Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава резултатът от изследванията ми, тъй като имам хашимото и дефицит на витамин D?
Какво означава дефицитът на витамин D и какви добавки трябва да приема?
Какво означава високият пролактин и какви действия трябва да се предприемат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава резултатът от изследванията ми, тъй като имам хашимото и дефицит на витамин D?
Вашите резултати показват висок TSH и нисък T4, което може да предполага хипофункция на щитовидната жлеза. Освен това имате висок пролактин и дефицит на витамин D. Тези резултати могат да бъдат свързани с хормонални проблеми, които могат да повлияят на бременността. Препоръчително е да се консултирате с ендокринолог за цялостна оценка и план за лечение.
-
Какво означава дефицитът на витамин D и какви добавки трябва да приема?
Дефицитът на витамин D може да повлияе отрицателно на вашето здраве, включително репродуктивната функция. Препоръчително е да приемате 1000-2000 IU витамин D3 дневно, но е важно да се консултирате с лекар за персонализирана препоръка. Освен това може да проверите нивата си на витамин В12, фолиева киселина, желязо, цинк и други витамини и минерали, за да сте сигурни, че няма дефицити.
-
Какво означава високият пролактин и какви действия трябва да се предприемат?
Високият пролактин може да бъде свързан с хормонални проблеми, които могат да повлияят на репродуктивната функция. Препоръчително е да се консултирате с ендокринолог, който ще прецени дали причината е свързана с хипофункция на щитовидната жлеза или други фактори. Важно е да се извърши цялостна оценка и да се планира подходящо лечение. Високият пролактин може също така да показва хипофункция на щитовидната жлеза, стрес или други медицински състояния. Важно е да се консултирате с ендокринолог, който може да извърши оценка и да предприеме необходимите мерки. Пролактинът не трябва да надвишава 200-250 mU/L.
-
Какви са резултатите от хормоналните изследвания и какво означава нисък инхибин В?
-
Какви са резултатите от изследванията на витамин D и кои са най-добрите добавки?
Благодаря за времето, което отделяш да помагаш на всяка една от нас!

но се чудя дали докато мина прегледа не карам на 50 всеки ден, досега мисля,че не съм била на над 50 като доза,само в началото,когато открих Хашимото и тсх ми беше почти 10.