Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 753
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Филми....някаква салата може, или нещо месно.....тоя Петрохан от магазина ли? Имат захар под всякакви скрити имена......декстроза най-често

Нямаше упомената на етикета, но сигурно има. То като гледам експериментите си с крема сиренето едно пише друго излиза. Но парчето беше 4 - 5 см та едва ли съм поела повече захари от него отколкото от добавките които пия. В крайна сметка се нагълтах с вода и ми стана тежко. Трябва да се стегна. Качила съм 1 кг. Имам още много време до раждането, а нататък гестационният диабет става много по-труден за контролиране.

# 241
  • Sofia
Какво е това черното?
Тест с йод?

Да, накапах ги с йод. Черните проби са с нишесте.
Значи Рупите е ОК?
Веднага ли потъмнява?
Искам да тествам една сръбска сметана.

# 242
Какво е това черното?
Тест с йод?

Да, накапах ги с йод. Черните проби са с нишесте.
Значи Рупите е ОК?
Веднага ли потъмнява?
Искам да тествам една сръбска сметана.

Рупите е ок. Почти веднага се вижда, но все пак изчакай 2-3 мин.

# 243
Филми, най-добре да избягваш колбасите от магазина......аз също много ги обичах/м......и честно казано много ми липсват, но наистина са пълни с боклуци....имаме домашна пастърма в нас...ММ си я прави, но аз не си падам по сухи мезета, и за съжаление не ги ям, иначе си е чисто месо с подправки.

# 244
Някъде бях чела, че този "тест" не бил съвсем достоверен...
Fillme, КЗ ти е 5,6 след закуската или преди нея? Какво яде вчера?

# 245
Азара, трудно ми е да се откъсна от тях. Имаме пастърма но си я хапвам с едно наум, че нали за бременни не се препоръчва.

dolce miele, 5.6 на ставане от леглото. За вечеря ядох манджа зелен боб с домати и таратор и няколко резенчета салам. Кз ми беше 7 час и малко след начало на вечерята.

Като се замисля тези дни почти на всяко ядене имам някакъв колбас.

# 246
Тази КЗ не ми се струва странна за сутрешна стойност...предвид стойността след вечеря. Може и по-добре, разбира се. Предлагам да махнеш колбасите, а ако хапваш пастърма- можеш да я препичаш (с някои сирена е същото- ако ядеш такива). Добра идея е да избягваш на вечеря по-въглехидратните храни и колбасите.

# 247
То и аз много обичам колбаси, дори гадните кренвирши ги рупам като пуканки.
Но откакто съм на режима, гледам да не купувам, а мм няма как да го спра. Бърза и ликвидна храна е това, лесна за примлясване.
fillme, в Лидъл има едни консерви със свинско , пише 98 процента месо, аз от тях вземам , когато искам нещо месно , вместо колбас.
Колбасите най- добре въобще да не ги бараме ние, но ти си бременна, не смея да давам акъл , че то и още за мене си едва набавям.
Аз от време на време правя глупости с храната, но гледам тенденцията.

# 248
Точно това е най-важното - тенденцията. Всеки залита и прави глупости с храна, което не е проблем, когато е инцидентно, а не хронично.

# 249
Аз също понякога ям кренвирши, шунка или луканка- обаче е рядко и не злоупотребявам с количествата. Хапвам инцидентно и все пак ги подбирам (гледам да са висок % месо) и задължително гледам да са опаковани, за да мога да чета етикетите...
Сега, като се замисля, когато бях бременна съм била много претенциозна😅 Не ядях никакви колбаси и незрели сирена, шунка- не купувах никаква с повече от 3 "Е-та" (почти няма такава май), ядях само добре сготвени месо, яйца, зеленчуци и плодове се миеха много старателно и по принцип...не консумирах нищо, ако на етикета има повече от 3 "Е-та"- това доста стеснява избора. 😄 Е, ядях и вгх тогава, но в много разумни количества и основно цели храни като малко картофи, бобови или ориз (винаги комбинирани със салата или зеленчуци и без хляб- малко хляб комбинирах само с протеини и зеленчуци), малко плодове...Никога не съм се поддавала на мита, че бременната трябва да яде "за двама" или поне не в буквалния смисъл- т.е. наблягах на качеството на храните, стараех се да са възможно най-малко преработени, а като порции и калории не са били с повече от 300 калории повече, в сравнение с менюто ми преди бременността.
Тайс, отдавна се каня да си изпека месо в буркани, предполагам, че резултатът ще е същия, но по-евтин... 😃

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 16:36 от dolce miele

# 250
Долче, навремето бях на гости на братовчедка моя, тя беше страшна кулинарка и тогава имаше по магазините само русенско варено, но тези лидълските са сходни. Та тя го режеше на кръгове и го панираше, ставаше като мозък Heart
Сега не съм пробвала, защото ми е вкусно да бода с вилицата от кутията и ме засища.
Днес ядох пъстърва, вчера уловена, кз на първи час - 6, 2. Офффф.
Сега ще премеря и на втори час и ще допълня.
Днес съм си у нас и уж да разпъвам постелката, ама ми тежи шкембо и определено ме мързи да развявам крайници под съпровод на браво, браво, можете още Joy

И на втори час е 6, 2 .
Е , утре няма да меря нищо, освен сутрешната, аман значи.

