Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 446
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Чудя ти се какво ги гледаш изобщо. Едно време имаше едни Степчета - разтворимо безалкохолно, сигурно е същото, само сега му казват чай Joy

# 76
Не, тези "чайчета" са със захар, а степчетата още от едно време си бяха май само подсладител, ароматизатори, оцветители и т. н. 😃 От любопитство, донякъде за забавление погледнах.

# 77
Долче, то в такива неща ако не е захар, ще е нещо даже още по-гадно, трябва съвсем да не ти пука какво пиеш че да консумираш такава напитка. За мен не е по-добро от едновремешните пакетчета Степ ли да бяха или нещо от сорта - боичка, аромат и там някакъв подсладител да си ги разтвориш във вода.
Инстантно кафе мога да приема че има нещо общо с кафето. Инстантен чай не си представям, нито пък какво общо с него имат праскови и прочие.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 23:36 от natka

# 78
Ох, много обичах студен чай праскова. Не този на Нестле, а на една друга марка, ама не помня как се казваше. Карала съм едно цяло лято на студен чай и слънчогледови семки. Захар и омега 6 - ужас Scream

# 79
Е, вие нали не помислихте, че съм смятала да пия подобна щуротия 😁 Обаче има хора, които си ги пият и изобщо не си дават сметка какво има вътре...

# 80
Така си е, аз лично, нямах до преди 3 години. Чувала бях, че захарта е вредна и толкоз.

# 81
Е, вие нали не помислихте, че съм смятала да пия подобна щуротия 😁 Обаче има хора, които си ги пият и изобщо не си дават сметка какво има вътре...
Неправилно писах във второ лице, нямах предвид че ти ще ги пиеш а по принцип че на човек трябва хич да не му пука че да изпие нещо такова. Късметлийка съм в това отношение, сладки напитки не са ми харесвали никога, та не ги броя за опция. Имам приятели не си представят живота без да пият безалкохолни от всякакъв вид, а чиста вода я пият, я не. И не е от незнание какво има в напитките им.

# 82
Има някои хора, които искат да намалят консумацията на захар, "защото е вредна" и заменят с фурми, стафиди, даже със стевия с подсладители...и наистина си мислят, че преминават към по-добър избор. Преди години и аз също имах период, когато използвах стевия за кафето (и много удобно попадах все на статии колко е полезна😉). Като се замисля, по едно време в Италия се бях поддала и на тв пропагандата, че соевото мляко е по-здравословно и леко и си купувах понякога- вместо мляко в кафето слагах (иначе самостоятелно да не се лъжем, че е като млякото на вкус 😝). Там имаше често промоции и цената му излизаше, каквато на повечето марки прясно мляко...😁 Хем се стараех да се храня здравословно (и до голяма степен беше така, особено пък спрямо доста други хора, които познавам)- и винаги етикетите четях...но нямах представа какво точно означава ИР...и ми беше много чудно, че една позната с ИР почти не ядеше хляб /тя беше със СПКЯ и, понеже аз нямах изобщо подобни симптоми, нито напълняване в средната част на тялото, изобщо не подозирах, че може да ме касае ИР/. 🙄 Помня, че веднъж в отчаянието си, че не отслабвам, даже си бях купила една опаковка с подсладител (стевията беше много скъпа, а подсладителят- супер евтин!). А то накрая дяволът не се оказа добавената захар, а захарта, която въобще е в храната ми. Дори и там, където си мислех, че няма захар...
Натка, захарта си е пристрастяваща. Предполагам, веднъж като е свикнал човек течностите да имат някакъв (изразен, сладък, плодов или друг) вкус, обикновената вода "няма вкус"...

# 83
Да, за съжаление е широко разпространено вярването, че това което не е бяла захар на кристали е много по-здравословно, а всъщност е едно и също в крайна сметка.
Дори и да има нещо полезно, количеството захар в тези уж по-здравословни алтернативи е толкова много, че изобщо не може да компенсират вредите които тя нанася.

# 84
Много обичах нектари - праскова и кайсия.
Абе всичко за пиене обичах - количка, фантичка...
Като дете си правех нектар от компот от кайсия или праскова. Накрая лъжица кисело мляко. Вкусотия.
Сега грам не ме блазнят.
Единствено лятото на почивка пия кока кола.

# 85
Здравейте. Някой имал ли е проблеми с очите, когато инсулина е бил висок, по-конкретно повишено очно налягане. Последно изследвания инсулин миналата година ми беше около 15-16. При профилактичен очен преглед доктора установи повишено очно налягане, на второто изследване пак. Изписаха ми капки, но мисълта че вероятно ще ги капя цял живот изобщо не ми харесва. Дали има изобщо някаква връзка между инсулин-Хашимото-очно налягане?

# 86
Благодаря за линка за глюкомера и разясненията какво включва. Поръчах го и тази сутрин пристигна. Докато разузная кое как стана 9 часа, но все пак реших, да се бодна преди закуска. Показа 5.8. мислех след час отново да измеря, но докато седна да ям и приключа беше станало 10 и нещо. Та в този случай меря час след първото измерване или час след приключване на храненето?

# 87
Moя глюкомер също пристигна преди малко, много благодаря и аз за съветите и препоръките. Добре че не бях закусила още.
Бързо го подкарах и ето първия ми резутат:

Скрит текст:

Почти същото като предишния ми резултат.
Сигурно ще я меря веднъж на седмица или по-често в зависимост от това как се чувствам.

Между другото, някоя от вас да е пробвала по-интензивен спорт? Примерно от типа на HIIT тренировки, или крос фит? Четох разни клинични проучвания, които са показали много категорични подобрения и в захарта и в инсулина при хора, които са практикували такъв тип тренировки или изобщо по-интензивни спортове.

Frozenn, aз имах проблеми с очите докато бях бременна, тогава явно ИР-то ми е било най-зле. Излизаха ми петна пред очите, очни мигрени,светлинки и други поробни. Когато ми се появяваха не можех да чета и работя за по 30 мин. докато отмине. Нямах очно налагяне или кръвно, даже напротив - ниско кръвно. Ходих по лекари вкл. очни, кардиолози, питах тук и там, но за съжаление никой не се сети да ме насочи към ИР, защото кръвната ми захар на гладно беше около 4,6 изненадващо. Но пак имах сърцебиения и хипогликемии, просто не можах да свържа краищата и да се сетя от какво е.

# 88
Прилична е 5,2 на гладно, но може по-добре.
Иначе интензивния спорт е хубаво нещо - спринтове, тежести - всичко което ускорява пулса и сърцебиенето интензивно, но за кратко. Хроничното повишаване на горните, не е добро и като цяло продължително кардио, не е много препоръчително. Или хит тренировка или движение, което не ти ускорява горните.

# 89
Опитвали и сте да си правите пречистено масло от купено? Мислех да си купувам гхии, но много пари..а аз масло ползвам доста за готвене и сега като чета че не било и толкова хубаво да де ползва..според вас дали ще има някакво значение че е пречистено ( там по метода на разтапянето и после обирането на млечния каймак дето се получава) или да ходя да взимам Гхии?

Общи условия

Активация на акаунт