Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 670
  • 711
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
cutesmallcat, това звучи хем добре, на фона на рязко покачената му цена; хем зле, защото възлагах големи надежди на него... Надявах се на сладост, фурми, ванилия. Пишат, че няма нищо общо с първите Номади.

Азалия, няма абсолютно нищо общо с първите три фланкъра, поне за мен. Което не е непременно лошо, даже е добре, че там поизчерпаха вариантите на слива и мъх.
Прочетох и на Ивето описанието и мога да кажа, че на мен са ми пратили друг парфюм Laughing Но кожи различни, знаете как е. Пак казвам, много е хубав и интересен парфюма, утре пак ще го пробвам, да си почине от пътуването малко Wink

# 106
  • Бургас
Мислите ли, че парфюмите купени директно от магазина на Hermes са по-добри? Защото цените са доста по-високи от на други места..
ОМГ! Зависи дали са произведени в Испания или във Франция.

А сега сериозно: Не, не мисля.

# 107
Аз питам съвсем сериозно!
Не разбирам откъде идва разликата. Производител да продава по-скъпо собствената си стока, от някой който я препродава.

И ако някой може да сподели впечатления за някой от тези аромати Simple Smile

# 108
Мислите ли, че парфюмите купени директно от магазина на Hermes са по-добри? Защото цените са доста по-високи от на други места..
Разбира се, препоръчвам винаги да купувате от магазини на производител - другите места не са за вас. Simple Smile

# 109
Светът е голям и ментета дебнат отвсякъде. Дайте повечко пари, за да спите спокойно.

# 110
Малко по-назад пак сте коментирали розови аромати. Някой да има мнение за https://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Rock-n-Rose-774.html
Искам нещо с рози в парфюмния си гардероб, но все не мога да попадна на моята роза.

# 111
  • София
И ако някой може да сподели впечатления за някой от тези аромати Simple Smile

Потърсете с търсачката, има много мнения за колоните на Ерме.
Да се оплача и аз от липса на обоняние след ковид, казаха да пия В комплекс. Имам 3 нови парфюма и дори не мога да ги помириша. Единият е на Килиан After Sunset, не го познавам и ми е толкова любопитно да разбера на какво мирише… И за компенсация и успокоение днес си поръчах 2 парфюмни комплекта Blush
По темата - зимата нося основно сладки и гурме.

# 112
  • Бургас
Pipi_, Rock'n Rose за мен не е точно аромат с роза, а по-скоро "розов" аромат, плодов и младежки. Спрян е обаче отдавна и не зная дали е възможно да се открие някъде.

Скоро някой попита как са се променили вкусовете ни през годините. Ами например обичах тубероза, а сега никак не мога да я нося. Никак не обичах роза, а вече си имам..... няколко и дори се замислям за Lady Vengeance JHG - познавам го  от години, но сега е нещо като любов от втори поглед.

Също трудно понасям "шумни" аромати и  ултра-мега-гига трайността за мен е огромен недостатък. Вече все по-често купувам или ползвам по-тихи и дори скинсент аромати, подновявам често при необходимост и така... Деволюирах

# 113
  • Sofia
На мен даже ми е неудобно сред хора с някой Монтал , Мансера,  много са натрапчиви.

# 114
Pipi_, трудна задача е човек да си намери подходящата роза, подобно на Малкия принц неговата с все капризите и, че даже и няколко гъсеници да се  преживеят за разкош...Точно роза ли търся и аз не знам, но имам компоненти, които неминуемо присъстват в парфюмите ми. Не съм ги търсила целенасочено, но разглеждайки фрагрантика просто виждам как нишката си върви. ....По скоро търся усещане, подходящата разбиваща комбинация.
Цените като на всичко са дълга много тема. Производителят не е длъжен да продава на  ТЕ  на еднаква цена в различните държави. И други механизми има. Мога да дам примери, ама да не се отплесвам много.

# 115
И за мен трайността понякога, даже все по-често, се оказва проблем. От гледна точка на това, че един супер траен парфюм, каквито са повечето от моите, ме уморява, оставайки с мен 10-12 и повече чàса! И второ, заради това, че нямат свършване така. Повечето не се нуждаят от подновяване... Е, кога 100 мл ще намалеят, камо ли да свършат?!