# 251
Здравейте,реших да се регистрирам,за да мога не само да чета, но да пиша в темата.
С Хашимото съм и новооткрита ИР от края на миналата седмица.Направих изследвания,назначиха ми и лекарства и от днес започвам и с режим и движение,защото имам да свалям 20 кг,които вече много ми тежат,но не можех с нищо да сваля,докато не разбрах защо...на дневен ред е и да си оправя здравословното състояние.
За ИР ми назначиха да пия Меглюкон от 500 мг.,но не мога да го намеря никъде и утре ще звъня на ендото да ми го смени с нещо друго.
Четох,четох и постоянно изниква нещо,което не съм разбрала както трябва .Ще ви чета и ако имам въпроси ще питам,защото наистина ми е трудно. 😊
За сега ще съм на 50гр.въглехидрати,защото четох,че за Хашимото не е добре да са ниски.
Ето и малко инфо за иследванията:
Homa Index -3,25
Аnti TPO - 2000 iu/ml - ref. До 16.00
TSH- 4,17 (като до сега пиех Еутирокс от 50 мг,сега ми го увеличиха на 62,5мг. Пия и Конкор от 0,5мг )
Insulin 0 min - 12
Глюкоза 0 min - 6.1
Глюкоза 60 min - 4,96
Глюкоза 120 min - 4.01

# 252
fillme, крема сиренето на хранинвест обичам аз. Много ми е вкусно и  ще го тествам. Но не го взимам често.
Взимам и от магазина за месо крема сирене, но  като правя моя си полу кето сладкиш. И него ще тествам.
За колбасите сме писали сто път и в първия пост съм писала, че и кратко филмче съм дала, че трябва да се яде чиста храна. Тоест месо, яйца, висококачествено сирене и кашкавал.
Колбаси, луканки - не са ни по-режима. Не само, че има един тон консерванти и вредни е-та, но и блъскат захар, нишесте.
Все едно да ми ядеш сладки за диабетици и да викаш - ама защо не ми работи режима.
Тия колбаси дори не ги водя, че са месо.
От тях ми се е вдигала винаги пикочната киселина, че и кой знае още какво друго.

# 253
Здравей Даркмун....добре дошла. Много е объркващо в началото, съвсем нормално, ако имаш време да четеш, доста неща ще ти се изяснят, и в момента в който се успокоиш, ще си влезеш в релси Simple Smile
Питай каквото не ти е ясно, за това е темата...ще помагаме Simple Smile/аз как говоря от името на другите, но мацките са много "печени"...../
Конкор-а за пулса ли ти го изписаха? Да знаеш че не се спира....../ако не са те предупредили/ Бетаблокер е.

Аз да добавя за колбасите....знам какво е, аккто писах обожавах/м ги.....но имам огромен напредък с тях....не бях близвала 4 месеца.......преди няколко дена бях откачила....толкова много ми се ядеше....все чета етикети....все ужасТ.....пълни с какво ли не....най-много обичам шпеков салам"бургас", но не смея да опитам.....та противно на всички които  заклеймяват кренвиршите, си купих едно пакетче на Тандем, стандарт Стара планина......ами изядох 1 ........беше много вкусеннн....нямах драма с КЗ......така, че всички сме хора.....когато много ни се прияде нещичко....но гледайте етикетите....на тези кренвирши има 82% месо и много малко продължения...въпреки че има и декстроза.....5 парчета за 7 лв.....то по-добре месо....ама ......всеки ден месо не се яде....Simple Smile

# 254
Азара, аз кренвирши обожавах и все още обичам, ама като купувам и ям, хем се обривам, хем се подувам и не ми е ок.
Обаче бих могла да опитам тези тандем.
Ти си по-чувствителна, щом на са ти вдигнали кз, значи не е толкова лошо.
Иначе си взима понякога една чиста луканка. Брат ми взимаше от нея, та  не съм имала драми. Телешка, дивечова.
Нямам проблем с нея.

Иначе е възможно соята в тези продукти да ми прави драма. Малко алергия към нея правя.

Общи условия

Активация на акаунт