Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

• 29 493
  • 444
  •   1
Отговори
# 225
  • софия
По заповед университетите са присъствено при 100 процента със сертификат. Тук няма - искам да се тествам, не искам да се тествам, няма и безплатни тестове (нито за персонала, нито за студентите). При нас персоналът е присъствено (всеки сам си осигурява ЗС), през две седмици се правят анкети с групите,ако има 100 процента група със ЗС учи присъствено. Имаме една такава от 12 човека - не е спирала и за ден. Останалите са онлайн от 21.октомври. В зависимост от изпитите имаме и присъствени и дистанционни.
Значи може

# 226
  • София
Може, но осигуряването на ЗС е доброволно... Щом в групата няма 100 процента - в къщи.

# 227
  • Варна
Това, че всички трябва да имат сертификати, за да се учи присъствено си е решение на конкретния университет. В други се учи присъствено (упражненията), но се иска сертификат. Ако един от групата няма само този един няма да е присъствено, а не цялата група да плаща решението му.
Синът ми пак е в карантина заради другата учителка. Точно преди ваканцията бяха в карантина. Не изкараха и седмица и пак. Ами не е нормално това положение! Във Варна е страшно. Вместо да отварят всичко и да скачаме от карантина в карантина да бяха затворили всичко, както правеха досега! Или да махат всички мерки, карантини и простотии. Това просто е абсурд, 4 дни присъствено и нова карантина! И докога така?

# 228
Понеделник
Ден първи след седмица ДО
6 часа по програма...
3 часа свободни...
И без това изостава седмокласничката от всички познати деца с материала, но днес е пропуснала 1час Мат + 2часа ИУЧ Мат...
"Но всичко е точно"

# 229
Защо ги е пропуснала? Избягала е от час или?

# 230
Отсъстват преподавателите ✌️
Що за въпрос... Детето дори не е закъснявало за час

# 231
  • Стара Загора
Дъщеря ми също имат болни учители  вчера са карали 3 часа. В гимназия е.

# 232
Сега ми писа и класната на първокласника, която отсъства от вчера...
След отрицателен БАТ, положителен ПСР... А от днес малчо е с Т и болящо ухо...
Добре, че свърши пандемията, иначе не знам какво щяхме да правим 😱

# 233

Само дето не е свършила, ама ние ще се правим, че е така.

# 234
  • Ямбол
Не можах да разбера, обвинявате учителите, че отсъстват ли?

# 235
  • Варна
Ти сериозно ли?

# 236

Само дето не е свършила, ама ние ще се правим, че е така.
Мислех, че ще се разбере черния хумор ✌️
Лиляна, учители са отсъствали и преди, но рядко е имало адекватен заместник... Почти винаги е присъствал пъдар просто 🥴... Това за седмокласничката ✌️
Сега обаче толкова често имат липсващи учители, че на школата детето ми губи втори път, понеже е много назад с материала...И по БЕЛ, и по Мат🤕

# 237
  • Ямбол
Да, сериозно:
Понеделник
Ден първи след седмица ДО
6 часа по програма...
3 часа свободни...
И без това изостава седмокласничката от всички познати деца с материала, но днес е пропуснала 1час Мат + 2часа ИУЧ Мат...
"Но всичко е точно"
Иначе какво трябва да значи това в поста?
Сега видях, че било черен хумор.
Е, каквото и да значи, то или ръководството не става, че не намира или не търси подходящи заместници, от които да изисква преподаване, а не само пъдарство, или просто наистина няма заместници. Но по ключови предмети в ключов клас би следвало да се направи малко повече по търсенето на заместници.

# 238
  • Варна
Значи, че пандемията се управлява много "адекватно". Присъствено на всяка цена, нищо че половината учители липсват. Обаче училищата са отворени и всичко е точно.

# 239
Вероятно значи, че когато учителите отсъстват, децата изостават с материала, какво друго да значи. На много места отсъстват учители, въпреки че в темата явно има някои училища в които от две години никой не се разболява, нито учители, нито деца.

Другите са просто хора, боледуват си. При нас отсъства учителка по основен предмет с блокове по четири часа. За тази седмица казаха, че ще замества друга учителка, да видим.

Общи условия

Активация на акаунт