарцис. Нарцис обикновено не понасям, но тук ми харесва, а ярката, червена, колосана роза ми е много на сърце. Мисля, че го купих преди 6-7 години, точно преди да изчезне.
Сега видях, че е наличен онлайн, но бутилката е с различен надпис. Не съм пробвала това издание, но се радвам, че го има. Унгаро Дива е подобен тип аромат, за първи път го взех миналата година без да познавам винтиджа, и ми харесва много, може би не са осакатили и Silences.

# 458
От мен една нежна роза перфектна за пролетта

# 459
Последното нещо, което може да се каже за Irresistible Givenchy е, че стои близо до кожата. Това е аромат от онзи тип леки, но присъствени и шлейфови, които се разнасят на талази от скърцащо чистата коса при всеки повей на вятъра. Свеж, пролетен и повдигащ настроението аромат е това, заряд  на младост и невинност носи.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 09:29 от Никой като Някой

# 460
  • София
Скрит текст:
Азалия Animal Heart Eyes CatFlowers Bouquet
Много благодаря за прекрасния, вълнуващ пост и споделените впечатления! Heart Decoration
Страшно се радвам се, че Ard al Zaafaran Tafakhar се е оказал неочаквана находка за теб. Надявам се, всеки път като го носиш да откриваш по нещо приятно в него и така търсената слива, винаги да се разкрива по най-хубав начин Wine Glass

Отдавна не съм надничала в темата поради ред причини, и като надникнах и какво?!?
Deetron, мислиш ли, че се замислих и за секунда след като прочетох за сливовите изкушения, така примамливо описани от теб? 🤣
Друго нещо ме терзае. В wish съм си сложила и една друга Латафа - Lattafa Ma'ani, а въобще нямам спомен защо е там. Някой познава ли я? Все си мисля, че ОТНОВО 😂Deetron е писал за нея, но нищо не откривам с търсачката през телефона. Моля, споделете, че ме тресе амнезия! 🤣

Денс, прекрасна тема, както винаги! 🌹
Липсвахте ми! 🤗

ПП Редактирам се - намерих това, което търсех
https://m.bg-mamma.com/?topic=1300021.900

#909 Deetron, знаех си, че си ти! Отнесох и него... 🤣
Сега мъката ми е, че скоро няма да мога да ги душна...
BBeLLa - Heart ExlFlowers Rose
Виждам, че вече си поръчала Lattafa Ma'ani, но аз ще го опиша на две, на три, за да дадем малко тръпка на чакането, а и да кажеш после, дали споделяш моите усещания за него.
Преди всичко, убеден съм, че нямаш друг такъв парфюм, защото е доста специфичен и отличаващ се от всичко, като това го казвам в хубавия смисъл. Най-конкретно и сухо казано, определям го за ароматно гурме.  Тази пирамида е вярна:
Top Notes: Lemon, Bergamot, Pine, Verbina, Martipan
Middle Notes: Orange blossom, Almond, Coffee, Nutmeg, Jasmine, Saffron
Base Notes: Patchouli, Sandalwood, Cedarwood, Heliotrop, Tonka Beans

Когато казвам ароматно гурме, това е само обща идея за посоката. Отваря се зелено, чисто, тревисто дори, с тънък намек за градинска билка. Доста бързо обаче, към тези нотки се прибавят изкусителни нотки като марципан, сусам, сладък лимон и кафе. Интересното е, че не става гурме в смисъл на много сладък или плътен, напротив даже - запазва се това зелено ароматното и билково излъчване от началната фаза.
Може би, най-точно е да се каже, че тези гурме нотки не го правят гурме, а изкусителен в една спефична посока - като някакъв хубав, мил  детски спомен. Да кажем, сладък билков чай, или пък някакво кексче. Нотките на кафе, ядки и сусам са много добре вплетени и не звучат фалшиво или твърде сладко. В развитието към цялата тази зелена вкусотия, се добавя доза цветна пудреност. Мисля, че е напълно унисекс.
Честно казано, не знам с кой известен парфюм да го сравня... Не е копие на нищо, поне за мен. Усещам го много уютен, удобен, усмихващ, може да мине за ароматерапия. Няма нищо оринет и арабско в онзи смисъл, който би изплашил западната публика.
Ще ми е интересно BBeLLa, дали и ти ще го усетиш така. Ще чакам с интерес впечатления от тази зелена вкусотия  Animal Heart Eyes Cat

Mimeto74 - много харесвам Zara Wonder Rose Hands Ok Hand

Парче за деня: Mauro Masi - Matheo Tiana (Original Mix)

# 461
Не мирясах аз докато не поръчах Гранада Салвия на Герлен. Ще бъде ново попълнение за топлото време.
Тези дни нося Ла Бел Ле Парфюм- много ми е любим, усещам си го добре и трайно. Мон Герлен, Мюс ЕДП на Мюглер, гледам да ги нося на студено, че после ги зазимявам Simple Smile
Поръчах също Mancera Musky Garden насляпо, много се вълнувам...А покрай него загледах Mancera Jardin Exclusif- кажете моля 2 думи за него. С търсачката не се оправям забива ми целия форум. Ще съм благодарна и на линкче към коментар или описание (някой, някога, някъде писал...) Flowers Hibiscus
Аз Роял на Ели Сааб го поръчах 10мл. ей така да го имам, но не ми допадна. Сега след бъга на обонянието дори не го усещам, а помня как миришеше Expressionless
Искам да се сдобия с Опиум Екстрийм- много го харесах на проба и трен ми стоя. Зеления го тествах на кожа, много интересен ми се стори, но бързо изчезна. Може би за лятото и на оферта бих го отнесла.

# 462
Deetron, заради прекрасните ти описания, "взех" да мисля за арабските парфюми. Това, не се е случвало досега! Поздравявам те!
Някой ма ли впечатления, от новия Narsiso Eau Neroli Ambree?
Аз нямам опит, с аромата на роза в парфюмите, защото обикновено, не ги харесвам. Сетих се за два аромата, в които съм харесвала розата. Narsiso Eau De Toilete i Paul Smith Portrait.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 11:15 от Magda Dimitrova

# 463
Deetron почти ще ме върне към ориенталските аромати, а ги отписааах... уж. Smiling Imp
Ей сега колегата ми каза, че парфюмът ми бил пролетен, ухаел на цветя. Аз усещам да ми мирише само на сладкиш? Thinking Трябва да видя по пирамида как е, защо един усеща цветя, а друг сладкиш? Rolling Eyes (Просто се чудя, инак този парфюм не е оригинален, имитацийка е. Ама аз ще видя пирамидата на оригинала...)

# 464
Аз Роял на Ели Сааб го поръчах 10мл. ей така да го имам
Откъде поръчате 10 мл? И този искам да пробвам, от доста време го мисля, защото имам Le parfume, но искам и Роял.

Общи условия

Активация на акаунт