Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през февруари

• 100 942
  • 3 179
  •   1
Отговори
# 1 605
Сирос, кажи на ТУ да пробва родопския вариант на качамак. Във водата за качамака се варят2-3-4 обелени картофа и се намачкват преди да се сипе царевичното брашно. Това нещо с повечко масло или с мазнината от запечен пушен бекон и после самия бекон отгоре, ммммм, размечтах се.

# 1 606
  • Mediterraneo
Бърльо, недей и ти! Гушки!
Лейла ще я напердаша накрая!
Че и за сипване изтървах момента, вече се хоризонтирах. Тя сутрин ММ ме събуди в 6 с поредния грозен сюрприз по делото на живота ни Simple Smile

# 1 607
Аууу Уиш, ще му кажа. Може да пробва с картофите, но на изпържените свински мръвки, няма да изневери.

# 1 608
Размечтах се, от сума време не мога да попадна на вкусен пушен бекон.

# 1 609
Някой път пробвай, като свалиш качамака от котлона, да бухнеш вътре щедра доза настърган кашкавал. Бъркаш, докато се появят конци, после ядеш и рИвеш. Ей, от тия замразени вишни съвсем се размечтах.

Кло, в Лидъл има два вида, които харесвам. Единият май беше на Барони, но може и да греша. Много харесвах този на Пийкок, обаче в последно време го правят отровно солен, а за 20 лева килото да ям торба сол не съм навита.

# 1 610
  • Пловдив
Все се каня да го пробвам тоя качамак, ама..мерките вода/брашно не моа ги схвана Thinking
За картофите потвърждавам...от колежка.

# 1 611
Ох, Уиш, толкова вкусно говориш за храна, че всичко ми се прияжда.
А даже не съм особен фен на качамака.

# 1 612
О, кашкавал, пармезан, масло, прясно мляко и качамакът е друго нещо. Ми грух.🐷

# 1 613
  • София
Мистик 2500 Мл вода/400 гр. царевичен грис.

# 1 614
Хайде сега, някоя от вас да се жертва и да даде изпитана рецепта с мерки и теглилки. За качамака естествено.

# 1 615
Ооо, да, с прясно мляко вместо вода е мнооого по-вкусно.
Бърди, чак докато завърша гимназия, ставах да нагъвам нощем сандвичи. В кухнята си бях подредила книги, в които пише за разни вкусни неща, да си чета, докато мляскам. Леле, като си представя, че тогава бях 41-42 кила на моите метър седемдесет и пет, а нагъвах като трима мъже!
Ъммм, Кло, аз готвя на око и не безполезна, ами направо вредна ще съм в тоя случай.

# 1 616
  • Mediterraneo
Мерки и теглилки не знам, ама мой приятел румънец такава мамалига ни прави, че лигите ми се точат само като си помисля. С много прясно сирене, с много кашкавал и масло, поднесена със заквасена сметана... Май е време да се чуем с този човек Simple Smile

# 1 617
Няма нищо, Уиш. Мид даде насоки.

Бърди, много полемики покрай картинката ти в темата за вицовете. От осанна до разпни го, тоз татко, машинен инженер ли беше...

Толкова е силен вятъра, че имам чувството, че ще изкърти някоя тераса след малко.

# 1 618
Аз чета какво пише на пакета царевичен грис. Като стане качамакъм, сирене, изпържено свинско, препържено масло с червен пипер.

Малко по - различно https://bnt.bg/bg/a/teleshki-drob-vrkhu-kachamak-italianska-pole … 20297&page=10
Утре може да пробваме с гъби.

# 1 619
  • France
Хайде сега, някоя от вас да се жертва и да даде изпитана рецепта с мерки и теглилки. За качамака естествено.
Гласувам за!
Мисти, бЕгай в ъгъла да се срамуваш. Stuck Out Tongue Winking Eye
Бъръльо Hug

Общи условия

Активация на акаунт