Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 648
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
И аз съм имала слънчева алергия преди време,  не знам тогава дали ми е бил нисък витамин д, но последните години приемам през зимата вигантол и не ми се е случвало пак, та може и да има връзка. Чела съм, че изгарят хора, които имат недостиг.

# 616
Ралито, не ми харесват желязото ти и ЖСК (колкото е по-високо ЖСК, толкова по-голяма нужда има от желязо, повишава се способността за свързване). Изследвала ли си феритин? Дефицитът на желязо също може да води до тревожност и т.н....Нали се сещаш, че допаминът е важен и за други неща...

https://www.verywellhealth.com/fixing-low-iron-thyroid-3232716

Аливи, точно такава е връзката между дефицит на вит. Д и изгарянето. 😉

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 18:04 от dolce miele

# 617
Ралито, не ми харесват желязото ти и ЖСК (колкото е по-високо ЖСК, толкова по-голяма нужда има от желязо, повишава се способността за свързване). Изследвала ли си феритин? Дефицитът на желязо също може да води до тревожност и т.н....Нали се сещаш, че допаминът е важен и за други неща...

Аливи, точно такава е връзката между дефицит на вит. Д и изгарянето. 😉
Феритинът е 7 като границите на лаборторията са от 4 до 200

# 618
Феритин под 20 (а според някои даже под 30!) е много индикативен за анемия и/или железен дефицит!  Моят при последните изследвания беше 13 (референтни 4-150 или 200) и 17 (референтни 13-150)- така че предполагам, че при различните референтни...горе-долу съм била с еднакво ниво на феритин...Тези резултати са с голяма доза желязо като добавка и, честно казано, пак е доста нисък феритинът ми...Мечтая си за феритин поне над 70...Задълбочи нещата в тази посока, Б 12, фолат също имат отношение към желязото! Прочети назад, коментирала съм и съм пускала линкове за Б 12, за желязо и феритин. Има и в първия пост вече. Магнезий приемаш ли някакъв?
Разпознаваш ли се в тези симптоми (обърни внимание, често пише "anxiety, depression")?

Как фукционираш с толкова нисък феритин?🤔

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 18:27 от dolce miele

# 619
Феритин под 20 (а според някои даже под 30!) е много индикативен за анемия и/или железен дефицит!  Моят при последните изследвания беше 13 (референтни 4-150 или 200) и 17 (референтни 13-150)- така че предполагам, че при различните референтни...горе-долу съм била с еднакво ниво на феритин...Тези резултати са с голяма доза желязо като добавка и, честно казано, пак е доста нисък феритинът ми...Мечтая си за феритин поне над 70...Задълбочи нещата в тази посока, Б 12, фолат също имат отношение към желязото! Прочети назад, коментирали съм и съм пускала шинкове за Б 12, за желязо и феритин. Има и в първия пост вече. Магнезий приемаш ли някакъв?
Разпознаваш ли се в тези симптоми (обърни внимание, често пише "anxiety, depression")?

Как фукционираш с толкова нисък феритин?🤔
Изключително много благодаря

# 620
  • София
Аз да попитам, тлъстото месо, втч. и сланината препоръчителни ли са за режима, или ще навредят с покачване на холестерола? Замислих се и за месото/кожата напр. от свински крачета или уши.
Междудругото бульонът им е много полезен заради съдържащия се в него колаген, но самото месо…
И друго, встрани от темата:
Някой засичал ли е Джерами из форума? Каза, че се е разболял от Ковид и го кара тежичко. Последният път се извини, че няма сили да пише и е кратък. Дано, ако ни чете да пише, че го мисля и чакам да се появи! 🍀

# 621
Тлъстото месо и сланината са препоръчителни, ако ги обичаш. Може да ти се покачи холестерола, но думата "навредят" няма място в това изречение. Нивото на холестерол се определя от гените ти и ако се покачи от ядене на тлъсто месо, така трябва да бъде. Високият холестерол не е проблем при НВВМХ.

# 622
Джерами, надявам се, че си добре! Пиши тук, че те мислим...🙂  
Ралито, дано да намериш специалист, който да ти обърне внимание! Аз сама разбрах, че съществува феритин и, че изобщо не е достатъчно просто да е някъде в референтните граници или с някаква смешна стойност...Имай предвид, че феритинът може да е фалшиво завишен, но НИКОГА не е фалшиво занижен! Фалшиво повишен може да е след инфекции, при хронично възпаление. Ниските стойности са огледало за железен дефицит.
Тлъстото месо и сланина да НЕ се разбира обаче като преяждане с тези продукти😉

# 623
А бе хора, вие опитвалили сте се да преядете с мазно месо? Satisfied Идва един момент, в който започва да ти се повдига само при мисълта за още една хапка.

# 624
Е то пък щото е много лесно да се преяде с мазно месо, хеле пък редовно Grinning
Ако е нещо дето мнооого го обичам, мога да прекаля веднъж евентуално, но то със сигурност не е от глад ами защото ми е вкусно. И не се наемам да кажа след колко време ще огладнея пак, може и да не е на същия ден ако съм се полакомила много...

# 625
За нас може и да е така, но човек, ако не е свикнал с режима, може и да има склонност да преяжда дори и с мазно месо...Писали са тук хора, които са споделяли, че никакъв проблем не им е да преядат с мазно месо...Особено пък, ако и не ядат почти никакви зеленчуци.
Иначе да, и аз съм яла няколко пъти повечко, но усещане след това не е било като след стандартно преяждане с тежест, киселини или прочие, а просто усещане за по-добре запълнен стомах и след макс час отминава, без дискомфорт...

# 626
А, лошо няма да ми стане от хубава храна, не съм такава Grinning
А някой дето не е свикнал - ще пояде юнашката някое време пък ще вземе да свикне че глад няма и до там ще е. Регулират си се и порции, и брой хранения при повечето хора.
Ако адаптирането към режимна храна коства няколко преяждания, не ми звучи чак толкова страшно. Аз преди като бях все гладна, да не би да не съм яла повече от нужното я? Това да ни е кусрът, някоя пържола в повече отначало.

# 627
Момичета някоя от вас имала ли е подуване на корема и подпухналост от метформинов препарат?
Абсолютно режимна съм,бях свалила и 2кг,но откакто започнах да пия вечер меглюкон корема ми е ужасно подут и като цяло самата аз съм подута,усещам чак болка в очите,сякаш ми тежат клепачите...клина,с който ходя из нас ми стяга адски на корема и имам чувство,че съм качила не 2 ами повече кг.
Съмнявам се да е от режима,хапвам по 2 пъти на ден,нормално количество,но така никога не ми е било гадно на другия ден и не минава.... ако трябва ще напиша какво съм яла няколко дни назад,да не би да греша някъде нещо.

# 628
Момичета, купих си глюкомер. Снощи 2 часа след вечеря - 5.2. Сутринта 4.4. Обаче след обяд  едно сънливо, измерих е 3.4.хипо.
Защо пада доста не разбирам.

# 629
Е помери повече, преди да правиш заключения. Може да е поради много причини.

Общи условия

Активация на акаунт