# 116
Хайде пак да се върнем на темата с хубава, плътна, сочна роза?
Има ли такъв парфюм?
И като казват рози в Интенз кафе.. Ами целодневно го разнос вам и не откривам рози. Само приятна сладост, чак накървашо осезаема. Все едно сиропиран сладкиш, в който си изпуснал кг захар.
Обаче, пък ме подсетихте за любимия ми преди години Rock'n'rose, е там пък усещах само рози!
Разкошен и дълготраен!
Наистина ли го няма никъде вече?

# 117
  • Бургас
Rock'n'rose и аз много го обичах.
Винаги ще обичам. Aleays Avon,аз усещам много, много нежна роза.И винаги ще го имам в наличност,докато го продават.

Взех си от намалението в Douglas Mon Guarlain intense подаръчния комплект.
Има много красиво мини в комплекта,от преди много години си пазя едно мини на Нина Ричи,ще си пазя и това, много ми харесват.
Утре ще го тествам.
Имам и любимият La vie est belle и Black Opium.
Заради смотания Ковид,карах го октомври,още не ми е съвсем ок обонянието,на моменти се губи,но вече си усещам повечето нотки в La vie,които ме очароват и правят щастлива.
Вероятно дълго ще се радвам само на тези в оригинал,нямам възможност да ги поддържам нон стоп в наличност,има и добри имитации.

Някой да каже нещо/опише Дейзи на Марк Джейкъбс в оригинал?
Много, много го харесвам,но някак все не стигам до него.

# 118
  • София
Но Ирисът от линията е чудо на чудесата!
Прекрасен е! Отдавна му се каня, най-накрая успях да го поръчам и от два дни му се радвам! За мен е един от най-хубавите помадено-ванилови ириси, примесени с малко абстрактни червени плодове за разкош. Страшно жизнерадостен парфюм и супер уютен!
Дами, може ли да сравните Iris Crush Jimmy Choo с някой от познатите ириси като стилистика? Пак за ириси мечтая, не че нямам достатъчно вече... Grinning Прилича ли на Мулен Руж ХдП (не мога да го нося)? Не виждам такива сравнения във Фрагрантика, вотовете дават прилики с Lipstick On MMM и French Kiss Guerlain, което е добре дошло за мен, ако е вярно, защото харесвам и двата. Според няколко отзива имал прилики с LVEB - нищо от тази линия не харесвам за лична употреба, има ли сходства наистина? Ще съм благодарна на малко сравнения. Simple Smile
Pipi_, какъв тип роза търсиш? В темата има толкова опитни розоманки, че съм сигурна, че ще получиш добри предложения за тестване. Simple Smile Аз стартирах преди много години като отявлен розофоб, обаче сега имам няколко розички за разкош в колекцията - скромно, но от сърце. Grinning Неочаквано за себе си доста харесах Rose d'Isparta Boucheron преди време, имам малка отливка, не знам дали някога ще взема пълна бутилка, защото 125 мл от жанр, който не е сред най-често ползваните от мен, ме плашат, но я намирам за много красива роза - плътна, богата, женствена и омайна, с добре дозирана сладост. Иначе предпочитам по-скоро по-прозрачни рози, студени, зелени (например Hermessence Rose Ikebana Hermès, която е чудна, но я усещам точно 30 мин на кожата си и не я взех), рядко харесвам сладки такива, но този Boucheron е чудесно направен. Flowers Rose За любима роза засега съм короновала Rose & Cuir F. Malle.

На всички с болежки в момента пожелавам бързо възстановяване! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 03:24 от Klodilia

# 119
KlodiliaLipstick On MMM и French Kiss Guerlain за съжаление не познавам и не мога да кажа, но с Мулен Руж не мисля, че има някакви прилики.  Ще ги разнося днес паралелно и ще пиша допълнително,  но усещането което ми носят е от различни вселени, въпреки че аз харесвам и двата. Не ми прилича и на Lipstick Rose Frederic Malle, с който гледам че също го сравняват. LR ми е като скъпоценно  винтидж бижу, докато IC точно обратното - много съвременно .

Общи условия

Активация на акаунт